Notebooky Dell Inspiron Mini 9 a Inspiron Mini 12

3. 3. 2009 20:14    Rubrika: Tiskové zprávy

DELL UVÁDÍ NA TRH MALÉ A STYLOVÉ NOTEBOOKY ŘADY INSPIRON MINI

Notebooky Dell Inspiron Mini 9 a Inspiron Mini 12

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Lehké mobilní notebooky určené pro práci s internetem a multimédii
• Veliké možnosti personalizace výraznými barvami a designy od tvůrce uměleckých graffiti Tristana Eatona

Společnost DellTM v těchto dnech na český trh uvedla dva netbooky InspironTM Mini 9 a Inspiron Mini 12. Tyto malé a snadno přenosné přístroje jsou určené všem, kteří potřebují mít za všech okolností snadný přístup na internet. Je jedno zda jej potřebují pro vyhledávání informací, chatování s přáteli, vytváření blogů, streamování videí, ukládání fotografií, anebo pro poslech hudby a sledování oblíbených videí nebo filmů. Notebooky Inspiron Mini 9 a 12, představují ideální cenově dostupné řešení s přidanou hodnotou a zárukou kvality značky Dell. K dostání jsou již nyní na www.dell.cz a brzy také u autorizovaných distributorů, společností 100Mega a SWS. Za cenu od 9 340 Kč (Inspiron Mini 9) a 13 070 Kč (Inspiron Mini 12) bez DPH.

Individuální, intuitivní a stylové

Inspirony Mini 9 a 12 jsou charakteristické svým úhledným a štíhlým designem a širokou nabídkou dostupných barev a designů. K dispozici je celkem šest barevných možností: obsidiánově černá, sněhobílá, třešňově rudá, růžová, nefritová a modrá. Dále pak pět pozoruhodných designů od uznávaného tvůrce uměleckých graffiti Tristana Eatona. U designu nazvaného „Muse“ se inspiroval vídeňským secesním malířem Gustavem Klimtem, který objevoval krásu v ornamentu a ženské postavě. „Stickers 1“ a „Stickers 2“ odkazují na svět potisků a plakátů, které zdobí spodní stranu skateboardů, stěny klubů, jako je legendární CBGBs v New Yorku, nebo pouliční lampy. Jak „Muse“, tak „Stickers 1“ jsou k dispozici ve dvou barevných provedeních.

Zákazníci mohou také vybírat ze dvou variant operačního systému, Microsoft® Windows XP Home
nebo Ubuntu 8.04. s originálním rozhraním přímo od Dellu. Na ploše tak jsou intuitivní ikony odkazující na skupiny jednotlivých aplikací, jako jsou hry, web, multimédia a rychlý přístup k oblíbeným stránkám. Vše lze samozřejmě personifikovat podle vlastních potřeb a preferencí.

Pevná konstrukce a připojení

U Inspironu Mini 9 uživatelé internetu na cestách ocení zejména jeho nízkou hmotnost 1,035kg , odolný design s polití vzdornou klávesnicí a spolehlivým SSD diskem. LED podsvícená obrazovka s úhlopříčkou 8,9 palce (1024x600) zobrazí bez problémů většinu standardizovaných webových stránek. Díky volitelné integrované webkameře je možné bez problémů využívat funkce jako videochat. Standardní vestavěná Wi-fi karta poskytuje rychlý a snadný bezdrátový přístup k internetu doma, v kavárně nebo například na konferenci.

Stejně elegantní a lehký je i Inspiron Mini 12, s dvanácti palcovým WXGA širokoúhlým displejem a vysokým jasem. Jeho hmotnost začíná na 1,23kg1 a s tloušťkou pouhých 23,4 mm je opravdu skladný. Má integrovanou webkameru, Wi-fi a Bluetooth®. Disponuje 1GB paměti a až 80GB pevným diskem, který bohatě pokryje potřeby běžných aplikací.

Tiskové zprávy

Diskuse