Nikon slaví 50. let existence bajonetu F-mount

4. 3. 2009 20:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejdéle používaný typ upevnění objektivu k 35mm zrcadlovkám

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Nikon Corporation s radostí oznamuje, že v těchto dnech slaví 50. výročí existence legendárního bajonetu F používaného u svých jednookých zrcadlovek a objektivů NIKKOR. Žádný jiný výrobce fotoaparátů nebyl schopen zachovat stejné upevnění objektivů k fotoaparátům po tak dlouhou dobu. Systém jednookých zrcadlovek Nikon je díky tomu nejvíce konzistentním systémem po dobu celého půlstoletí.

Bajonet Nikon F-mount byl poprvé použit na první zrcadlovce s výměnnými objektivy Nikon F, která byla uvedena v červnu 1959. Od té doby Nikon používá stále stejné upevnění objektivu bez zásadních konstrukčních změn na rozdíl od konkurenčních výrobců, kteří měnili upevnění objektivů v závislosti na technologických změnách, jako jsou vývoj autofokusu a digitalizace.

Jednou z největších výhod zrcadlovek je možnost výběru objektivů z velmi široké nabídky. Zachováním stejné konstrukce bajonetu po delší dobu znamená větší výběr objektivů, jejichž řada se neustále rozrůstá o další kompatibilní skla. Z toho důvodu je upevnění objektivu důležitým a symbolickým prvkem jak pro amatéry, tak profesionály, kteří mohou léta využívat pečlivě zvolené sady objektivů.

Více informací o produktech Nikon najdete na www.nikon.cz

Tiskové zprávy

Diskuse