APC - rady pro hráče počítačových her

2. 3. 2009 13:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Dobré rady pro hráče počítačových her

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Chraňte své herní výsledky tak, že ochráníte i PC a ostatní zařízení
Nadšení z počítačů jako významných každodenních pomocníků člověka rázem opadá, jakmile zklamou své uživatele.

Může to být třeba zásah z venčí v podobě virové infekce, která nezřídka zmaří i dlouhodobou práci. Jindy je to proudový ráz po úderu blesku, který veden po telefonní lince nebo elektrickém vedení zničí modem popřípadě základní elektronické vybavení počítače či způsobí totální kolaps systému. Náprava škod na elektronice bývá pak velmi nákladná, nemluvě o možné ztrátě důležitých dat. K zlosti je i výpadek elektrického proudu.

„Minulé léto jsem celé dopoledne trávil hraním Pro Evolution Soccer. Dařilo se mi výborně a moje “družstvo” se drželo na prvních místech herní tabulky, ale výpadek proudu mě připravil o výsledky, které jsem ještě nestihl zapsat“, říká Lukáš Dobřanský z pražského Chodova. Asi nemusím říkat jak mě to naštvalo a navíc na celý den pěkně rozhodilo. Pár dalších dnů jsem vůbec neměl chuť se ke hře vracet.

Pravděpodobnost, že vás tahle situace překvapí, je čím dál tím vyšší. Neustále zvyšující se spotřeba elektřiny bohužel způsobuje, že riziko výpadku se zvětšuje.

Jednou z možností ochrany v tomto případě jsou záložní zdroje, takzvané UPS (zkratka anglických slov Uninterruptible Power Supplies), složené z baterií a filtrů. Filtry rozlišují velikost napětí a dojde-li k výpadku proudu, aktivují baterie, které po určitou dobu nahradí funkci elektrické sítě. Dnes už jsou určeny i pro uživatele domácích počítačů a na první pohled vypadají jako robustní multizásuvka. Nejen počítač, ale i jeho periférie (monitor, telefonní modem, tiskárna a další) zůstávají pak po určitou dobu bezpečně v činnosti. Záložní bateriový zdroj je stále připraven k použití při ochraně kritických aplikací v případě jakékoliv poruchy napájení.

„Dostupnost elektřiny je pro nás naprostou samozřejmostí. Důsledky výpadku nám dojdou, až se to stane! Teprve zkušenost na vlastní kůži nás poučí. Navíc se takové věci dějí v okamžiku, kdy to nejméně potřebujeme”, říká Ivan Habovčík ze společnosti APC by Schneider Electric, která je dodavatelem řešení záložního napájení a největším výrobcem UPS na světě.

Abychom se vyhnuli takovýmto nepříjemnostem, má smysl si nějakou UPS pořídit. Ta zajistí ochranu našeho vybavení při kolísání proudu. Při výpadku nás ochrání před nečekaným „vypnutím” a umožní nám tak vše dokončit beze ztrát. Problém s výpadkem produ ve většině případů není na naší straně a můžeme se proti němu dobře ochránit.

„Náhlý výpadek proudu nebo kolísání napětí v síti mohou ovlivnit naši práci i „život” technického vybavení. Proto má smysl být připraven a UPS si pořídit”, radí Ivan Habovčík z APC.

Počítačoví hráči by zmiňované riziko měli mít vždy na paměti. Mnoho z nich totiž všechny své peníze - často poslední peníze – utratí za to, aby byli „in” se všemi hardwarovými i softwarovými novinkami, které se objevují na trhu a mohli tak hrát všechny nejnovější hry. Souvisí to s požadavkem na grafiku a výkonnost počítače. Pořízení UPS je pak svým způsobem jen zajištění vlastní „bezpečností politiky”.

Navíc většina UPS se automaticky prodává se softwarem, který v případě výpadku nejenže prodlouží „herní čas”, ale později automaticky regulérně zavře otevřené aplikace.

Více informací o UPS a dalších produktech APC na www.apc.com.

Tiskové zprávy

Diskuse