Odolné notebooky Panasonic Toughbook CF-19 a CF-30

24. 2. 2009 17:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Panasonic představuje nové verze odolných notebooků Toughbook CF-19 a CF-30. Oba modely se pyšní řadou vylepšení, včetně jasnějšího displeje

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


V únoru uvedl Panasonic na trh novou generaci odolných notebooků Toughbook CF-19 (MK-3) a CF-30 (MK3). Oba modely jsou vybaveny nově vyvinutými, vyspělými technologiemi. Je to například diodami podsvícený displej u CF-19, několik uživatelských rozhraní, modul Gobi (Qualcomm) a samozřejmě vysoce odolné tělo. Všechny tyto funkce dělají z nových toughbooků ideální společníky na cesty nebo na práci v terénu.

Modely jsou vybaveny nejmodernějšími procesory Intel Core 2 Duo SU9300 (model CF-19 procesorem s 1,2GHz,3MB*cache, 800 MHz FSB) respektive Intel Core 2 Duo SL9300 (model CF-30 s 1,6 GHz, 6MB*1 L2 cache, 1066 MHz FSB), které jsou maximálně úsporné, nabízejí vysokou životnost baterie a garantují také nejvyšší výkon. Procesory Intel SU9300 a SL9300 se pyšní jedním z nejlepších poměrů výkon/spotřeba, jsou energeticky vysoce efektivní a umožňují dokonalý multitasking.

Jednou z výrazných změn, jimiž se může pochlubit nová generace CF-19, je diodami podsvícený LCD displej. Ten přináší několik výhod, mezi ně patří především ostřejší jas, spolehlivost a díky extrémně nízké spotřebě také vyšší životnost baterie. Špičková antireflexní úprava je rovněž zárukou maximálního jasu displeje, a to dokonce i na jasném denním světle a z ostrého úhlu. Použití těchto technologií umožnilo dokonce zdvojnásobit jas displeje. Oba modely CF-19 i CF30 tedy dnes nabízejí jas 1 000 nitů a jejich displeje zároveň fungují v dotykovém režimu.

Společnost Panasonic podporuje nejmodernější platformy konektivity. Nové modely MK3 mají integrovaný modul Gobi (Qualcomm), který podporuje připojení k internetu prostřednictvím vytáčení přes GSM sítě, GPRS, Edge, 3D i HSUPA o 7,2Mbps. Díky spolupráci s nejlepšími světovými výrobci čipů a použití vlastních špičkových technologií nabízejí Toughbooky Panasonic stabilní a flexibilní komunikační řešení, včetně CDMA a GSM podpory.

Panasonic trvale usiluje o maximální spolehlivost a co nejnižší poruchovost. Jednovrstevné pevné disky byly podřízeny přísnému testování a jejich kapacita byla zvýšena na 120 až 160GB úložného místa s podstatně lepšími přístupovými časy. Prioritami společnosti Panasonic nadále zůstávají především vysoký výkon a spolehlivost. Data na pevném disku jsou chráněna proti extrémnímu chladu, horku, prachu a vlhkosti vzduchu. Toughbook vydrží díky komponentní ochraně i těžké otřesy, a zcela tak vyhovuje standardům MIL-STD 810F a IP54. Otevřený a spuštěný Toughbook „přežije“ pád z výšky až 90cm – to je možné díky tělu vyrobenému z magnesia, hliníkovému rámu a speciální 32mm silné pěnové ochranně pevného disku.

Díky těmto špičkovým částem i ty nejnáročnější aplikace fungují na notebooku za všech podmínek naprosto hladce. Baterie nabídnou zhruba devět hodin provozu na jediné nabití, Díky tomu je tento Toughbook ideální pomocník pro práci v terénu, kde není dostupné napájení ze sítě.

CF-19 Toughbook: Kombinace výkonného notebooku a PC tabletu

Panasonic CF-19 Toughbook nabízí kombinaci klasického notebooku a tabletu. Chcete-li se přepnout do režimu tabletu, stačí jednoduše 10,4palcový TFT barevný displej vertikálně převrátit přes klávesnici. Na dotykový displej pak můžete vkládat data prostřednictvím prstu nebo elektronického pera, což vám usnadní práci na cestách.

Nová generace CF-19 je vybavena speciální technologií Duo Touch. Ta nabídne mobilním pracovníkům podstatně lepší funkce a vyšší flexibilitu, díky níž bude možné v terénu používat manuálního zápisu elektrickým perem.

CF-30 Toughbook – extrémní odolnost, extrémní výkon, nejlepší společník do terénu

Model CF-30 je vybaven 13,3palcovým barevným TFT displejem a robustním držadlem, díky němuž se tento lehký notebook o váze 3,8kg velice snadno přepravuje.
Vzhledem ke své nízké váze, odolnému designu a vynikající výdrži baterie (možnost použít záložní baterie z multimediálního slotu) je CF-30 ideální počítač pro ty, kteří musejí pracovat v obtížném terénu.

CF-30mk3 se bude prodávat za doporučenou cenu od 108.000,- Kč, CF-19mk3 pak od 89.000,- Kč. Oba modely jsou dostupné od poloviny února (uvedené ceny nezahrnují DPH).

Přehled: Specifikace CF-30mk3

CPU: Intel Core 2 Duo Processor SU9300 (1,6GHz, 6MB*1 L2 cache, 1066 MHz FSB)
Čipová sada: Mobile Intel GS45 Express Chip set
RAM : 2GB DDR2 SDRAM (max. 4GB)
HDD: 160 GB (SATA, odolný proti nárazu)
OS : Genuine Windows Vista Business Service Pack 1* nebo Windows XP Pro
Velikost displeje / jas / dotykový displej: 13,3 palcový XGA Matrix (TFT) barevný LCD, jasně čitelný v denním světle / až 1000cd / Ano
Odolnosti proti pádu: Až 90cm

Životnost baterie: Až 9 hodin (model s Visty) / 10 hodin (model s XP)
WLAN / WWAN: Intel WiFi Link 5100 IEEE802.11a/b/g/n kompatibilní s konceptem 2.0 / HSPA (dokoupitelné)
PC-Card Slot / Express-Card Slot / SD-Card Slot: Ano / Ano / Ano
USB / Firewire / Bluetooth: 3x / IEEEE1394a / Verze 2.0 + EDR
Trusted Platform Module (TPM) / čtečka otisků prstů / čtečka smart karet : Ano (verze 1.2) / dokoupitelný / volitelné
Váha (včetně baterie) : 3 800 gramů

* Možnost downgradu na Windows XP Professional Service Pack 2 s NTFS File System

Přehled: Specifikace modelu CF-19mk3

CPU: Intel Core 2 Duo Processor SU9300 (1,2 GHz, 3MB*1 L2 cache, 800 MHz FSB)
Čipová sada: Mobile Intel GS45 Express Chip set
RAM : 2GB DDR2 SDRAM (max. 4GB)
HDD: 160 GB (SATA, odolný proti nárazu)
OS : Genuine Windows Vista Business Service Pack 1* nebo Windows XP Pro nebo Windows XP Tablet PC Edition
Velikost displeje / jas / dotykový displej: 10,4 palcový XGA Matrix (TFT) barevný LCD, jasně čitelný v denním světle / až 1000cd / Ano
Odolnosti proti pádu (ve vypnutém stavu): Až 90cm

Životnost baterie: Až 9 hodin (model s Visty) / 10 hodin (model s XP)
WLAN / WWAN: Intel WiFi Link 5100 IEEE802.11a/b/g/n kompatibilní s konceptem 2.0 / HSPA (dokoupitelné)
PC-Card Slot / Express-Card Slot / SD-Card Slot: Ano / Ano / Ano
USB / Firewire / Bluetooth: 2x / IEEEE1394a / Verze 2.0 + EDR
Trusted Platform Module (TPM) / čtečka otisků prstů / čtečka smart karet : Ano (verze 1.2) / volitelné / volitelné
Váha (včetně baterie) : Verze s dotykovým displejem: 2 300 g
Verze s digitizérem: 2 300 g
* Možnost downgradu na Windows XP Professional Service Pack 2 s NTFS File System

Další detaily o řadě notebooků Panasonic naleznete na adrese:
http://www.toughbook.cz

Tiskové zprávy

Diskuse