Serverové komponenty ASUS - CeBIT 2009

4. 3. 2009 20:48    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS vystavuje na CeBITu 2009 serverové komponenty a inovativní řešení pro firemní segment

Serverové komponenty ASUS - CeBIT 2009

ASUS na CeBITu 2009 představuje několik inovativních řešení zaměřených zejména na spotřebitele ze segmentu malých firem a podnikatelů. ASUS vystavuje novinky v oblasti komponent počítačových sítí, serverů nebo mobilních zařízení určených pro firmy, které pomáhají zvyšovat efektivitu podnikání či zajistit zabezpečení sítí a jejich snadné nastavení.

Notebooky P30 a P80: Spolehlivý výkon a produktivita pro firmy
Notebooky P30 a P80 od společnosti ASUS, které jsou určeny malým a středním podnikatelům, jsou součástí nejnovější obchodní řady P Series, jež nabízí kompletní řešení pro bezpečnou a spolehlivou práci. Notebooky P30 a P80 jsou charakteristické výjimečnou energetickou účinností poskytující více jak 12hodinovou výdrž baterie, zatímco funkce ASUS Xpress Charge dokáže velmi rychle nabít baterii notebooku – za pouhých 90 minut. P30 a P80 poskytují také spolehlivé zabezpečení dat, které se skládá z následujících částí: HDD ShockShield Protection – ochrana pevného disku vůči otřesům, která pomáhá pohlcením otřesů vzniklých během pohybu, při nechtěném pádu nebo nárazu chránit data před jejich ztrátou; ASUS AI Pre-Boot Finger Logon – čtečka otisků prstů zajišťující vyšší bezpečnost; AI Secure Delete – funkce pro bezpečné mazání souborů; a nelze opomenout ani technologii Anti-theft, která pomáhá vystopovat notebook v případě krádeže. Na notebooky řady P Series se navíc v rámci služby Extended Global Service vztahuje rozšířená celosvětová záruka na servis v délce 3 roky*, stejně jako inovativní funkce ASUS Smart Assist, která uživatelům zajistí okamžitou podporu při připojování ke svým místním servisním střediskům poskytujícím pohotovou pomoc při řešení problémů prostřednictvím programů pro komunikaci v reálném čase, e-mailu nebo telefonu. Kromě toho jsou notebooky řady P Series výjimečně spolehlivé, neboť jsou navrženy v souladu s přísnými normami a směrnicemi. Odolné provedení, jehož základem je hořčíková kostra, představuje pro uživatele záruku, že tyto notebooky obstojí i v drsných podmínkách při práci na cestách.

Notebooky P30, které mají tloušťku méně než 1" (2,54 cm) a váží pouhých 3,3 liber (přibližně 1,5 kg), jsou také dokonale přenosné, zatímco notebooky P80 nabízejí uživatelům díky Hot-Swap modulu flexibilitu v podobě několika možností konfigurace bez zbytečných kompromisů.

* Dostupné pouze na Tchaj-wanu, v Číně, Německu, Itálii, Francii, Austrálii a na Novém Zélandu

ASUS EZ UI: snadné nastavení sítě a bezproblémová práce na internetu
Nastavování sítí či připojení k internetu je snadnou a rychlou záležitostí – a to díky nově navrženému uživatelskému rozhraní od společnosti ASUS. Rozhraní označované jako EZ UI, v sobě ukrývá šest základních funkcí: Quick Internet Setup (QIS), Network Map, Dr. Surf, AiDisk, EZQoS a EZ All-in-One Printer Sharing. Všechny tyto funkce jsou ovládány a spravovány pomocí jediného, přehledného a snadno použitelného rozhraní.

EZ UI obsahuje následující funkce:

ASUS QIS: Zapomeňte na zdlouhavý proces nastavení
• ASUS QIS inteligentně rozpozná typ internetového připojení, které konkrétní uživatel využívá, a automaticky nastaví parametry síťového připojení daného zařízení.
• Jednoduchý a snadno pochopitelný průvodce provede uživatele celým procesem nastavení jen ve dvou jasných krocích.

Funkce Network Map zajistí dokonalý přehled nad sítí
• Poskytuje uživatelům kompletní přehled zařízení připojených do sítě a informace o jejich stavu.
• Zobrazuje užitečné informace, jako například stav připojení WAN/LAN, SSID a úroveň šifrování, počet bezdrátových zařízení a zařízení připojených přes kabel, a dokonce také počet připojených USB zařízení.
Dr. Surf provádí diagnostiku v reálném čase
• Automaticky zjišťuje typ internetového připojení a zajišťuje jeho diagnostiku v reálném čase.
• Zobrazuje podrobnou mapu, na níž jsou uvedena připojená zařízení a jednoduchá nastavení sloužící pro šifrování a WPS nebo pohodlné řešení problémů.
• Dr. Surf nezobrazí jen obvyklé chybové hlášení v internetovém prohlížeči, ale aktivně pomůže uživatelům dokončit nastavení jejich sítě WAN a připojit se k internetu.

EZQoS – Přidělení šířky pásma na požádání umožňuje stanovit priority jeho využití
• Nastavuje různé priority pro využití šířky pásma internetového připojení dle potřeb uživatelů.
• Jediným kliknutím přidělíte větší šířku pásma on-line hrám, FTP nebo přehrávání videa a zvuku.

Sdílejte své zdroje efektivněji díky funkci pro sdílení tiskárny EZ All-in-One Printer Sharing
• Funkce automatického přepínání umožňuje několika uživatelům kdykoliv využít multifunkční tiskárnu, aniž by museli nechat běžet PC nebo server 24 hodin denně.
• Uživatelsky přívětivá utilita pro nastavení umožní uživatelům v několika krocích začít s bezdrátovým tiskem nebo skenováním, aniž by museli jakkoliv manuálně zasahovat!

Funkce ASUS AiDisk se postará o snadné a bezproblémové sdílení souborů
• Jen 3 kroky potřebujete k tomu, abyste mohli bez problémů sdílet své soubory s ostatními uživateli kdekoliv a kdykoliv!
• Umožňuje uživatelům využít formát ftp://vasejmeno.asuscomm.com, díky kterému si mohou registrovat svá jedinečná hostitelská jména a nebudou si tedy muset pamatovat složité IP adresy nebo URL.
• Vytváří miniaturní FTP server zajišťující snadné sdílení souborů a umožňuje na dálku snadno zálohovat data díky vzdálenému přihlášení ke službě AiDisk pomocí notebooku, PDA či smartphonu i když budete na cestách.

Aplikací EZ UI jsou v současné době vybaveny bezdrátové routery ASUS WL-500gPv2 a WL-520GU.

Základní desky P6T6 a P6T7 WS jsou ideálním základem pro výkonné pracovní stanice nebo super počítače. Jsou vybaveny 6 až 7 sloty PCI-E x16 druhé generace, díky kterým nabízejí nepřekonatelné možnosti škálovatelnosti vstupů a výstupů splňujících požadavky i těch nejnáročnějších úloh a budoucího rozšíření. Tyto základní desky podporují jak technologii SLI™, tak CrossFireX™ – tím umožňují uživatelům flexibilní využití buď SKUTEČNÉ x16 3cestné/2cestné technologie SLI™ nebo CrossFireX™. Kromě toho zajišťují tyto dvě základní desky výjimečně vysoký a spolehlivý výkon hodný super počítače, a to v neposlední řadě také díky samostatné technologii CUDA – ta zajišťuje, že investice vložené do těchto základních desek se vám vrátí jako nikdy předtím. Obě zmíněné základní desky jsou dále vybaveny dvěma integrovanými SAS konektory umožňujícími využít celou řadu úložných zařízení, přičemž dovolují rychlejší, stabilnější a spolehlivější přenos dat. Opomenout nelze ani technologii ASUS EPU, která se stará o vysokou energetickou účinnost celého systému, a jedinečné diagnostické LED diody, jež pomáhají uživatelům snadno řešit problémy vzniklé během spouštění počítače.

Severové základní desky ASUS Z8 Series
Základní desky Z8 Series, které jsou ideálním základem spolehlivého a extrémně vysokého výkonu, jsou kromě jiného vybaveny následujícími funkcemi a technologiemi: Technologie ASUS Flex-E – automaticky přepíná základní desku na dvouúčelovou serverovou desku a nabízí tak výhodné využití jak režimu serveru, tak režimu pracovní stanice; volitelná technologie ASUS PIKE – nabízí flexibilní možnosti uložení dat a přímý upgrade SAS RAID bez obětování možnosti rozšíření; volitelná souprava pro vylepšení ASMB4-iKVM – umožňuje plně kontrolovaný vzdálený přístup k systému v reálném čase pomocí klávesnice, monitoru a myši (KVM over Ethernet) ze kteréhokoliv místního počítače a to kdykoliv a odkudkoliv. Kromě toho jsou základní desky Z8 Series osazeny výhradně japonskými kondenzátory s vodivým polymerem charakteristickými velmi dlouhou životností (fungují až po dobu 57 let při provozní teplotě 65 °C), které zvyšují trvanlivost a životnost a zajišťují lepší tepelnou kapacitu, zatímco technologie ASUS EPU je zárukou extrémní energetické účinnosti celého systému.

Serverové systémy od společnosti ASUS
Všechny následující serverové systémy od společnosti ASUS nabízejí následující funkce: volitelná technologie ASUS PIKE – nabízí flexibilní úložné možnosti v malém provedení, stejně jako upgrade SAS RAID bez obětování možnosti rozšíření; technologie ASUS EPU – automaticky zjišťuje aktuální vytížení systému a na jeho základě v reálném čase upravuje napájení, čímž zajišťuje takřka dokonalou energetickou účinnost. Tyto servery navíc získaly certifikát podpory virtualizace pomocí softwaru třetích stran (např. VMWare) a umožňují tak společnostem provozovat několik virtuálních stanic na jediném fyzickém počítači a sdílet zdroje tohoto počítače napříč několika prostředími. Díky tomu lze sloučit IT zdroje a zvýšit využití serveru a celkovou flexibilitu, což se projeví ve výrazném snížení celkových nákladů na vlastnictví, výdajů za energie a chlazení a v neposlední řadě také ve zjednodušení správy.

Každý z těchto serverových systémů nové generace má různé technické parametry a funkce, aby bylo možné lépe uspokojit různorodé potřeby uživatelů. ASUS RS700D-E6/PS8 přináší velmi vysoký výkon díky možnosti osadit dvojnásobné množství komponent a využívá dva na sobě nezávislé zdroje napájení, které eliminují riziko, jež vzniká při využívání jednoho zdroje dvěma systémy – proto je zachování a zvyšování dostupnosti systému velmi snadné. V případě serverového systému ASUS RS700-E6/RS4 je použito profesionální provedení bez použití kabelů, které výrazně zlepšuje chlazení systému, zatímco 3+1 rozšiřující I/O sloty nabízejí bohaté možnosti rozšíření v prostoru o velikosti 1U. ASUS RS500-E6/PS4 poskytuje uživatelům špičkový výkon, ohromné možnosti rozšíření v 1U prostoru – to vše při zachování poměrně nízkých nákladů – což z něj činí ideální řešení v tržním segmentu s velmi výkonnými počítači (HPC). Kromě uvedených nelze opomenout ani server ASUS RS520-E6/RS8, jehož ohromná úložná kapacita a kompletní RAID řešení nabízejí uživatelům možnost flexibilního zálohování a ukládání dat. Univerzální rozšiřující souprava pak uživatelům nabízí celou řadu možností pro flexibilní rozšíření vstupů a výstupů.

Technické parametry mohou být bez předchozího upozornění změněny. Více informací naleznete na webových stránkách www.asus.com.