Grafické karty ASUS ENGTS250 Series

12. 3. 2009 18:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Grafické karty ASUS ENGTS250 Series s jedinečným aktivním chladičem Dark Knight Fansink a špičkovými komponenty nabízejí lepší chlazení a vyšší výkon

Společnost ASUS, přední světový výrobce špičkových grafických řešení, dnes uvedla nejnovější grafické karty ENGTS250 Series.

Pro uživatele, kteří požadují takové grafické karty, které jim nabídnou prvotřídní grafické zpracování, připravila společnost ASUS karty řady ENGTS250 TOP. Tyto karty nabízejí až o 20 % vyšší výkon a naprosto úchvatné zážitky při hraní her. Grafické karty řady ENGTS250 Series od společnosti ASUS jsou velmi dobře vybaveny také v oblasti chlazení – využívají speciálně navržený chladič Dark Knight Fansink, který zajišťuje extrémní chlazení při téměř zanedbatelné provozní hlučnosti – a výrazně tak zlepšují požitek ze hry. Tyto karty jsou navíc vybaveny stíněním proti elektromagnetickému rušení EMI Shield, vinutými cívkami, MOSFET tranzistory s nízkým RDS(on) a kondenzátory s pevným elektrolytem, díky kterým uživatelé dosáhnou extrémně vysokého výkonu a zároveň klidu na duši.

Grafická karta verze ENGTS250 DK/HTDI/1GD3 je navíc vybavena pamětí o monstrózní kapacitě 1 GB, je proto naprosto ideální pro hraní funkčně bohatých her ve velmi vysokém rozlišení založených na rozhraní DirectX 10. Společnost ASUS se však svým způsobem postará o každého hráče – důkazem tohoto tvrzení jsou grafické karty ASUS ENGTS250 Series, k nimž bude přiložen speciální poukaz na slevu 25 dolarů nebo 10 % z ceny použitelný při nákupu až 5 her. Kromě toho budou mít uživatelé možnost stáhnout si aplikace CUDA™ z webových stránek NZONE*.

Vychutnejte si prvotřídní herní zážitky díky 20% navýšení výkonu
S grafickými kartami ENGTS250 DK TOP/HTDI/512MD3 od společnosti ASUS mohou hráči očekávat zvýšení taktu GPU, shaderu a paměti z 740 MHz na 775 MHz, z 1836 MHz na 1950 MHz a z 2,2 GHz na 2,36 GHz v uvedeném pořadí. Toto pozoruhodné zvýšení výkonu, které nemá v minulosti obdoby, pomohlo grafickým kartám ENGTS250 DK TOP zvýšit bodový zisk v testu 3DMark Extreme Preset z původních 2 682 na 3 215 bodů – to je o 20 % lepší výsledek při testování rychlosti, než jakého dosáhla kterákoliv z karet obdobného provedení**! Hráči mohou konečně naplno pocítit záplavu adrenalinu z ohromného grafického výkonu – jedině s grafickými kartami ENGTS250 DK TOP od společnosti ASUS.

Grafické karty ENGTS250 DK TOP/HTDI/512MD3 budou dodávány ve dvou provedeních, aby splnily individuální požadavky uživatelů

Chladič Dark Knight je zárukou extrémního chlazení
Další výhodou grafických karet ASUS ENGTS250 Series je speciálně navržený chladič Dark Knight. Tento inovativní aktivní chladič je doplněn o 4 teplovodní trubice a velkoplošný modul pasivního chlazení, který je vyroben z hliníkové slitiny. Díky tomu může tento chladič nabídnout extrémní chlazení při hlučnosti pouhých 32 dB – která je téměř nepostřehnutelná i v tichém pokoji – a splňuje tak požadavky uživatelů, kteří potřebují maximální chladicí účinek bez zbytečného hluku ventilátoru.

Grafické karty ENGTS250 DK/HTDI/512MD3 budou dodávány ve dvou provedeních, aby splnily individuální požadavky uživatelů

Jedinečná 1GB grafická paměť zajišťuje dokonalé zpracování grafiky
Kapacita grafické paměti má značný vliv na celkový grafický výkon, neboť i velmi výkonný grafický procesor může v případě pomalé grafické paměti či její malé kapacitě zaostávat. Pokud je grafická karta vybavena pamětí s velkou kapacitou, lze do ní uložit více dat, a proto není třeba přistupovat k RAM paměti počítače, což vede k rychlejšímu zpracování grafického obsahu. Současné a nadcházející hry mají čím dál vyšší nároky na kapacitu grafické paměti. Avšak i s těmi si grafické karty ENGTS250 DK/HTDI/1GD3 od společnosti ASUS vybavené jedinečnou 1GB pamětí lehce poradí a nabídnou neuvěřitelný výkon, který dovolí uživatelům naplno si vychutnat hraní her nebo sledování filmů, aniž by docházelo ke zpožďování či zasekávání, a to i při velmi vysokém rozlišení a kvalitě nastavené na maximum.

Dokonalá výzbroj: Vybrané komponenty té nejvyšší kvality
V souladu s příslibem špičkové kvality od společnosti ASUS budou grafické karty ENGTS250 Series vybaveny několika technologiemi, které pomohou uživatelům dosáhnout vynikajícího grafického výkonu. Díky stínění proti elektromagnetickému rušení (EMI) je možné toto rušení snížit až o 66 % a zajisti tak stabilnější signál; zatímco vinuté cívky jsou zárukou vyšší energetické účinnosti a nižší tvorby tepla v porovnání s obvyklými toroidními cívkami. Transistor MOSFET s nízkým odporem RDS při spínání navíc snižuje teplotu o dalších 15 °C ve srovnání s tradičními tlustými verzemi. Přes všechny uvedené inovace nelze opomenout kondenzátory s vodivým polymerem japonské výroby, které se starají o nižší energetické ztráty, stabilnější provoz a delší životnost. Uživatelé si tedy budou moci s naprostým klidem vychutnat extrémně vysoký výkon a nemusí se přitom strachovat o životnost svých komponent – jedině s grafickými kartami ENGTS250 Series od společnosti ASUS.

Bonusová poukázka pro všechny
S ohledem na další zvýšení herní hodnoty pro všechny hráče přicházejí nyní grafické karty ASUS ENGTS250 Series s limitovanou edicí poukázek. Každá z těchto poukázek umožní uživatelům získat bonus až 25 dolarů nebo slevu 10 % na 5 her nebo CUDA™ aplikací umístěných na webových stránkách NZONE. Naleznete zde více než 200 herních titulů, například Fallout 3, Far Cry 2 nebo Call of Duty: World at War, kvůli kterým se nebudete moci ubránit pokušení, jež nejžhavější a nejnovější hry skýtají. Na těchto webových stránkách jsou k dostání také nejnovější CUDA aplikace jako například Badaboom, jež jsou určeny pro uživatele, kteří chtějí poznat skutečný výkon GPU svých grafických karet, které jim pomohou vypořádat se i s těmi nejnáročnějšími grafickými úlohami.

Poznámka:
* Platí smluvní podmínky
** Konfigurace Performance
PCI-Express 16X:
Základní deska: Maximus Extreme Rev: 2.00 BIOS: 0802
CPU: Intel® Core™2 Extreme 3,00 GHz (QX9650)
Operační paměť: 2048 MB (DDR3 APACER 1333 1024 MB * 2)
HDD: WD SATAII 300 1600AAJS
DVD-ROM: LG DVD-GSA-H55N
Možnosti přetaktování se mohou při použití různých karet lišit
Skóre v testu 3DMark Vantage bylo získáno pomocí Extreme Preset

Technické parametry
Model: ENGTS250 DK/HTDI/1GD3
Grafická paměť: 1 GB DDR3
Takt enginu: 740 MHz
Takt paměti: 2,2 GHz (1,1 GHz DDR3)
1 x napájecí kabel
1 x DVI-HDMI adaptér
Poznámka: Rozměry karty jsou 4,376\xD710 palců
(cca 11\xD725,4 cm)

Model: ENGTS250 DK TOP/HTDI/512MD3
Grafická paměť: 512 MB DDR3
Takt enginu: 775 MHz
Takt paměti: 2,36 GHz (1,18 GHz DDR3)
1 x napájecí kabel
1 x DVI-HDMI adaptér
Přibalený software: ASUS Utilities & Driver
Poznámka: Rozměry karty jsou 4,376\xD710 palců (cca 11\xD725,4 cm)

Model: ENGTS250 DK/HTDI/512MD3
Grafická paměť: 512 MB DDR3
Takt enginu: 740 MHz
Takt paměti: 2,2 GHz (1,1 GHz DDR3)
1 x Napájecí kabel
1 x DVI-HDMI adapter
Poznámka: Rozměry karty jsou 4,376\xD710 palců
(cca 11\xD725,4 cm)

• Technické parametry mohou být bez předchozího upozornění změněny.
• Barva PCB a verze přibaleného softwaru mohou být bez předchozího upozornění změněny.
• Značky a názvy produktů uvedené v tomto textu jsou ochrannými známkami příslušných společností.