ESET Smart Security 4 a ESET NOD32 Antivirus 4

2. 3. 2009 20:37    Rubrika: Tiskové zprávy

ESET uvedl novou generaci produktů ESET Smart Security 4 a ESET NOD32 Antivirus 4

ESET Smart Security 4 a ESET NOD32 Antivirus 4

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

ESET Smart Security 4 a ESET NOD32 Antivirus 4 jsou navrženy k řešení současného problému s nadměrným množstvím škodlivých kódů šířených prostřednictvím internetu a elektronické pošty.

Společnost ESET dnes představila novou generaci svých bezpečnostních řešení zajišťujících nejúčinnější ochranu proti novým hrozbám. Aplikace ESET Smart Security 4 a ESET NOD32 Antivirus 4 jsou postaveny na vylepšené a prověřené technologii ThreatSense®, díky které se společnost ESET stala přední firmou v poskytování aktivní ochrany. Nejnovější čtvrtou generaci aplikací ESET Smart Security 4 a ESET NOD32 Antivirus 4 je možné zakoupit od 2. 3. 2009 od 15 hodin na www.eset.cz nebo u všech ESET Partnerů. Uživatelé verze 3 obou produktů si mohou novou generaci antivirových řešení ESET nainstalovat zdarma, a to okamžikem uvolnění instalačních balíčků na www.eset.cz.

„Aplikace ESET Smart Security 4 je výsledkem trvalého úsilí společnosti ESET nalézt dokonalé řešení bezpečnosti počítačů. V zásadě jsme vytvořili umělou inteligenci, která velmi účinně a rychle odhaluje škodlivé kódy,“ říká Miroslav Trnka, generální ředitel společnosti ESET.

Klíčové vlastnosti nové generace produktů ESET
• Ochrana před neznámými hrozbami – technologie ThreatSense® zajišťuje nejúčinnější ochranu před novými útoky.
• Navrženo pro rychlost – Řešení společnosti ESET jsou rychlá a zajišťují vysoký výkon skenování systému.
• Systémová nenáročnost – antivirová řešení ESET využívají pouze 36-40 MB systémové paměti, tj. zlomek toho, co využívají jiné produkty. Uživatelé notebooků uvítají nový automatický režim úspory energie při provozu na baterie.
• Snadná ovladatelnost – nová generace produktů ESET je maximálně uživatelsky přívětivá – kompaktní a intuitivní rozhraní, minimální použití výstrah, samoučící se brána firewall.
Domácí uživatelé, ale také malé a střední podniky a velké firmy ocení desítky užitečných nových funkcí a uživatelských vylepšení.
Nové funkce ESET Smart Security 4 a ESET NOD32 Antivirus 4

Pokročilá kontrola archivů
Tato nová vlastnost představuje pro uživatele produktů ESET značné vylepšení. Nyní je k dispozici možnost plně si přizpůsobit hloubkové skenování archivovaných souborů, které jsou uloženy ve formátech .RAR, .ZIP a dalších. Rozsáhlé možnosti nastavení umožňují pokročilým uživatelům určit hloubku skenování, maximální dobu kontroly a velikost skenovaných archívů.

Kontrola výměnných médií - Removable Media Access Control
Kontrola bezpečnosti přenosných paměťových médií jako jsou USB klíčenky a disky CD poskytuje nyní všem zákazníkům ochranu dříve dostupnou jen podnikům. Toto vylepšení umožňuje administrátorům povolit nebo blokovat připojení výměnných médií. Pokud jsou tyto paměťové nosiče povoleny, dochází ke kontrole potenciálně nebezpečných souborů jako je AUTORUN.INF.

SelfDefense
Vylepšená technologie sebeobrany – Software ESET obsahuje vylepšenou obranu proti vypnutí antivirového systému malwarem nebo neautorizovanými uživateli mimo jiné díky omezení změn procesů ESETu a zaznamenávání vstupů autorizovaných uživatelů.

ESET SysRescue
ESET SysRescue umožňuje uživatelům mnohem rychleji diagnostikovat a obnovit napadené systémy. Klient si vytvoří své vlastní záchranné CD, které může být použito pro vyčištění a obnovení systému napadeného malwarem, aniž by přitom došlo k přepsání celého systému.

ESET SysInspector
ESET SysInspector je zcela nově integrován v ESET NOD32 Antivirus 4 a ESET Smart Security 4. Jedná se o účinný diagnostický nástroj, který dokáže velice rychle odhalit skryté/potenciálně nebezpečné rootkity bez nutnosti spuštění komplexního antivirového skenování. Tento nástroj dokáže také odhalit skryté změny v operačním systému, internetovém prohlížeči, registru nebo aplikacích. Výsledky skenování jsou kategorizovány a mohou tak být přezkoumány IT odborníky, díky čemuž se zrychluje analýza a odstranění malwaru.

Přívětivé uživatelské rozhraní
Mezi mnohá vylepšení patří například deaktivace upozornění během full-screen režimu při prezentacích, hraní her nebo sledování videa a nové uživatelské rozhraní bez grafiky, které umožňuje handicapovaným a zrakově postiženým uživatelům jednoduše používat software s využitím aplikací screen readers (odečítačů obrazovky) a dalších nápomocných technologií.

Šifrovaná komunikace
Vyvinuta pro systémy Windows XP a Windows Vista k prohledávání protokolů HTTP a POP3, zda neobsahují škodlivé kódy. Součástí je i tzv. „režim učení“ pro nejmodernější bránu firewall, který zajišťuje vyšší úroveň ochrany.

Podpora více e-mailových klientů, včetně aplikací Windows Mail, Windows Live Mail a Mozilla Thunderbird.

Chytrá optimalizace – funkce umožňující zvýšit rychlost prohledávání.
Podpora kontroly přístupu do sítě CISCO

Varianty antivirových produktů ESET
ESET Smart Security 4 – obsahuje moduly ESET Antivirus, ESET Antispyware, ESET Personal Firewall a ESET Antispam.
ESET Smart Security 4 Business Edition navíc obsahuje ESET Remote Administrator 3 a funkci Mirror pro aktualizace pracovních stanic v rozsáhlých podnikových sítích.
ESET NOD32 Antivirus 4 obsahuje moduly ESET Antivirus, ESET Antispyware.
ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition navíc obsahuje ESET Remote Administrator 3 a funkci Mirror pro aktualizace pracovních stanic v rozsáhlých podnikových sítích.

Ceny řešení ESET Smart Security 4 a ESET NOD32 Antivirus 4 jsou platné od 2.3.2009 a jsou uvedeny v Kč bez 19% DPH (v závorkách jsou uvedeny ceny včetně 19% DPH).
Poskytované slevy
- 50% sleva pro školství
- EDU Free licence (za každých 10 licencí pro školu, 1 licence pro zaměstnance zdarma)
- 50% slevy pro zdravotnictví
- 50% sleva pro držitele průkazu TP, ZTP, a ZTP/P
- 50% sleva pro studenty (pouze pro držitele ISIC karty, pro 1 PC s prodloužením licence na 1 rok,
nutno předložit kopii platní ISIC karty)
- 50% sleva pro neziskové organizace
- 20% sleva pro subjekty veřejné správy (státní správa a samospráva)

Tiskové zprávy

Diskuse