Garmin-Asus nüvifone přichází na český trh

3. 11. 2009 21:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Garmin-Asus n\xFCvifone přichází na český trh a představil telefony s navigací

Garmin-Asus nüvifone přichází na český trh

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Garmin-Asus, společná značka společností Garmin Ltd. a ASUSTeK Computer Inc., představil nové modely mobilních navigačních telefonů - n\xFCvifone M20 a n\xFCvifone G60. Oba telefony spojují navigaci a funkce smartphonů a nabízejí dotykový displej, mobilní internet a osobní navigaci. Díky jednoduchému uživatelskému prostředí mohou uživatelé snadno procházet nabídkami pouhým pohybem prstu po displeji, bez nutnosti používat stylus. Díky vestavěným senzorům dokáže displej automaticky přizpůsobit obraz podle aktuální polohy telefonu.

Navigace kdekoli a kdykoli
Telefony n\xFCvifone G60 a M20 obsahují mapové podklady 29 evropských zemí s možností jejich rozšíření. Jelikož jsou mapy obsaženy přímo v telefonu, uživatelé mají k dispozici plnohodnotnou navigaci včetně hlasových instrukcí a milionů různých destinací, aniž by museli využívat datového připojení operátora. Telefony n\xFCvifone G60 a M20 využívají skutečný GPS přijímač s funkcí hotfix a navíc také A-GPS (assisted GPS). Uživatelé se proto vždy dozví správnou cestu, bez ohledu na to, zda jsou v dosahu signálu poskytovatele služeb.

Stejně jako známé navigace řady n\xFCvi od společnosti Garmin, také telefony řady n\xFCvifone nabízejí miliony předem nastavených bodů zájmu (POI), včetně hotelů, restaurací a adres ulic. K bodům zájmu se lze velmi snadno dostat díky hlasovým pokynům, které vás k nim dovedou. Pokud při své cestě minete odbočku, n\xFCvifone G60 i M20 automaticky přepočítá trasu. Oba telefony nabízejí také funkci „Kde se nacházím?“. S touto funkcí budou uživatelé vždy znát svou přesnou polohu včetně zeměpisné šířky a délky, nejbližších adres, křižovatek, nemocnic, policejních služeben nebo čerpacích stanic.

Najdi auto!
Oba modely mají v balení držák, díky němuž lze telefon snadno přichytit na přední sklo automobilu. Držák zároveň umožňuje dobíjení za provozu. Kdykoli zařízení sundáte z držáku, automaticky zaznamená aktuální pozici. Své auto tak bez problémů naleznete i v neznámém prostředí nebo na přeplněném parkovišti.

„V našich životech jde především o pozici. N\xFCvifone byl vytvořen s ohledem na tento předpoklad, a právě díky tomu se výrazně liší od bezpočtu ostatních telefonů na trhu,“ řekl Cliff Pemble, prezident a COO společnosti Garmin.

„Dokáže zprostředkovávat komunikaci i navigaci současně, označovat fotografie souřadnicemi (geotagging) nebo si poradí se zadanou webovou adresou. N\xFCvifone perfektně propojuje navigaci s ostatními běžnými činnostmi,” podotkl Benson Lin, viceprezident a generální ředitel Handheld Business Group společnosti ASUS.

Připojte se a komunikujte
Modely n\xFCvifone G60 a M20 obsahují funkce chytrých telefonů, např. datové připojení 3G, e-mail, Wi-Fi, Bluetooth. N\xFCvifone G60 i M20 disponují webovým prohlížečem s plnou podporou HTML, s nímž mohou uživatelé snadno přibližovat webové stránky pouhým pohybem prstu. Tyto stránky lze navíc podle potřeby zobrazit na výšku i na šířku.

Telefony n\xFCvifone G60 a M20 mají ve výbavě také vestavěný fotoaparát s automatickým ostřením. Fotoaparát automaticky přiřazuje snímkům souřadnice s přesnou zeměpisnou šířkou a délkou místa, odkud byly pořízeny. Uživatel tedy může později snadno najít místo pořízení fotografie nebo třeba snímky se souřadnicemi poslat ostatním. S telefonem z řady n\xFCvifone má uživatel také přístup k milionům snímků, které již souřadnice obsahují. Tyto snímky jsou k dispozici na stránce pro sdílení obrázků. Lze v nich vyhledávat a řadit je podle vzdálenosti od aktuální pozice.

Technické parametry
n\xFCvifone G60
2G připojení: Quad-band GSM / GPRS / Edge 850/900/1800/1900
3G připojení: 850/1900/2100 HSDPA 3,6 Mb/s
Ostatní připojení: 802.11 b/g WLAN, Bluetooth, HFP, HSP, AVRCP, A2DP mini USB 2.0
OS: Linux (uzavřená platforma)
Fotoaparát: 3Mpx fotoaparát s automatický ostřením a funkcí geo-tagging
Rozměry: 112\xD758,1\xD714,6 mm
Displej: 3,55", 65 tisíc barev, dotykový, odporový, s úpravou proti odleskům
E-mail: POP3 / IMAP4 / SMTP
Internet: HTML prohlížeč založený na platformě Webkit
Zprávy: SMS / MMS
Doba hovoru : Až 4 hodiny

n\xFCvifone M20
2G připojení: Tri-band GSM / GPRS / Edge 900/1800/1900
3G připojení: 900/2100 HSPA 7,2 Mb/s
Ostatní připojení: 802.11 b/g WLAN, Bluetooth 2.0+EDR, HFP, HSP, A2DP, AVRCP, mini USB 2.0
OS: Windows Mobile 6.1 Professional (možnost upgradu na WM 6.5)
Fotoaparát: 3Mpx fotoaparát s automatický ostřením a funkcí geo-tagging
Rozměry: 95,3\xD752,5\xD712,8 mm
Displej: 2,8", 65 tisíc barev, TFT, dotykový
E-mail: Push / Enterprise / POP3 / IMAP4 / SMTP
Internet: Prohlížeč OPERA, HTML, WAP 1.2.1/2.0
Zprávy: SMS / MMS / IM
Doba hovoru : 3G: až 3,5 hodiny / 2G: až 2,8 hodiny

Ceny a dostupnost
N\xFCvifone G60 a N\xFCvifone M20 budou dostupné v České republice od listopadu 2009. Doporučená cena modelu N\xFCvifone G60 je 13 490 Kč s DPH, cena N\xFCvifone M20 pak 14 490 Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse