NETGEAR a Kaspersky Lab - ProSecure STM

18. 3. 2009 16:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti NETGEAR a Kaspersky Lab spolupracují na výrobě bezpečnostních produktů pro SMB

NETGEAR a Kaspersky Lab - ProSecure STM

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

NETGEAR představuje produktovou řadu ProSecure STM, která integruje kompletní knihovnu antimalwarových technologií Kaspersky Lab
NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, oznámil uzavření smlouvy se společností Kaspersky Lab, předním světovým výrobcem řešení pro zabezpečení a správu obsahu. NETGEAR bude na základě této smlouvy integrovat antivirové a antimalwarové technologie společnosti Kaspersky Lab do nové produktové řady ProSecure™ STM, zaměřené na správu e-mailových a webových hrozeb v malých a středně velkých firmách (SMB).

Řada ProSecure STM, zahrnující modely STM150, STM300 a STM600, využívá „vyšlechtěnou“ bezpečnostní architekturu od Kaspersky Lab integrovanou do patentované technologie Stream Scanning společnosti NETGEAR. Nabízí tak první bezpečnostní zařízení podnikové třídy určené malým a středně velkým firmám pro zabezpečení webového a e-mailového provozu, které se navíc snadno používá a spravuje. Začleněním kompletní knihovny antimalwarových a antivirových řešení společnosti Kaspersky Lab nabízí NETGEAR malým a středně velkým firmám nejlepší dostupnou bezpečnostní technologii pro maximální ochranu jejich sítí.

„Malé a středně velké firmy jsou vystaveny minimálně stejným bezpečnostním rizikům jako velké podniky, protože jim často schází interní IT odbornost k nasazení pokročilých technologií pro správu bezpečnostních hrozeb,“ prohlásil Jason Leung, vrchní ředitel produktové řady pro zabezpečení malých a středních firem společnosti NETGEAR. „Integrací celé palety špičkových antimalwarových řešení společnosti Kaspersky Lab do naší řady ProSecure STM jsme schopni nabídnout řešení podnikové třídy, která zákazníkům z řad SMB přinášejí nejen maximální ochranu, ale i pokročilé možnosti výkonné správy.“

Společnost Kaspersky Lab nabízí pro integraci do přístrojů řady ProSecure nejmodernější řešení a technologie, které poskytují kompletní ochranu před všemi typy počítačových hrozeb, jako jsou viry, spam, phishingové útoky či spyware. Její produkty nabízí vynikající detekční poměry a v oboru počítačové bezpečnosti nejrychlejší reakci na nové hrozby.

„Jsme potěšeni, že si NETGEAR vybral pro integraci do nových zařízení ProSecure „vyšlechtěný“ antivirový engine naší společnosti Kaspersky Lab. Díky tomu poskytuje svým zákazníkům nejpokročilejší antimalwarovou ochranu současnosti,“ doplnil Peter Merkulov, viceprezident pro technologické svazky společnosti Kaspersky Lab. „Kombinace antivirového enginu společnosti Kaspersky Lab a impozantního zařízení ProSecure společnosti NETGEAR přináší zákazníkům z řad SMB příkladnou ochranu za neobyčejně konkurenceschopné ceny.“
Zabezpečení až pro 600 uživatelů
Řada zařízení pro správu webových a e-mailových hrozeb NETGEAR ProSecure STM nabízí tři různě velké platformy (STM150, STM300 a STM600) s různou úrovní výkonu, které se dokážou maximálně přizpůsobit firmám s až 600 souběžně pracujícími uživateli. Od nejlevnějších alternativních řešení se liší úrovní a hloubkou ochrany firemních sítí před hrozbami pocházejícími z webu i z e-mailů díky použití nikoli opensourcových, ale pečlivě vybraných a „vyšlechtěných“ technologií. Výsledkem je zvýšení bezpečnosti, snížení doby potřebné pro instalaci a konfiguraci, a efektivnější detekce s menším množstvím falešných poplachů.

Zařízení z řady STM rovněž minimalizují vliv na výkon sítě a zajišťují souvislý běh služeb zákazníků bez bezpečnostních komplikací. Technologická řešení firmy Kaspersky Lab, běžící na patentované Stream Scanning architektuře optimalizované pro web, pracují společně s heuristickým enginem společnosti NETGEAR a chrání sítě proti známým i neznámým hrozbám.

Více informací o řadě STM najdete na webu www.netgear.com/Products/ProSecure/STM.aspx.

Řada zařízení pro správu webových a e-mailových hrozeb NETGEAR ProSecure STM posunuje možnosti počítačové bezpečnosti SMB firem o další krok kupředu. Model STM150 bude dostupný u obchodních partnerů společnosti NETGEAR v nejbližších týdnech za předpokládanou cenu začínající na 1 000 USD. Modely STM300 a STM600 budou dostupné během druhého čtvrtletí roku 2009, cena zatím nebyla stanovena.

Tiskové zprávy

Diskuse