AT Computers odolává krizi

10. 3. 2009 20:28    Rubrika: Tiskové zprávy

V minulém roce rostl téměř o deset procent

I v záplavě novinových titulků o zhoršujících se podmínkách na trhu některé české firmy ohlašují významný růst. Největší český výrobce počítačů a dvojka v oblasti distribuce IT, společnost AT Computers, dosáhla celkového obratu 8,0 mld. korun, což představuje meziroční nárůst o 9,3 %.

AT Computers v roce 2008 upevnila svou pozici coby druhého největšího IT distributora na českém a slovenském trhu. I díky novým kontraktům s firmami jako Microsoft, Canon, MSI, Genius nebo Lexmark, se rozdíl mezi AT Computers a třetím v pořadí výrazně zvýšil. Podobné je to i v případě výroby a prodeje vlastních značek PC. S více než 50 tisíci prodaných kusů zůstává AT Computers suverénně největším českým výrobcem počítačů. I v tomto případě se v roce 2008 rozdíl mezi AT Computers a druhým v pořadí dramaticky zvýšil.

Do nového roku ATC slibuje: jsme připraveni pomoci našim zákazníkům překlenout hospodářskou recesi. „Jak říkáme v AT Computers – s námi překonáte i dobu ledovou,“ uvedl marketingový ředitel Martin Wanke. Ředitel společnosti Aleš Kilnar dodává: „Do roku 2009 jdeme s jednoznačnými cíly. Chceme se dále rozvíjet v České republice i na Slovensku, rozšířit portfolio, zlepšit a zefektivnit služby pro naše klienty a pokračovat v přinášení novinek z oblasti ICT prodejcům i koncovým zákazníkům.“