HD videokamery Toshiba Camileo

18. 3. 2009 16:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Sdílení videa je nyní snadné: k poslání na YouTube stačí jediné stisknutí tlačítka

HD videokamery Toshiba Camileo

Společnost Toshiba oznámila rozšíření své produktové řady videokamer Camileo. Po uvedení ultratenkého modelu S10 nabízí nyní 2 nové modely, které uspokojí potřeby různých uživatelů. HD kvalita za dostupnou cenu je nyní k dispozici díky modelu Camileo P10. Ty, kdo hledají snadno použitelnou a přitom plně vybavenou videokameru včetně optického zoomu, potěší model Camileo P30.

Všechny videokamery Camileo nyní obraz zaznamenávají v kvalitě skutečného HD s rozlišením 1080p. „Velká řada domácností již v obývacích pokojích má televizory s vysokým rozlišením, ale jen málo z nich má přístup k programům v HD kvalitě,“ říká Marco Perino, generální ředitel divize doplňků pro PC, periférií a služeb společnosti Toshiba Europe GmbH. „Naše videokamery Camileo díky záznamu s vysokým rozlišením nabízejí další zdroj obrazu v HD a dokonale tak naplňují strategii společnosti Toshiba rozšiřovat dostupnost pořadů a zdrojů v kvalitě HD.“

Během minulého roku se dramaticky rozšířilo posílání a sdílení videoklipů na Internetu a právě nyní se na server YouTube posílá každou minutu 13 hodin videa – což je tolik, jako kdyby Hollywood každý týden uvedl více než 57.000 celovečerních filmů , jak uvádí spoluzakladatel YouTube Chad Hurley. S cílem vyjít vstříc tomuto požadavku trhu, Toshiba ještě více usnadňuje posílání natočených klipů na YouTube. Jakmile svůj videozáznam upravíte a jste připraveni se o něj podělit, stačí jediné kliknutí a vaše videoklipy se nahrají na váš účet na YouTube. Všechny videokamery Camileo navíc nabízejí rozhraní HDMI pro snadné připojení k televizorům s vysokým rozlišením, takže uživatelé si mohou svá videa pouštět na velké obrazovce.

„Díky kombinaci praktického designu, snadného použití, brilantní kvality obrazu a dostupné ceny je řada videokamer Camileo nanejvýš atraktivní pro naše prodejce,“ říká Paolo Chiaramida, výkonný ředitel BOW.it. „Naši zákazníci vyžadují jasně rozčleněnou produktovou řadu, která vyhoví všem věkovým kategoriím, a to je přesně, co Toshiba nabízí v podobě své řady Camileo.“

Camileo P10: dokonalá hračka pro teenagery
Díky lákavé ceně je videokamera Camileo P10 dokonalým společníkem pro mládež. Začít natáčet vlastní klipy je s modelem P10 skutečně hračka, protože je intuitivní a snadno se ovládá. Obraz se zaznamenává v HD rozlišení. Uživatelé mohou i fotit – s rozlišením až 5 megapixelů. Snímat skvělý obraz i v tmavých prostorech není pro videokameru P10 žádný problém, protože je vybavena fotografickým bleskem s funkcí potlačení červených očí.

Camileo P30: natáčení filmů z dovolené v HD kvalitě
Revoluční design ergonomicky uzpůsobený pro snadné držení a široká nabídka funkcí – to jsou důvody, proč je Camileo P30 dokonalým společníkem na dovolenou. Kameru lze rychle uchopit a okamžitě začít natáčet, což je přesně to, co uživatelé potřebují k zachycení aktuálních situací a momentek.
Pětinásobný optický zoom navíc umožňuje zachytit záběry vzdálených míst ve vysoké kvalitě.