O2 konferenční hovory za cenu běžného hovoru

16. 3. 2009 20:53    Rubrika: Tiskové zprávy

O2 Konference – konferenční hovory za cenu běžného hovoru

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Telefónica O2 nabízí nově možnost pořádání telekonferencí i těm, kteří nevlastní potřebnou specializovanou infrastrukturu a nechtějí si ji pronajímat. K jejímu iniciování stačí služba O2 Konference, libovolný mobilní telefon a odeslání aktivační SMS zprávy. Samotné propojení více uživatelů zajistí poskytovatel. Služba je zpoplatněna částkou odpovídající běžnému hovoru a je možné ji využívat jak v češtině tak v angličtině. Spuštění O2 Konference je výsledkem spolupráce mezi společnostmi Telefónica O2 a System602, která je provozovatelem telekonferenční platformy.

O2 Konference přináší uživatelům spoustu výhod oproti běžným konferencím, které jsou sestaveny přímo z mobilního telefonu. Služba umožňuje spojit až 30 účastníků. Díky technologickému řešení nehrozí přerušení hovoru v případě, že zřizovatel konference ztratí signál nebo mu dojde baterie v telefonu. Navíc, je sestavení O2 Konference mnohem snazší a komfortnější než při připojování každého účastníka zvlášť jako v případě konference sestavované z telefonu. Jednotliví účastníci se zapojí do konference sami, zavoláním na číslo konference a zadáním přístupových údajů.

Telekonference, které umožňují spojit více účastníků v rámci jednoho hovoru, patří již dlouhou dobu k běžnému životu řady firem a obchodních společností. Jsou praktickým pomocníkem, který dokáže nahradit schůzku projektového týmu nebo pracovní poradu - díky nim lze získat okamžitou zpětnou vazbu a zjednodušit organizování schůzek, především u firem s více pobočkami nebo spolupracujících se zahraničními partnery.

"Dosud byla pro tento způsob komunikace potřeba patřičné infrastruktury a zaměstnanců na její podporu,"říká Josef Šubert, ředitel System602 .

"Se službou O2 Konference uživatel neplatí žádné náklady navíc oproti běžnému telefonování, nemusí složitě organizovat či objednávat hovor, dokonce ani organizátor nemusí být v případě Konference na objednávku zákazníkem O2. Každé firmě nyní nabízíme službu stejné kvality, jakou užívají mezinárodní korporace ," doplňuje Michal Holba, marketingový ředitel pro korporátní zákazníky společnosti Telefónica O2.

Novinka je dostupná ve dvou variantách - jako konference na objednávku nebo jako rezervovaná konference.

Aktivaceslužby Konference na objednávku je jednoduchá a lze ji objednat pomocí jediné SMS nebo emailu. Zájemce odešle zprávu ve tvaru KONF DDMM HHMM DDD NN na číslo 720 00 22 33 případně na emailovou adresu konference@o2.com. V textu potom zkratky DDMM znamenají datum požadované konference (den a měsíc), HHMM čas uskutečnění (hodina a minuta), DDD plánovanou dobu hovoru v minutách (maximálně 120) a NN počet účastníků (maximálně 20). Například pro organizaci hovoru pro 10 účastníků o délce 60 minut, který bude začínat 15. března tohoto roku v 14:30, bude SMS odeslaná na 720 00 22 33 ve tvaru: KONF 1503 1430 60 10. Pro komunikaci v angličtině stačí zaměnit klíčové slovo KONF za CONF.

Do jedné hodiny, během pracovní doby, potom odesílatel obdrží potvrzení své objednávky a přístupové údaje, které rozešle účastníkům. Hovor je zpoplatněn jako běžný odchozí hovor do sítě O2. Pokud je volající zároveň zákazníkem O2, bude mu účtována jednotná sazba ve výši 4,00 Kč/min (bez DPH).

Rezervovaná konference je určena pro firmy, které tuto službu využívají pravidelně a potřebují mít jistotu garantované dostupnosti. Služba je zpoplatněna paušálem dle rezervovaných portů.

Podrobné informace o obou typech konference lze nalézt na stránkách www.cz.o2.com/konference.

Tiskové zprávy

Diskuse