WatchGuard zahájil spolupráci s AVG

2. 11. 2009 20:59    Rubrika: Tiskové zprávy

WatchGuard zahájil spolupráci s AVG na poli antivirové ochrany

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

WatchGuard si vybral AVG jako dodavatele antivirových řešení pro gateway svých multifunkčních firewallů.

WatchGuard® Technologies - globální lídr na poli firemní datové bezpečnosti a konektivity - dnes oznámil zahájení spolupráce s AVG Technologies - globálním lídrem v segmentu softwaru pro internetovou bezpečnost. AVG bude WatchGuardu dodávat komplexní antivirovou ochranu pro jeho UTM (Unified Threat Management) řešení.

“Viry a jiné formy malwaru jsou jedním z nejčastějších příčin ztrát dat, poškození PC, aplikací a ztráty produktivity,” říká Tim Helming, ředitel vývoje produktů WatchGuardu. “WatchGuard si vybral AVG proto, aby zajistil svým zákazníkům nekompromisní antivirové gateway řešení, a mohl tak co nejlépe ochránit jejich sítě, aplikace a data všeobecně,” dodává Helming

Podle posledních analýz je 60% firemních dat uloženo na nechráněných stolních počítačích a noteboocích. Přitom průměrně na každých 1000 počítačů připadá 113 virových útoků za měsíc. Anitivirová ochrana už na gatewayi umožní firmám snížit míru infekce PC v jejich sítích.

WatchGuard a AVG navíc upozorňují, že antivirová ochrana může být jen tak dobrá, jak dobrý je poslední update softwaru. Poslední IT průzkumy přitom ukazují, že pravidelně antivirový software updatuje jen 73 % uživatelů. S řešením od WatchGuardu a AVG přitom firmy získávají okamžitě nejnovější definice virů a jejich ochrana je tak aktuální, jak je vůbec možné.

“Více než s 80 miliony počítačů po celém světě, které používají náš software, se AVG stalo lídrem v ochraně firem i koncových zákazníků před zhoubnými viry,” říká JR Smith, CEO AVG Technologies a dodává: “Díky spolupráci s AVG může WatchGuard zvýšit efektivitu svých UTM zařízení, a poskytovat tak firmám lepší ochranu.”

WatchGuard a AVG – řešení s hloubkovou ochranou
Všechny multifunkční XTM frewally WatchGuardu jsou schopny poskytovat vysokorychlostní hloubkovou kontrolu datových paketů a ochranu na bázi proxy technologie. To je optimálním základ pro podporu architektury hloubkové kontroly. Kromě toho WatchGuard poskytuje gateway anitivirus firmám, které chtějí mít pracovní prostředí bez virů už od vstupu do sítě. Engine AVG používá kombinaci známé ochrany proti virům a heuristické analýzy pro skenování e-mailů a webového provozu na gatewayi. Díky tomu jsou sítě chráněny proti virům, spywaru, rougewaru a trojským koním.

Na gatewayi se také kontroluje SMTP a POP3 provoz. Podezřelé e-maily se označí a posílají do karantény, kde je administrátor může zakázat nebo povolit uživatelům soubory v karanténě prohlížet díky automatickým e-mailovým upozorněním. Komprimované a kódované soubory se mohou před kontrolou dekomprimovat díky podpoře nejrozšířenějších typů komprese, jako jsou ZIP, TAR a GZIP.

Cena a dostupnost
Antivirová ochrana od AVG pro gateway je nyní dostupná pro všechny licence na všech zařízeních WatchGuardu, které používají operační systém WatchGuard Fireware XTM. Služba AVG gateway antivirus se dá zakoupit již od 150 dolarů na rok, přičemž licence není omezena počtem uživatelů. Více informací naleznete na www.watchguard.com

Tiskové zprávy

Diskuse