S&T zkonsolidovala aplikace v Knauf Insulation

24. 2. 2009 19:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Systémový integrátor S&T navrhl a nasadil ve společnosti Knauf Insulation modul pro správu majetku od společnosti SAP – SAP Asset Management. Firma tak nyní disponuje flexibilním a moderním řešením, které lze za minimálních provozních nákladů snadno udržovat a přizpůsobovat rozvoji firmy. Projekt se týkal maďarské pobočky společnosti Knauf Insulation, která je součástí mezinárodní skupiny Knauf Group, jenž patří mezi přední světové výrobce stavebních materiálů.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Nové řešení umožnilo dosáhnout společnosti Knauf Insulation značných finančních úspor. Firma ušetřila zejména na licenčních poplatcích a nákladech spojených s údržbou a provozem původního externího systému (SCALA), který byl propojen se systémem SAP. Nový podnikový SAP systém navíc umožňuje flexibilní zavádění legislativních změn, snižuje mzdové náklady a zpřesňuje evidenci majetku a účtování odpisů. Zároveň umožňuje vést centralizované záznamy o majetku na úrovni celé skupiny.

Společnost Knauf Insulation si spolupráce s S&T cení: „S&T je spolehlivým a flexibilním obchodním partnerem, který rozumí našim potřebám,“ potvrdil Alexander Écsi, finanční ředitel Knauf Insulation.

Zájem o aplikační management rapidně roste
Oblast aplikačního managementu (Application Management), do které spadá i projekt realizovaný v Knauf Insulation, zaznamenává značný růst. Vyplývá to z průzkumu* agentury Pierre Audoin Consultants (PAC). Její analytici předpovídají, že investice do správy aplikací by se v příštích třech letech mohly stát jednou z největších priorit. Podle průzkumu výdaje na aplikační management v západní Evropě letos přesáhnou devět miliard eur! Za růstem poptávky stojí zejména tlak na snižování provozních nákladů na IT. Toho se firmy snaží dosáhnout právě zeštíhlováním aplikačních systémů a zdokonalováním softwarových procesů.

Kromě projektu pro Knauf Insulation realizovala společnost S&T projekty managementu aplikací i pro řadu dalších zákazníků, například pro ABB Turbo Systems Switzerland, polského dodavatele autodílů Plastal, společnost Compass Group Schweiz AG nebo pro firmu Horiba Japan, specialistu na měřicí a testovací aplikace, pro nějž S&T zajišťuje služby také v Číně, Německu a ve Velké Británii.

Generální ředitel skupiny S&T AG Christian Rosner k projektu v Knauf Insulation řekl: „Kvalitní nasazení podnikového systému SAP u zákazníků je velmi důležité. Zakázka od Knauf Insulation jasně ilustruje velkou výhodu, kterou můžeme nabídnout – přeshraniční poskytování služeb špičkové kvality zákazníkům, kteří stejně jako my působí v nadnárodním měřítku.“

Tiskové zprávy

Diskuse