T-Systems podepsal kontrakt s Deutsche Post DHL

3. 11. 2009 09:21    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems podepsal kontrakt se společností Deutsche Post DHL na zajištění konektivity pro datová centra a globální síť

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

- Uzavření pětileté smlouvy přispívá k lepšímu propojení zahraničních datových center a předpokládá globální řízení telekomunikačních služeb firmou T-Systems.
- Dohoda je součástí programu zvyšování efektivnosti v oblasti telekomunikací a ICT v rámci Deutsche Post DHL v celosvětovém měřítku. Očekávaná úspora je ve výši 190 miliónů eur během pěti let.

Společnost Deutsche Post DHL, světová jednička v poskytování logistických služeb, podepsala smlouvu s T-Systems na dobu pěti let. Smlouva zahrnuje propojení datových center DHL na celém světě a globální řízení služeb. Smlouva je součástí celosvětové iniciativy Deutsche Post DHL, jejímž cílem je zvýšení efektivnosti při provozu telekomunikačních služeb a snižování nákladů na hlasové a datové služby. Cílem dosavadních opatření v rámci iniciativy, včetně této smlouvy, je úspora celkově více než 190 miliónů eur během pěti let.

„Je to důležitý krok k optimalizaci naší celosvětové telekomunikační sítě“, prohlásil Ralf Weissbeck, ředitel IT služeb Deutsche Post DHL. „Smlouva s T-Systems zajistí konzistentní a integrované telekomunikační služby, které budou vyhovovat našim potřebám.“

Smlouva s T-Systems se týká hlavních datových spojů - páteřní sítě, které spojují datová centra Deutsche Post DHL v Praze a v Cyberjaya (Malajsie), včetně propojení IT služeb v USA s celosvětovou komunikační sítí DHL. Součástí smlouvy je také globální řízení telekomunikačních služeb (Global Telecoms Service Management-Funktion) ze strany T-Systems, které řízením regionálních poskytovatelů telekomunikačních služeb zajišťuje operativnost, kompatibilitu a perfektní služby v celosvětovém měřítku. Spolupráce byla zahájena již v listopadu letošního roku. Zahrnuje rozšíření nejmodernější sítě MPLS, která nahradí současnou globální síť.

„Pro naše globální zákazníky nabízíme naše služby v jejich centrálách i v zahraničních pobočkách“, uvedl Joachim Langmack, ředitel prodeje T-Systems. „Deutsche Post DHL bude těžit z našeho globálního řízení služeb i z naší pružné nabídky orientované na poptávku.“

“Významným krokem v rámci této globální služby je dohled páteřní sítě Deutsche Post DHL řízený z Prahy”, uvádí Michal Hátle, generální ředitel T-Systems Czech Republic a.s.

Společnost T-Systems je stávajícím poskytovatelem telekomunikačních služeb Deutsche Post DHL v Německu. Dnes podepsaná smlouva nabízí strategickou možnost integrace německé telekomunikační sítě a sítí jiných regionů, pro zajištění služeb v celosvětovém měřítku.

Koncern Deutsche Post DHL již letos ke zvýšení efektivnosti telekomunikačních služeb vedle smlouvy s T-Systems uzavřel smlouvy s poskytovateli služeb v USA a v Evropě.
Pracuje se na odpovídajících programech zaměřených na racionalizaci, sladění a zlepšení vzájemného propojení služeb i v evropské a asijsko-tichomořské oblasti, na nových trzích i v celé americké oblasti.

Společnost Deutsche Post DHL v rámci programu úspor identifikovala a již realizovala širokou paletu opatření ke snížení nepřímých nákladů a zvýšenému využívání hodnot. Koncern si je jist tím, že ve druhém čtvrtletí roku 2010 dosáhne v oblasti nepřímých nákladů celkové úspory ve výši jedné miliardy eur.

Tiskové zprávy

Diskuse