D-Link DGS-3700 získal certifikaci MEF 9 a 14

17. 3. 2009 14:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Řada D-Link DGS-3700 získala certifikaci MEF 9 a 14

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová certifikace je dalším příspěvkem společnosti D-Link k rozvoji Metro Ethernetu

D-Link, přední výrobce end-to-end síťových
a komunikačních řešení pro firmy i domácnosti, oznámuje, že jeho řada gigabitových přepínačů DGS-3700 získala od zkušební laboratoře Iometrixu certifikaci Metro Ethernet Forum (MEF) 9 a 14. Spolu s již dříve takto certifikovaným xStack přepínačem DES-3528 tím D-Link znovu potvrzuje svůj zájem o trh metropolitních ethernetových sítí (Metro Ethernet).

Iometrix se společně s MEF zaměřuje na vydávání certifikací, které uznávají prodejci a poskytovatelé přenosových služeb na celém světě - považují je za důvěryhodné a využívají je jako vodítko při implementaci služeb Carrier Ethernet. Získání této certifikace dokládá nejen pokračující snahu společnosti D-Link
o rozvoj metropolitního Ethernetu, ale posiluje také její závazek dodávat síťové produkty, které splňují požadavky na maximální kvalitu a technologickou úroveň.

V širším kontextu představuje certifikace MEF světově uznávaný standard interoperability, který zlepšuje procesy „schvalování“ a nezávisle ověřuje funkčnost a kompatibilitu, čímž redukuje náklady na testování a dobu pro uvedení na trh pro poskytovatele služeb. Certifikace MEF navíc poskytuje srovnávací testy výkonu a funkčnosti a vytváří také platformu pro testování budoucích standardů.

Trh metropolitních ethernetových sítí (Metro Ethernet) je pro D-Link celosvětově důležitým objektem zájmu. S více než 8 milióny portů, dodaných během posledních dvou let, D-Link nadále prokazuje svoji sílu v poskytování inovativních a robustních technologií pro sítě poskytovatelů přenosových služeb.

Řada DGS-3700 je novou rodinou gigabitových přepínačů, kterou D-Link nabízí telekomunikačním společnostem a dalším poskytovatelům přenosových služeb speciálně pro služby Metro Ethernetu. Tomuto použití jsou uzpůsobeny všechny jejich parametry – hardwarová konstrukce, robustní softwarové a zabezpečovací funkce, správa a údržba (OAM) a podpora Triple-Play (internet, telefon a TV) služeb. Řada DGS-3700 je vhodná pro instalaci do racku v malých venkovních rozvodných skříních, protože má kompaktní pouzdro s hloubkou 210 mm
a standardní výškou 1U a provozní teplota může být až 65 °C. Pro zjednodušení instalace v terénu, opravy závad a údržbu má navíc všechny připojovací porty umístěné na přední straně, aby byly snadno přístupné.

Řada přepínačů DGS-3700 obsahuje 2 modely: DGS-3700-12 má osm 10/100/1000M RJ-45 portů + 4 combo 10/100/1000M/SFP porty a DGS-3700-12G má 8 SFP portů a 4 combo 10/100/1000M/SFP porty. Oba modely budou dostupné ve druhém čtvrtletí 2009 a budou dodávány spolu s modulárním AC/DC napájecím zdrojem se dvěma vstupy, jedním modulárním ventilátorem a jedním modulárním prachovým filtrem.

Tiskové zprávy

Diskuse