Ericsson na veletrhu Mobile World Congress

25. 2. 2009 19:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Ericsson představil svá inovativní energeticky úsporná řešení. Optimalizace energeticky úsporných řešení nepřinese pouze snížení negativního dopadu na životní prostředí, ale také sníží náklady na sítě a tím umožní větší dostupnost komunikačních technologii. Úspornost mobilních sítí začíná dobrým designem a pokračuje vynikajícím individuálním výkonem Core a rádiové sítě.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění







Využití alternativních zdrojů energie jako jsou biopaliva, solární nebo větrná energie učiní komunikaci více dostupnou a sníží závislost na fosilních palivech a tím také sníží negativní dopad na životní prostředí.

Multimédia
V hale 6, Ericsson představil ukázky s nejnovějšími multimediálními aplikacemi od těch orientovaných na digitální technologie jako Social Media Portal, Multimedia Ringback, prezenční služby a aplikace živého vysílání Me-on-TV, až po širší koncept, který bude formovat život spotřebitele v blízké budoucnosti.

Connected Home
Tento typ technologie je mostem mezi světem telekomunikací a světem elektroniky spotřebitele. Spotřebitelé mohou pomocí obrazovky dle vlastního výběru ovládat všechna svá domácí média prakticky odkudkoliv. To znamená, že si např. můžete prohlížet fotky a videa z Vašeho mobilního telefonu kdekoliv jste nebo mít přístup na Váš domácí server, kde máte uložena všechna videa z TV Vašich přátel pomocí IMS sítě.

Family Finder
Family Finder nabízí rodičům klidné spaní, protože mohou snadno monitorovat, kde se všichni členové rodiny právě nacházejí. Používáním alarmu a předdefinovaných zón jsou rodiče také pravidelně informováni, že vše je tak jak má být nebo jsou varováni pokud není vše v pořádku. Jde o end-to-end řešení zaintegrované do síťové aplikace, MPS (mobile positioning system), systému map a middleware softwarů, které může být nabízeno jako hostované řešení nebo v implementaci v lokální síti.

Konvergované TV - 3 obrazovky
Vítejte na prezentaci pravé konvergované TV na 3 obrazovkách. Na prototypech Ericsson ukázal, jak se můžete pohybovat a měnit relace mezi jednotlivými zařízeními a jak zastavit relaci vyžadující video-on, uložit záložku a později pokračovat na jakémkoliv zařízení. Všechna uživatelská rozhraní (IPTV Programming guide a EPG) vypadají a fungují stejně na všech typech obrazovek.

Návštěvníci také měli možnost vidět ukázku Rich Communications Suite a Business Communications Suite, které jsou základem nejpokročilejších mezioperačních aplikací pro spotřebitele a podniky.

Další témata

LTE
Ericsson ukázal vysoce výkonnou LTE, která dosahuje více než 150 Mbps. Různé typy terminálů, které se užívají: telefon, pevný Mobile Broadband Router (MBR) a vysokovýkonný testovací terminál. Demo verze, která se přenáší vzduchem v 2x 20 MHz pásmu v 2.6 GHz spektru, podporuje několik aktivních terminálů. MBR se může využívat jako broadbandová přístupová stanice z domova, nahrazující tradiční ADSL připojení. K MBR je možné přes LAN nebo bezdratový LAN připojit četné přístroje jako televize, PC, hrací konzole atd..

Dále, v souvislosti s LTE, byly představeny prvky LTE sítě, které je možno nasadit do komerčního provozu v roce 2009: RBS 6000 eNodeB produkty, IP/Ethernet backhaul řešení a Enhanced packet core network prvky.

Ericsson také představil LTE v FDD a TDD modu na stejné platformě základní stanice. LTE je první technologii, která může využívat stejné platformy pro párové i nepárové spektrum umožňující široké úspory využitím stejné platformy pro více tecjnologií v operátorských sítích.

HSPA
V oblasti HSPA Ericsson představil velké množství zařízení a aplikací a širokou podporu ekosystému pro vestavěné mobilní broadbandy včetně mobilního broadbandového modulu od Ericssonu podporující Windows 7, včetně integrace Anti-theft technologie od Intelu, která zvyšuje ochranu dat na mobilních broadbandových noteboocích, terminály založené na Intel Atom procesoru pro pravý prožitek z internetu ve Vaší kapse a nový mobilní broadbandový router od Ericssonu s atraktivním oceněným designem, který je ideálním produktem nabízejícím pevný bezdrátový přístup k HSPA sítím. Ukázka byla předvedena na nové síti, která je dalším krokem po HSPA, zvyšující výkon a sestupnou rychlost až na 42 Mbps.

Telefonní evoluce s IMS
Ericsson prezentoval, jak Rich Communication Suite (RCS) na základě IMS zlepší a obohatí trh s hlasovými a komunikačními službami a jak RCS společně s MMTel (3GPP/TISPAN standardizována IP Telefonie) může dodat plně unifikovanou komunikační potřebu mezi mobilními a pevnými broadbandovými zařízeními. Ericsson také představil roli MMTel při integraci komunikace s webovými službami jako je e-commerce, networking a cestovní informace. Také ukázal, jak IMS může výrazně zlepšit služby IPTV a zprostředkovat vzdálené připojení k zařízením Connected Home.

EDGE evolution s duální nosnou (Dual Carrier)
Ukázka EDGE Evolution v komerční GSM technologii Ericssonu srovnává dnešní výkon EDGE s vylepšeným výkonem použitím Dual Carrier. Je možné dosáhnout zhruba 0.5Mbps download rychlosti při surfování na internetu, stahování z FTP a pouštění videa.

S EDGE Evolution, GSM operátoři mohou výrazně navýšit kapacitu přenosu mobilních dat v jejich stávajících sítích. Je možné rychle celostátně poskytnout služby Mobile Broadband pomocí softwarového upgradu GSM/EDGE sítí, důležité pro operátory, kteří ještě nemají 3G pokrytí a nebo jako doplněk k 3G tam, kde se 3G pokrytí teprve staví.
Jako jeden z důležitých doplňků EDGE Evolution Dual Carrier zvyšuje koncovému uživateli přenosovou rychlost z dnešních 296 kbps na 592 kbps.

Common mobile backhaul
Demo stánek Mobile Backhaul ukázal, jak komerčně dostupná řešení od Ericssonu podporují propojení všech relevantních RAN technologií (GSM/WCDMA/HSPA/LTE) včetně end-to-end IP RAN, Ethernet řešení stejně tak jako správu end-to-end sítě. Celkově se ukázka zaměřila na dvě hlavní výzvy budoucnosti: jak řešit problémy s kapacitou a efektivnost nákladů.

Tiskové zprávy

Diskuse