Symantec - Esurance chrání data zákazníků

12. 3. 2009 08:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Esurance chrání data zákazníků v koncových bodech softwarem Symantec Data Loss Prevention

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Přední pojistitel automobilů zabraňuje neoprávněnému kopírování souborů na jednotky USB

Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) dnes oznámila, že pojišťovna Esurance, přední pojistitel osobních automobilů, používá software Symantec Data Loss Prevention ke zjišťování a blokování neoprávněných přenosů souborů na jednotky USB a ke sledování e-mailového a webového provozu, zda neobsahuje citlivá data zákazníků, jako jsou čísla kreditních karet a čísla sociálního pojištění. Software Symantec Data Loss Prevention také pomáhá pojišťovně Esurance být v souladu s federálními předpisy, včetně Gramm-Leach-Blileyova zákona a standardu PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).

Pojišťovna Esurance má ředitelství v San Franciscu, pojišťuje přímo spotřebitele a má přibližně 500 000 zákazníků ve 30 státech USA. Spojení webové technologie a odborných znalostí z oboru pojišťovnictví umožňuje společnosti nabízet pojištění automobilů s nepřetržitými službami zákazníkům a řešením pojistných událostí prostřednictvím 12 regionálních poboček po celém území USA. Pojišťovna Esurance má také více než sto zástupců, kteří pro ni ze svých domácích kanceláří zajišťují prodej produktů a služby. Toto úsilí kladně přijali spolupracovníci pojišťovny Esurance a pojišťovně umožňuje uspokojit poptávku zákazníků po nepřetržitých službách s přiměřeným počtem zaměstnanců. Pojišťovna Esurance má rozptýlenou síť spolupracovníků a vynakládá značné úsilí na zajištění maximální bezpečnosti dat bez ohledu na to, kde se spolupracovníci nacházejí.

Software Symantec Data Loss Prevention pomáhá pojišťovně Esurance omezit riziko ztráty dat a chránit citlivé údaje o zákaznících bez ohledu na to, kde se používají a kde jsou uloženy. Pojišťovna Esurance má mobilní pracovníky, kteří používají různá zařízení s vyměnitelnými médii, jež mohou být méně odolná vůči bezpečnostním hrozbám. Ochrana dat v koncových bodech má pro pojišťovnu zásadní význam.

„Potřebujeme komplexní řešení prevence ztráty dat, které by nám umožnilo zabránit neoprávněnému kopírování souborů na zařízení USB, disky CD a jiný přenosný hardware,“ říká David Aflak, hlavní manažer provozu sítí ve společnosti Esurance „Společnost Symantec nám dává přehled o použití zařízení USB v koncových bodech, včetně přenosných počítačů a vzdálených systémů, a přitom nenarušuje činnost našich uživatelů.“

Software Symantec Data Loss Prevention sleduje a blokuje činnosti v koncových bodech, které porušují zásady zabezpečení dat. Pokud se například některý zaměstnanec pokusí zkopírovat soubor na jednotku USB v rozporu se zásadami společnosti, bude pokus zablokován a zaměstnanci se zobrazí místní zpráva, která oznámí porušení zásad zabezpečení dat a v reálném čase poskytne náležité poučení.

„Soubor produktů v sadě Symantec DLP byl od samého počátku navržen tak, aby umožňoval spolupráci jednotlivých produktů, takže jednou zavedené zásady a postupy zabezpečení můžeme dále využívat při dalším rozšiřování ochrany dat,“ říká Aflak. „Mohli jsme začít koncovými body, které jsou z našeho pohledu nejdůležitější, a rychle přejít ke sledování e-mailového a webového provozu a k prevenci. Tím jsme ušetřili mnoho času.“

Tiskové zprávy

Diskuse