Servodata - konsolidovaný obrat za rok 2008

17. 3. 2009 14:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Servodata oznamují konsolidovaný obrat za rok 2008

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Servodata a.s., přední evropský distributor komponent a infrastruktury podnikových řešení, dnes oznámila svůj konsolidovaný obrat za loňský rok. Svými obchodními činnostmi a aktivitami vygenerovala Servodata za rok 2008 obrat 1,262 miliardy korun. Tato částka zahrnuje obrat skupiny Servodata, tedy včetně dceřiných společností Servodata Bratislava s.r.o., Servodata sp. z o.o. (Polsko), DataScript s.r.o. a firmy Abakus Distribution a.s. Společnost Abakus Distribution a.s. ukončila k 31. prosinci 2008 svou obchodní činnost jako samostatný právní subjekt a ke stejnému datu se stala součástí Servodata a.s. coby obchodní divize Abakus.

„Rok 2008 vnímáme jako období, v němž začal být distribuční trh v České republice pod vlivem celosvětové hospodářské situace. Pokles poptávky, který se začal projevovat již v první polovině roku, nebyl sice dramatický, přesto ve spojení s nejistotou ke konci roku 2008 způsobil, že se nám nepodařilo dosáhnout původně plánovaného obratu. Jistý vliv měla i změna našeho produktového portfolia, kdy jsme během roku investovali do několika rozvojových projektů, jejichž přínos a výsledky očekáváme právě v tomto roce. Jedná se například o rozšíření naší nabídky o řešení společnosti Quest,“ zhodnotil uplynulý rok Rostislav Jirkal, výkonný ředitel skupiny Servodata. „Předpokládáme, že právě letos, kdy bude trh pociťovat jistou stagnaci, více než kdy jindy zúročíme naše dlouholeté zkušenosti, znalosti a partnerský přístup k zákazníkům a společně s nimi využijeme tento rok k rozvoji vzájemné spolupráce, byť za ne zcela lehkých podmínek.“

V meziročním srovnání vzrostl počet aktivních obchodních partnerů o 11,5 %. Servodata tak opět potvrdila dlouholetou stabilně rostoucí pozici na trhu i status spolehlivého obchodního partnera.

Jakkoli je výhled IT trhu pro rok 2009 značně nejistý, očekává společnost Servodata mírný nárůst tržeb v řádech jednotek procent. Bude se zvyšovat zejména poptávka po řešeních, generujících přímé úspory pro provozovatele informačních systémů. Na taková řešení se dnes zásadně orientují všichni klíčoví výrobci, které společnost zastupuje, tedy firmy Hewlett-Packard, Microsoft, EMC, Red Hat a Quest. Velký důraz je přitom kladen na obchodní potenciál softwarových nástrojů.

Tiskové zprávy

Diskuse