Digitální fotoaparát Sony Cyber-shot HX1

4. 3. 2009 19:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Vynikající obrazová kvalita a vysokorychlostní snímání

Digitální fotoaparát Sony Cyber-shot HX1

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



• Snímač Exmor CMOS s rozlišením 9,1 efektivních megapixelů: vysokorychlostní snímání a snížený obrazový šum
• Vysokorychlostní sekvenční snímání: až 10 snímků za sekundu
• Kvalitní objektiv SONY G s 20x optickým zoomem
a 28mm širokoúhlým ohniskem
• Záznam HD videa 1080/30p
• Panoramatický režim pro široké záběry krajiny
• 3.0palcový výklopný displej Clear Photo LCD Plus

Fotoaparát Cyber-shot HX1 od Sony nabízí mimořádnou obrazovou kvalitu, superrychlé snímání a pokročilé kreativní funkce v elegantním těle se snadným ovládáním.

Nová vlajková loď řady Cyber-shot představuje řadu technologií, které uživateli nabízejí rozsáhlé kreativní možnosti.

Kompaktní HX1 nabízí ty nejmodernější technologie a výkonný 20x optický zoom. Přitom se pohodlně vejde do malé tašky nebo cestovního kufříku. Je to ideální společník pro každého, kdo vyžaduje vysokou obrazovou kvalitu a pokročilé fotografické funkce, ale nechce objemný fotoaparát (typu digitální zrcadlovky s výměnnými objektivy).
Srdcem modelu HX1 je nový snímač Exmor CMOS z vývojářské dílny Sony, který disponuje rozlišením 9,1 efektivních megapixelů. Technologie Exmor, původně vyvinutá pro digitální zrcadlovky Sony Alpha, vytváří vynikající snímky se sníženou hladinou šumu, obzvláště při fotografování s vysokými hodnotami citlivosti ISO.

Ve spojení s výkonným obrazovým procesorem BIONZ dokáže snímač Exmor CMOS s mechanickou závěrkou zachytit 10 snímků za sekundu v plném rozlišení. Rychlost sériového snímání, se výborně hodí pro fotografování akčních snímků nebo spontánních událostí jako jsou například večírky.

Snímač Exmor CMOS podporuje dva nové režimy snímání, které snižují množství obrazového šumu při fotografování za zhoršených světelných podmínek. Pokud fotografujete statické objekty, nový režim „Handheld Twilight“ („Soumrak z ruky“) pořídí šest snímků rychle za sebou a z nich vytvoří jeden optimalizovaný snímek s výrazně sníženou hladinou šumu. U objektu, který se pohybuje, použijete režim „Anti Motion Blur“ („Redukce pohybové neostrosti“). Ten kombinací šesti snímků do jednoho vytvoří jediný ostrý obraz bez rozmazání.

Další funkcí Cyber-shot HX1 je „Sweep Panorama“ („Široké panorama“) – zcela nový režim snímání, který slouží k fotografování velkých, panoramatických záběrů krajiny, města a dalších scén. Stačí jednoduše podržet stisknutou spoušť a pohybovat fotoaparátem z jedné strany na druhou (nebo shora dolů). Cyber-shot HX1 vytvoří sérii rychlých snímků, které spojí dohromady do jednoho panoramatického záběru ve vysokém rozlišení. Široké záběry je možné prohlížet pomocí skrolování na třípalcovém LCD displeji a samozřejmě také na nových digitálních fotorámečcích S-Frame nebo herních konzolích PLAYSTATION®3.

Poprvé se v řadě Cyber-shot představuje nový objektiv „G Lens“, který byl navržen tak, aby svými vlastnostmi doplňoval obrazové možnosti snímače Exmor CMOS a procesoru BIONZ.

Objektiv G, původně vyvinutý pro digitální zrcadlovky Sony Alpha, dosahuje maximální optické kvality výstupu díky kombinaci asférických členů a ED čoček (čoček s extrémně nízkou disperzí světla). Objektiv poskytuje skvělou kresbu a minimální úroveň chromatické aberace v celém rozsahu - od širokoúhlého záběru (28 mm) až po super teleobjektiv (560 mm). 20násobný rozsah optického zoomu bez problémů zachytí nejrůznější situace od záběrů krajiny, přes zábavné rodinné snímky, až po akční sportovní události.

Cyber-shot HX1 je prvním kompaktním fotoaparátem značky Sony s možností natáčení videa v HD rozlišení 1080/30p – ostrých a detailně vykreslených HD sekvencí o frekvenci 30 snímků za sekundu doplněných stereo zvukem.

HD videoklipy a fotografie si můžete ve vynikající kvalitě prohlédnout na televizoru BRAVIA nebo kterémkoli HD Ready televizoru*. Technologie BRAVIA Sync zobrazí displej fotoaparátu na obrazovce televizoru a pomocí dálkového ovladače televizoru dovoluje pohodlné ovládání funkcí slideshow, zoom, obrazový index atd.

Cyber-shot HX1 umožňuje svými funkcemi snadno dosáhnout skvělých výsledků bez starostí o správné nastavení fotoaparátu. Režim inteligentního rozpoznání scény („Intelligent Scene Recognition“) byl rozšířen o funkci detekce úsměvu („Smile Shutter“), díky níž dokážete zachytit krásné úsměvy všech vašich blízkých i za zhoršených světelných podmínek (např. v šeru místnosti, za soumraku nebo při protisvětle).

Výklopný 3.0palcový LCD displej rozšiřuje kompoziční možnosti záběru v jakékoli pozici. Technologie Clear Photo LCD Plus se vyznačuje vynikající kvalitou a vysokým kontrastem obrazu a díky rozlišení 230.000 obrazových bodů ukáže i ty nejjemnější detaily.

Nový kruhový ovladač usnadňuje výběr funkcí a nastavení fotoaparátu metodou otáčení a klikání. Navíc je k dispozici i uživatelsky programovatelné tlačítko známé z digitálních zrcadlovek, kterému lze přiřadit funkci detekce úsměvu, vyvážení bílé nebo volbu režimu měření.

Kompaktní digitální fotoaparát Cyber-shot HX1 bude na našem trhu k dostání od dubna 2009.

*vyžaduje volitelný HDMI kabel

Vlastnosti/Funkce HX1
Počet efektivních pixelů: 9,1 megapixelů
Snímač: 1/2.4 Exmor CMOS
Objektiv: „G“
Zoom: 20x, optický
Obrazový procesor Bionz : Ano
HD video: 1080/30p HD
Širokoúhlý objektiv: 28mm
Citlivost ISO: 3200
Displej: 3.0” Clear Photo LCD Plus, výklopný
Výdrž baterie: 195 min
Stabilizátor SteadyShot: Optický SteadyShot
Barvy: Černá

Tiskové zprávy

Diskuse