ASUS CeBIT 2009

2. 3. 2009 20:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ASUS vystavuje na veletrhu CeBIT 2009 inovativní a stylové počítače

ASUS CeBIT 2009

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost ASUS, přední výrobce notebooků na světě, představuje v rámci veletrhu CeBIT 2009 celou řadu nových přenosných počítačů, včetně novinkové řady ASUS K Series a revolučního notebooku s koncepcí dvojitého displeje. Mezi nejvýznamnější produkty, které budou na veletrhu CeBIT 2009 představeny, patří také notebook ASUS LAMBORGHINI VX5, který je výsledkem spolupráce společností ASUS a Automobili Lamborghini.

[Novinka] Notebook ASUS-LAMBORGHINI VX5 vystavuje na obdiv své futuristicky zpracované krytování, které bylo inspirováno velmi uznávaným automobilem LAMBORGHINI Reventón. VX5 je navíc vybaven v současné době největším SSD diskem na světě s kapacitou 1 TB.

Podobně, jako jeho automobilový kolega, využívá také VX5 nejpokročilejší technologie současnosti, které zajistí uživatelům úchvatný výkon. Kromě toho, že je poháněn procesorem Intel® Core™2 Quad a vybaven 4 GB operační paměti, podporuje tento notebook také režim TwinTurbo, který mohou uživatelé využít ke zvýšení výkonu CPU a GPU pouhým stiskem klávesy pro zrychlení. 16" displej s vysokým rozlišením nabízí více než dostatečný prostor pro zobrazování dokumentů a fotografií nebo přehrávání filmů. Obraz je přitom díky grafické kartě NVIDIA® GeForce™ GT 130M s GDDR3 pamětí o kapacitě 1GB VRAM prezentován v jasných a živých barvách. Nově navržená „chiclet“ klávesnice se při nedostatečném okolním osvětlení automaticky rozsvítí, zatímco optická Blu-ray mechanika již jen doplňuje toto komplexní zařízení nabízející vysoký výkon a oslnivou eleganci.

[Novinka] Mezi další novinky patří notebook ASUS M90Gf, který využívá až 16 GB operační paměti, a je tak je zárukou maximálního výkonu. Notebook ASUS M90Gf je počítačem určeným uživatelům, kteří si chtějí vychutnat obsah v extrémně vysokém rozlišení nejen doma, ale také na svých cestách. Díky tomu, že je vybaven pokročilou čipovou sadou NVIDIA® MCP79MH podporující až 4 SODIMM sloty, může se ASUS M90F pochlubit největší operační pamětí na světě s kapacitou až 16 GB, kterou uživatelé získají po zapojení 4GB dual rank, 26bitových SODIMMS modulů, které jim umožní zpracovávat mnoho velmi náročných úloh současně a v neposlední řadě také sledovat multimédia kdekoliv na cestách.

[Novinka] Na veletrhu CeBIT 2009 bude také představena nová řada notebooků ASUS K Series, které uživatelům zajistí spolehlivou a neotřesitelnou stabilitu bez zbytečných příkras pro každodenní práci. Díky tomu, že nové notebooky využívají technologii Super Hybrid Engine (SHE) navrženou přímo společností ASUS, nabízejí až 5hodinový* nepřetržitý provoz při napájení z 6článkové baterie, přičemž umožňují uživatelům zvolit si režim pro výkon nebo úsporu energie. S těmito notebooky si mohou uživatelé dopřát multimediální opojení s neuvěřitelně prostorovým zvukem také na cestách, a to díky reproduktorům Altec Lansing, skutečnému SRS prostorovému zvuku a LCD displeji s jedinečným poměrem stran 16:9. Aby uživatelé mohli pracovat opravdu pohodlně, jsou interní komponenty a ventilační otvory notebooku rozmístěny chytře a strategicky tak, aby průměrná teplota podložky pod zápěstí byla i při dlouhodobém provozu mezi 27,7 °C* a 27,6 °C*.

[Inovace] Nové notebooky N Series jsou vyrobené s využitím technologie NCVM, která zajistí vysokou odolnost a elegantní vzhled. Společnost ASUS se rozhodla používat technologii pro výrobu svrchní vrstvy krytování NCVM (Non-conductive Vacuum Metallization) u notebooků ASUS N81, N51, N60 a N70.

NCVM je vrstva vyrobená pokovováním pomocí odpařování, která notebookům dodává dekorativní lesk, a vzhledem k tomu, že je nevodivá, pomáhá také oproti jiným metodám pokovování (např. hliníkem) chránit počítače před rušením RF signálů, kterým je například Wi-Fi. Protože NCVM není jen odolná vůči korozi, ale také nárazům a pádům, chrání notebook při každodenním používání na cestách. V konečném důsledku tak uživatelé budou moci bezstarostně pracovat a vychutnat si krásu a smyslnost notebooku, které jim přirozené barvy NCVM, jako například leskle hliníková, temně chromová nebo barva s efektem broušeného kovu, těchto notebooků nabízejí.

[Koncepce] Na letošním ročníku veletrhu CeBIT 2009 společnost ASUS představuje revoluční notebook s koncepcí dvojitého displeje, která je výsledkem návrhů, jimiž přispěli uživatelé z celého světa. V rámci projektu „Community Designed PC (Počítač navržený komunitou)“, spuštěného společnostmi ASUS a Intel®, je tato koncepce zatím prvotní verzí, která ke svému dalšímu vylepšení potřebuje neustálou zpětnou vazbu od uživatelů. Společnost ASUS chce proto požádat uživatele, aby se zapojili do vývoje koncepce tohoto notebooku. Více informací týkajících se této koncepce naleznete na webových stránkách WePC.com.

Koncepce dvojitého displeje je jedním z hlavních témat diskutovaných na WePC.com. Dvojitý displej nabízí flexibilní prostor pro práci, který si uživatelé mohou uzpůsobit dle svých individuálních potřeb – například nastavit velikost virtuálního touchpadu nebo klávesnice. Díky ruční gestikulaci, rozpoznání rukou psaného textu a vícedotykové technologii (multi-touch) se uživatelům nabízí ovládací rozhraní, které je velmi flexibilní a intuitivní. Uživatelé mohou využít koncepci dvojitého displeje v nepřeberné škále situací, například jako běžný notebook s vícedotykovou obrazovkou, virtuální klávesnicí a touchpadem; multimediální hub, ve kterém mohou být oba displeje spojeny a nabídnout tak více prostoru pro zábavu v širokoúhlém formátu; nebo v režimu E-book, ve kterém mohou uživatelé uchopit notebook s koncepcí dvojitého displeje jako klasickou knihu a otáčet stránky intuitivními gesty nebo dotykem. Tyto koncepce si kladou za úkol poskytnout uživatelům co největší pohodlí prostřednictvím technologických inovací a provedení odpovídajícího jejich potřebám.

* Závisí na konfiguraci systému a způsobu použití.
Technické parametry mohou být bez předchozího upozornění změněny. Více informací naleznete na webových stránkách www.asus.com.

Tiskové zprávy

Diskuse