Tech Data Corporation - rekordní hospodářské výsledky

6. 3. 2009 15:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Fiskální rok končí s obratem více jak 24 mld. dolarů

Společnost Tech Data Corporation, jeden z nejvýznamnějších distributorů informačních technologií na světě, která je na českém a slovenském trhu zastoupena firmou Tech Data Distribution, zveřejnila své hospodářské výsledky. Fiskální rok 2009, který skončil 31. ledna 2009, společnost uzavřela s rekordním obratem ve výši 24,1 mld. USD.

Zveřejněné výsledky znamenají pokračování nárůstu tržeb korporace. Ve srovnání s fiskálním rokem 2008 vzrostl celkový obrat až o 3 procenta, což v současné situaci představuje výrazný úspěch strategie Tech Data Corporation. „Nadále se chceme koncentrovat na různorodost naší nabídky a posilování společnosti Tech Data podporou prodeje, zákaznického servisu a našich partnerů, a to i přes zhoršující se ekonomické podmínky a snižování výdajů na IT,“ uvedl Robert M. Dutkowsky, CEO společnosti Tech Data Corporation.

V největší míře se na obratu firmy – až 56 procenty, tedy 13,5 mld. dolarů – podílel evropský trh. Americký region, který zahrnuje jak Severní, tak Latinskou Ameriku, dosáhl tržby 10,6 mld. dolarů, což představuje 44 procent z celkového obratu.

Fiskální rok 2009 uzavřela společnost Tech Data Corporation čtvrtým kvartálem, během kterého dosáhla obratu 5,7 mld. dolarů. Podle Roberta M. Dutkowskeho i toto náročné čtvrtletí potvrdilo výkonnost prodeje firmy. „Získali jsme významné podíly na jednotlivých trzích a zlepšili naše hrubé marže jak v Evropě, tak v Americe. Nadále věříme, že to budou především silné vztahy s našimi zákazníky a partnery, rozvaha a léty prověřené vedení naší společnosti, o které se bude moci Tech Data Corporation opřít i v těchto nejistých časech,“ uzavřel bilancování roku Dutkowsky.

Informace o společnosti Tech Data Distribution hledejte na www.techdata.cz; www.techdata.sk.