MP3 přehrávače Emgeton X-Cult X4 a X7

5. 3. 2009 19:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Modely X4 a X7 nabízejí originalitu, styl, vyváženou funkční výbavu a výbornou cenu zejména pro mladé uživatele společnost Bell Technology, dodavatel technologicky i designově výjimečné domácí elektroniky Emgeton, uvádí na trh dvojici nových MP3 přehrávačů řady X-Cult s označením X4 a X7. Oba přehrávače střední třídy nabízejí stejně jako jejich předchůdci vyváženou kombinaci nejžádanějších parametrů a funkcí určených zejména pro mladší generaci uživatelů: kvalitní konstrukci, stylový vzhled, vyváženou sbírku funkcí, kompletně české prostředí a výbornou cenu.

MP3 přehrávače Emgeton X-Cult X4 a X7

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Základem obou přístrojů je kvalitní konstrukce s přesným lícováním všech částí přístroje. Díky tomu, že zadní kryt a bočnice přehrávačů jsou kovové, nabízejí přehrávače vyšší odolnost oproti zařízením s plastovým tělem při náhodných otřesech či menších pádech. Stejně jako ve všech ostatních multimediálních přehrávačích značky Emgeton nechybí ani v těchto novinkách plně české prostředí a bezchybná podpora českých znaků v ID3 popiscích či textových souborech.

Pro obě novinky není problém uložení a přehrávání až 5 000 souborů. Od většiny konkurence je odlišuje zejména Li-Pol akumulátor, displej se 262 tisíci barvami či efektní ovládací prvky. Budoucí majitelé se mohou těšit rovněž na podporu nejrozšířenějších formátů hudebních souborů, flash paměť o velikosti až 8 GB (X4 Cult), resp. 16 GB (X7 Cult) nebo přibalená kvalitní značková sluchátka.

„Řadu MP3 přehrávačů X-Cult navrhuje náš vývojový tým zejména pro mladé uživatele, typicky teenagery,“ řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. „Při jejich vývoji klademe tedy důraz nejen na kvalitu použitých komponent, ale rovněž i na aktuální vývoj módních trendů pro mladé. Samozřejmostí zůstává, stejně jako u všech našich ostatních produktů, i maximálně výhodná cena.“

Emgeton X4 Cult
Ergonomický a velmi štíhlý MP3 přehrávač Emgeton X4 Cult osloví uživatele už na první pohled zejména stylovým provedením se šesti barevnými kombinacemi a přesným, rychlým mechanickým ovládáním pomocí tlačítek ukrytých pod folií čelního krytu. Jednoduché a přehledné osmipoložkové české menu dovede uživatele vždy přesně tam, kam potřebuje, a přehrávat svoje oblíbené multimediální soubory tak může takřka okamžitě od zapnutí přístroje. Na plně grafickém LCD displeji s úhlopříčkou 1,8" lze přehrávat i videoklipy ve formátu AVI, zobrazovat fotografie, obrázky či textové soubory TXT.

Kvalitní zvukové podání zvýrazňuje pětipásmový ekvalizér s možností uživatelského nastavení, speciální zvukové efekty a široký frekvenční rozsah. Kromě přehrávání uložených hudebních a video souborů lze také naladit vysílání rádia, které mohou uživatelé zároveň nahrávat. Nechybí ani diktafon, foto album, či přehledný průzkumník souborů, jichž může být ve vnitřní paměti o velikosti až 8 GB teoreticky uloženo až 5 000.

Základní technické specifikace – Emgeton X4 Cult:

Rozměry v\xD7š\xD7h [mm] 92 \xD7 40 \xD7 8,6
Hmotnost [g] 30 (včetně akumulátoru)
Akumulátor Li-Pol
Doba přehrávání[h] až 9 (audio), až 2 (video)
Displej 1,8" plně grafický LCD, 262 tisíc barev, rozlišení 128 \xD7 160 bodů
Vnitřní paměť flash, 2GB/4GB/8GB (možnost uložení až 5 000 souborů)
Podporované video soubory AVI
Podporované zvukové soubory MP3 (VBR) 8~320 kb/s, WMA (VBR) 8~340 kb/s
Další formáty podporovaných souborů JPG a TXT
Připojení miniUSB (podpora USB Host), 3,5mm jack
Možnost aktualizace firmware ano
ID3 popisky ID3V2, ID3V1, podpora českých znaků
FM rádio ano, frekvenční rozsah 87,5~108 MHz, možnost nahrávání vysílání
Frekvenční rozsah 20 Hz ~ 20 kHz
Odstup signál-šum 85 dB
Výstupní výkon 15 mW + 15 mW
Další funkce diktafon (kvalita záznamu: ADPCM 8~128 kb/s), hi-fi ekvalizér (včetně uživatelského pětipásmového profilu) a zvukové efekty, auto resume, automatické vypnutí, foto album, průzkumník souborů
Příslušenství stereofonní sluchátka, USB kabel, nabíječka, CD, manuál

Emgeton X7 Cult
Ve své třídě ojedinělý multimediální miniPMP přehrávač Emgeton X7 Cult nabízí výjimečně výhodný poměr ceny k výkonu a množství funkcí. Je určen především pro aktivní teenagery, kteří při nakupování drží krok s módními trendy, ale zároveň požadují kvalitu i po stránce výkonu. Stylový přehrávač lze koupit v pěti barevných kombinacích a maximálně tak přizpůsobit stylu a vkusu každého uživatele.

Stejně jako model X4, i novinka X7 se vyznačuje rychlým ovládáním, které je ovšem v jejím případě plně dotykové; uživatel tedy již nemusí řešit otázku zdvihu, odporu či jiné ergonomie mechanických tlačítek, stačí jen dotyk a přístroj okamžitě reaguje. V kombinaci s přehledným osmipoložkovým českým menu je tak ovládání přehrávače nejen snadné, rychlé a pohodlné, ale zároveň i maximálně stylové.

Emgeton X7 Cult jakožto přístroj z kategorie miniPMP je určen pro plnohodnotné přehrávání všech typů multimédií. Je proto osazen plně grafickým TFT LCD displejem s úhlopříčkou 2,4" a rozlišením 320 \xD7 240 obrazových bodů pro pohodlné přehrávání videoklipů ve formátu AVI, zobrazení fotografií, obrázků i textových souborů TXT. Na displeji této velikosti lze už pohodlně sledovat nejen krátká videa, ale klidně celé filmy, k čemuž uživatele vybízejí i široké pozorovací úhly a podpora 262 tisíc barev.

Podobně jako u modelu X4 mohou i uživatelé miniPMP přehrávače Emgeton X7 Cult počítat s kvalitním zvukovým podáním, k němuž kromě značkových hardwarových komponent přispívá ještě pětipásmový ekvalizér s možností uživatelského nastavení, speciální zvukové efekty a široký frekvenční rozsah. Pokud uživatele omrzí přehrávání uložené hudby a videa, mohou naladit vysílání svých oblíbených radiostanic a případně jejich produkci rovnou nahrávat. Do paměti přehrávače lze uložit i nahrávky z okolí uživatele – prostřednictvím diktafonu s citlivým mikrofonem. Při prohlížení fotografií pomůže foto album kompatibilní s obrazovými formáty JPEG a BMP. Vzhledem k velikosti flash paměti až 16 GB a možnosti uložit až 5 000 souborů je nezbytností i přehledný průzkumník souborů. Vnitřní paměť lze navíc dále rozšířit až o další 2 GB datového prostoru – přehrávač obsahuje slot pro paměťové karty typu microSD.

Základní technické specifikace – Emgeton X7 Cult:

Rozměry v\xD7š\xD7h [mm]: 86 \xD7 50 \xD7 7,8
Hmotnost [g]: 40 (včetně akumulátoru)
Akumulátor: Li-Pol
Doba přehrávání[h]: Až 10 (audio), až 5 (video)
Displej: 2,4" aktivní QVGA TFT LCD, 262 tisíc barev, rozlišení 320 \xD7 240 bodů
Vnitřní paměť: flash, 2GB/4GB/8GB/16GB (možnost uložení až 5 000 souborů)
Slot pro paměťovou kartu: ano, microSD (do velikosti 2 GB)
Podporované video soubory: AVI
Podporované zvukové soubory: MP3 (VBR) 8~320 kb/s, WMA (VBR) 8~340 kb/s
Další formáty podporovaných souborů: JPG, BMP a TXT
Připojení: miniUSB (podpora USB Host), 3,5mm jack
Možnost aktualizace firmware: ano
ID3 popisky: ID3V2, ID3V1, podpora českých znaků
FM rádio: ano, frekvenční rozsah 87,5~108 MHz, možnost nahrávání vysílání
Frekvenční rozsah: 20 Hz ~ 20 kHz
Odstup signál-šum: 85 dB
Výstupní výkon: 17 mW + 17 mW
Další funkce: diktafon (kvalita záznamu: ADPCM 8~128 kb/s), hi-fi ekvalizér (včetně uživatelského pětipásmového profilu) a zvukové efekty, auto resume, automatické vypnutí, foto album, průzkumník souborů
Příslušenství: stereofonní sluchátka, USB kabel, nabíječka, CD, manuál

Oba kapesní multimediální přehrávače jsou již v prodeji v síti obchodních partnerů společnosti Bell Technology; doporučená cena modelu X4 Cult začíná na
1 390 Kč vč. DPH, resp. u modelu X7 Cult na 1 790 Kč vč. DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse