Nokia představila tři nové hudební mobily

12. 3. 2009 08:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Tři nové hudební přístroje doplňují hudební služby Nokia

Nokia představila tři nové hudební mobily

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Nokia dnes představila tři nové hudební přístroje, oznámila příchod nových obchodů Nokia Music Store a rozšíření služby Comes With Music. Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 5330 XpressMusic a Nokia 5030 přinášejí lidem hudbu a navíc funkce, které nabídnou milovníkům hudby po celém světě snadný přístup k muzice, kterou mají rádi. Díky expanzi hudebních mobilů v různých cenových hladinách, spuštění služeb Comes With Music a Nokia Music Store na dalších trzích, mění Nokia způsob, jak si co nejlépe užívat hudbu. Digitální hudební přehrávač, který vyzvání ve vaší kapse, je zároveň knihovnou médií, obchodem a platformou pro správu veškeré vaší hudby.

„Prodali jsme více než 425 milionů přístrojů s digitálním hudebním přehrávačem a více než 700 milionů přístrojů s FM rádiem, což jasně ukazuje, že mobilní telefon je přirozený osobní přístroj pro poslech hudby,“ řekla Jo Harlow z divize Devices, Nokia. „Kombinace připojeného digitálního hudebního přehrávače, jaký nabízí Nokia 5730 XpressMusic, s neomezeným přístupem k milionům skladeb přes Comes With Music znamená, že vedle svých oblíbených skladeb mohou milovníci hudby objevovat, experimentovat a také nacházet muziku novou.“

Nokia Music Store je obchod, který umožňuje lidem prohlížet a nakupovat hudbu, získávat doporučení nebo hledat svého oblíbeného umělce, alba či písně přímo ze svého přístroje. Obchod je v současné době k dispozici na 15 trzích třech kontinentů. Nokia Music pro PC software umožňuje snadnou organizaci a přenos hudby mezi PC a kompatibilním přístrojem, ripování a vypalování na CD, stejně tak jako vyhledávání, streamování a stahování hudby přímo z obchodu Nokia Music Store. Poslední zemí, kde byl dnes spuštěn obchod Nokia Music Store, je Mexiko. Další trhy, jako jsou Portugalsko, Norsko, a Jihoafrická republika, se připojí v nadcházejících měsících.

Comes With Music dává lidem neomezené možnosti stahování hudby z Nokia Music Store po dobu jednoho roku nebo 18 měsíců. Lidé si mohou vybrat z několika milionů skladeb ke stažení, a ty si ponechat i poté, co zkušební doba uplyne. Comes With Music je v současné době k dispozici ve Velké Británii a Singapuru, koncem tohoto měsíce bude spuštěn také v Austrálii. V příštích měsících se pak očekává uvedení služby v Itálii, Švédsku a Mexiku. Nejnovější přírůstky do řady Nokia XpressMusic – Nokia 5730 XpressMusic a Nokia 5330 XpressMusic – budou na vybraných trzích nabízeny jako Comes With Music kompatibilní přístroje.

Nokia 5730 XpressMusic

Nokia 5730 XpressMusic je první hudební přístroj Nokia, který nabízí plnohodnotnou QWERTY klávesnici – je tak ideální pro rychlé posílání zpráv. Srdcem tohoto hudebního přístroje je Xpress pohotovostní obrazovka, která poskytuje přístup a aktuální informace o hudbě, lidech, hrách, e-mailech a kalendáři. Mezi další vylepšené funkce pohotovostní obrazovky Xpress patří lišta kontaktů s až 20 přáteli a členy rodiny a také přímý přístup k hudbě, N-Gage a dalším aplikacím, jako jsou Facebook, fotografie, OVI kontakty, mapy, zprávy a další. S OVI kontakty uživatelé snadno vidí, kteří přátelé jsou právě on-line, mohou s nimi chatovat a dokonce vidí, jakou hudbu právě poslouchají.

Hudební zkratky nabízejí rychlý přístup k hudbě uložené v přístroji, stejně jako na Nokia Music Store, kde je možné najít další informace o interpretech či hudbě a odkud lze hudbu stáhnout přímo do přístroje.

Se speciálními herními tlačítky je Nokia 5730 XpressMusic opravdové N-Gage zařízení. Přímý přístup ke komunitě N-Gage Arena a předehrané N-Gage hry zvou k připojení, souboji a porovnávání herních výsledků s přáteli on-line.

Nokia také představila držák Nokia CR-110, který bezpečně uchytí Nokia 5730 XpressMusic v automobilu.

Nokia 5730 XpressMusic se začne prodávat ve třetím čtvrtletí roku 2009 za předpokládanou maloobchodní cenu 280 eur bez daní a dotací.

Nokia 5330 XpressMusic

Se svým ostrým a špičkově řezaným designem a světelnými efekty je Nokia 5330 XpressMusic ideálním přístrojem pro hudbu a pro neustálý kontakt se sociálními sítěmi. Speciální dotykové klávesy XpressMusic vedle displeje zajišťují přímý přístup k hudbě. Standardní 3,5mm konektor poskytuje krystalicky čistý zvuk pro jakákoliv sluchátka a baterie se zvýšenou kapacitou umožňuje více jak čtyřiadvacetihodinový poslech hudby. A samozřejmě, Nokia 5330 XpressMusic poskytne přístup na internetové stránky pro on-line sdílení, jako je Ovi, Facebook a MySpace.

Nokia 5330 XpressMusic bude dostupná ve třetím čtvrtletí roku 2009 za předpokládanou maloobchodní cenu 160 eur bez daní a dotací.

Pro zvýšení zážitků při poslechu hudby na cestách nabízí Nokia širokou paletu příslušenství. Nokia Bluetooth stereofonní handsfree BH-504 – které se nedávno začalo prodávat – nabízí špičkovou reprodukci s výkonnými reproduktory, potlačením echa a redukcí šumu. Stereofonní headset Nokia WH-500 je ideální pro poslech hudby i telefonování. Výhodou je jeho kompatabilita s většinou přístrojů. Obě příslušenství lze snadno složit a uchovávat v dodávaném pouzdru. Malé reproduktory Nokia MD-8 mají extrémní výdrž baterie a jsou ideální pro společný poslech oblíbených skladeb s přáteli.

Nokia 5030

Nokia 5030 je prvním přístrojem značky, který má integrovanou anténu FM rádia a pro jeho poslech tak není nutné použití sluchátek nebo externích reproduktorů. Přímé klávesy FM rádia a výběru jednotlivých kanálů na boku přístroje oživují označení XpressRadio. Položené na boku na stole představuje Nokia 5030 jako přenosné rádio ideální přístroj pro rozvojové trhy, kde je pro lidi rádio hlavním zdrojem zábavy a informací. Nokia 5030 s výkonným reproduktorem vydrží hrát více jak den a telefonovat lze s tímto přístrojem až deset hodin. Telefon bude k dispozici ve dvou barvách – grafitové a červené.

Jeden z nejdostupnějších modelů značky Nokia s integrovaným rádiem, model Nokia 5030, se začne prodávat ve druhém čtvrtletí roku 2009 za předpokládanou maloobchodní cenu nižší než 40 eur bez daní a dotací.

Tiskové zprávy

Diskuse