Genesys posiluje prostřednictvím dvou akvizicí

25. 2. 2009 19:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Genesys posiluje prostřednictvím dvou akvizicí

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Mezinárodní poskytovatel softwarových řešení pro call centra koupil společnost Conseros, tvůrce aplikací pro řízení a distribuci pracovních úkolů ve firmě, a SDE Software Development Engineering, dodavatele hostovaných řešení pro call centra.

Přední výrobce softwarových řešení pro call centra, společnost Genesys Telecommunications Laboratories, která je součástí koncernu Alcatel-Lucent, posílil svoje produktové portfolio akvizicí dvou firem. Společnost Genesys koupila firmu Conseros, poskytovatele aplikace pro řízení a distribuci libovolného množství pracovních úkolů napříč podnikem, a společnost SDE Software Development Engineering, tvůrce softwarového řešení pro obsluhu zákazníků Genesys Customer Interaction Portal. Finanční detaily obou transakcí nebyly zveřejněny a nemají materiální dopad na koncern Alcatel-Lucent.

Řešení společnosti Conseros dává firemním uživatelům plnou kontrolu nad probíhajícími pracovními úkony a poskytuje potřebnou transparentnost. Úkolům lze přiřadit priority a určit, kdo je za jejich provedení zodpovědný. Software bude začleněn do řešení Genesys intelligent Workload Distribution (iWD). To slouží k dynamickému určování priorit a řízení pracovních úkolů v centrech péče o zákazníky. Manažeři mohou v reálném čase sledovat rozdělení pracovních úloh a podle obchodních priorit určovat rychlost a způsob jejich zpracování. Conseros má sídlo v kanadském Frederictonu v provincii Nový Brunšvik (New Brunswick).

Webové softwarové řešení Genesys Customer Interaction Portal vyvinuté společností SDE Software Development Engineering (dále jen SDE) je určeno pro poskytovatele služeb – například firemní call centra či jiné poskytovatele služeb péče o zákazníky. Řešení těmto firmám umožňuje nabízet funkce hostovaných kontaktních center – například zákaznické samoobsluhy či asistované služby. Akvizicí Genesys získává jak samo řešení Genesys Customer Interaction Portal a veškeré s ním související duševní vlastnictví, tak kompletní vývojářský tým. Společnost SDE je soukromě vlastněná společnost s ručením omezeným spadající pod německou legislativu, dříve byla součástí společnosti VoicInt Telecommunications, GmbH.

Tiskové zprávy

Diskuse