SonicWALL Universal Management Appliance EM5000

17. 3. 2009 14:20    Rubrika: Tiskové zprávy

NOVÉ ZAŘÍZENÍ SONICWALL OPTIMALIZUJE SPRÁVU IT INFRASTRUKTURY

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nové zařízení Universal Management Appliance EM5000 odstraňuje komplikace spojené s monitorováním, správou a reportováním v rozmanitých IT infrastrukturách

Společnost SonicWALL, Inc. (NASDAQ: SNWL), přední poskytovatel technologií zabezpečení sítí, oznámila zařízení SonicWALL Universal Management Appliance (UMA) EM5000, které zjednodušuje správu IT infrastruktury pomocí optimalizované správy zásad, centralizovaného monitorování a reportování napříč různými zařízeními. Dokáže spravovat jak pár tak i několik tisíc zařízení SonicWALL, ať už rozmístěných v interní podnikové síti, nebo nainstalovaných u různých zákazníků poskytovatele služeb IT. UMA EM5000 je ideální pro malé a střední firmy, velké podniky, poskytovatele spravovaných služeb a IT konzultanty.

Není divu, že komplikovanost implementace a správy většího množství síťových zařízení exponenciálně roste s počtem zařízení, koncových uživatelů a kancelářských umístění v síti. Správci IT nasazovali ve snaze dostat taková prostředí pod kontrolu široké spektrum samostatných produktů pro správu, monitorování a reportování stavu firemní IT infrastruktury. Bez centrálních nástrojů pro správu toto administrativní břímě rychle zahltí pracovníky IT a velice se prodraží. Zařízení SonicWALL UMA EM5000 tyto potíže překonává centralizovanými funkcemi pro správu zásad, jež mohou podstatně snížit náklady na správu.

„Neustále se snažíme naslouchat našim zákazníkům a brát jejich odezvu co nejvíce v úvahu,“ řekl Jan Sijp, produktový manažer společnosti SonicWALL. „Jasně jsme pochopili, jak je pro zákazníky důležité řešení správy, které jim umožní efektivně a snadno spravovat jejich sítě. Universal Management Appliance EM5000 plní právě tento účel – dává našim zákazníkům větší flexibilitu pro řízení sítě.“

Integrované řešení UMA EM5000 obsahuje všechny potřebné elementy včetně operačního systému, databáze a aplikací. Zákazník tak nemusí pořizovat potřebné komponenty zvlášť, instalovat je a spravovat, což šetří celkové náklady na vlastnictví produktu. EM5000 nabízí zákazníkům alternativu k samostatnému softwarovému řešení SonicWALL Global Management System (GMS).

„Správa většího množství bezpečnostních řešení bývá někdy těžkopádná a kontraproduktivní, když vezmete v úvahu, kolik času musíte každému zařízení věnovat,“ řekl Ron Culler, technický ředitel společnosti Secure Designs, která má statut zlatého partnera SonicWALL a je poskytovatelem spravovaných služeb. „Se zařízením SonicWALL UMA se nám podařilo radikálně zkrátit dobu věnovanou správě různých produktů a dosáhnout pozoruhodné finanční úspory.“

EM5000 poskytuje firmám zjednodušenou a automatickou víceúrovňovou správu zásad, monitorování a funkce reportování shody s předpisy. Jeho flexibilní, účinné a intuitivní nástroje snižují režijní nároky a uvolňují zdroje pro nové lukrativní příležitosti. Architekturu zařízení lze rozšířit přidáním softwarových desek (blade). Další charakteristiky zařízení UMA EM5000:
- Optimalizovaná architektura, která byla účelově vyvinuta pro řešení SonicWALL, aby poskytovala maximální zabezpečení a výkon.
- Zařízení s posíleným zabezpečením operačního systému a aplikací, které šetří náklady na pořízení, konfiguraci a nasazení méně bezpečného obecného hardwaru.
- Intuitivní panel, který zjednodušuje správu licencí a centralizovanou definici, ovládání a nasazení až několika tisíc zařízení a vlastních zásad zabezpečení.
- Funkce pro offline správu včetně plánovaných změn konfigurací a aktualizací firmwaru ve spravovaných zařízeních, jež minimalizují přerušení služeb.
- Podpora protokolů SNMP a TCP/IP včetně zasílání upozornění v reálném čase pro všechna zařízení a aplikace s podporou TCP/IP a SNMP pomáhá reagovat na kritické události v síti.
- Visualization Viewer, který prezentuje i ty nejsložitější hierarchie zařízení SonicWALL ve snadno pochopitelném formátu, podstatně zjednodušuje navigaci a šetří čas ztracený vyhledáváním informací.

Další informace naleznete na: http://www.sonicwall.com

Tiskové zprávy

Diskuse