Správnýkrok.cz - vyhledávání v životopisech uchazečů

23. 2. 2009 18:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová služba na českém trhu HR usnadňující vyhledávání zaměstnanců

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Internetový pracovní a HR portál Správnýkrok.cz, který nabízí firmám registraci a možnost uveřejnění svých volných pracovních pozic zdarma, přičemž zpoplatněn je pouze skutečný kontakt uchazeče se zaměstnavatelem zasláním CV přes portál, spouští od 24. února 2009 možnost vyhledávání v životopisech uchazečů. Nová služba usnadní firmám hledání zaměstnanců tím, že se nebudou muset spoléhat výhradně na reakce uživatelů, ale mohou si sami proaktivně vybírat mezi potenciálními kandidáty a oslovovat je s nabídkami. Podobně jako u inzerátů, i vyhledávání v životopisech bude zdarma, pouze kontaktní údaje na konkrétní uchazeče budou zpoplatněny částkou 90 Kč. Vyhledávání v životopisech bude opět řazené výhradně dle relevance a firmám přinese tolik požadovanou rychlost a vysokou efektivitu hledání zaměstnanců.

Výkonný ředitel projektu Ratibor Líbal komentuje novou službu pro firemní zákazníky: “Vyhledávání v životopisech je pro personalisty velmi pohodlné. Stačí jednou kliknout a hned máte výběr vhodných kandidátů. A přitom si můžete koupit kontakt třeba jen na jednoho správného. Od registrace až po získání kontaktů vám to nezabere více jak 5 minut.“

Jak to celé funguje?
Uživatelé, kteří hledají pomocí portálu Správnýkrok.cz nové zaměstnání, mají možnost po registraci vyplnit svůj životopis, aby je mohly společnosti oslovovat s nabídkami volných pozic. Vytvořením CV uživatelé získají profesní životopis, který mohou následně snadno exportovat do formátu PDF a tisknout. Vytvoření životopisu je zdarma a kvalitně vyplněné a zpracované CV s fotografií představuje pro kandidáty často i
50 % úspěchu. U firem je tento postup velmi populární, protože nemusí spoléhat jen na reakce uživatelů a zpracovávat reakce kandidátů, kteří jim nevyhovují, ale mohou si vybírat mezi potenciálními kandidáty a lákat je svými pracovními nabídkami a přitom neplatí za inzerci.

Všechny společnosti získávají po registraci na portálu Správnýkrok.cz přístup do databáze životopisů , která neobsahuje kontaktní údaje uchazečů. V této databázi mohou anonymní uchazeče filtrovat a vybírat. V okamžiku, kdy se personalista rozhodne, že chce uchazeče kontaktovat, zobrazí si jeho kontaktní údaje stisknutím tlačítka koupit. Personalisté se nemusí upisovat dopředu nebo kupovat kredit. Kliknou-získají CV-zaplatí. Speciálně v době krize, kdy je třeba šetřit rozpočty a neuvazovat se na dlouho dopředu, představuje tato metoda racionální alternativu k ostatním pracovním portálům. Cena kontaktních údajů u jednoho životopisu je 90 Kč. Životopis potom zůstane pro firmu na portálu přístupný včetně kontaktních údajů po dobu 2 měsíců. Registrace a prohlížení anonymní databáze životopisů je přitom zcela zdarma. V současnosti disponuje portál Správnýkrok.cz databází několika tisíc aktivních uchazečů (uchazeč, který hledá práci) a jejich počet narůstá každý den.

Při prohlížení a filtrování databáze má firma možnost filtrovat CV i podle data poslední aktualizace. Další klíčová kritéria, podle kterých lze životopisy dále filtrovat, jsou obor a profese, a dále jazykové znalosti, řidičské oprávnění, vzdělání, lokalita a další. Po zadání požadovaných kritérií pro hledání v databázi CV, může personalista během několika vteřin získat životopisy relevantních kandidátů. Vyhledávací mechanismus řadí kandidáty od nejvhodnějších po ty nejméně vhodné a zároveň prohledává kompletně celý životopis a nabízí i našeptávač. Proces vyhledávání je tak pro uživatele pohodlnější a výsledky jsou přesnější. Na základě výsledků vyhledávání se pak personalista může rozhodnout zda nalezená CV zakoupí.

Další nové funkce a služby portálu Spravnykrok.cz:
Vyhledávání podle měkkých kritérií
Při vyhledávání nového zaměstnání jsou pro uchazeče důležité i další tzv. měkké faktory, které někdy můžou rozhodovat o tom, kam se uchazeč nakonec vydá. Doposud se je uchazeč zpravidla dozvěděl až ve chvíli kdy na dané místo nastoupil. Pokud společnosti a personalisté vyplní některá z těchto měkkých kriterií v inzerátu portál Správnýkrok.cz nyní umožňuje uchazečům podle těchto měkkých faktorů i vyhledávat (např. Najdi firmu, kde vládne sportovní duch; Nekuřáckou firmu, apod.).
Hodnocení firem pomocí nálepek
Inzerát a měkká kritéria mohou přímo ovlivnit inzerenti (firmy) tím, co zadají. Ale hodnocení zaměstnanců je o skutečných lidech, kteří ve firmě pracovali nebo pracují. Jejich názor (anonymizovaný) může také potenciálním uchazečům pomoci v rozhodování, kam se podívat a kam ne. Služba hodnocení zaměstnavatelů na základě nálepek a doporučení lidí, kteří v dané firmě pracují, nebo pracovali je další službou inspirovanou sociálními sítěmi typu LinkedIn či Facebook, kterou portál Spravnykrok.cz spustil. Hodnotit může každý, kdo si založí CV a pracoval v dané společnosti.

Tiskové zprávy

Diskuse