Telefónica O2 - síť nové generace 3G v Plzni

19. 3. 2009 20:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Mobilní síť nové generace se nově rozrostla do Plzně

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Obyvatelé Plzně mají nově možnost využívat datové služby prostřednictvím mobilní sítě nové generace. Telefónica O2 tak začíná plnit svůj slib a rozšiřuje pokrytí sítí, založené na technologii UMTS/HSDPA, do dalších měst České republiky. Do konce roku 2009 pak společnost plánuje pokrýt signálem dalších 15 měst. V prvním pololetí tohoto roku se na rychlé datové přenosy mohou těšit například v Ostravě, Olomouci, Českých Budějovicích či Ústí nad Labem.

Internet mi usnadňuje život, aneb pomáháme znevýhodněným
"Při příležitosti spuštění sítě nové generace v Plzni, jsme společně se Statutárním městem Plzeň a záštitou 1. rezortní náměstkyně pro oblast sociálních služeb JUDr. Marcelou Krejsovou, vyhlásili soutěž pod názvem "Internet mi usnadňuje život". Ta odstartuje 1. dubna 2009 a je určena zdravotně postiženým, kterým se tímto snažíme usnadnit každodenní komunikaci. Naše společnost se dlouhodobě soustřeďuje na pomoc lidem se specifickými potřebami a tyto aktivity se zcela shodují s naší firemní filosofií. Z tohoto důvodu jsme účast v tomto projektu uvítali,"říká Jan Karas, ředitel pro segmentový marketing společnosti Telefónica O2.

Do soutěže "Internet mi usnadňuje život" se mohou přihlásit jak jednotlivci, tak i organizace pracující s osobami se zdravotním postižením na území Plzně. Pro jednotlivce je jedinou podmínkou pro zařazení do této soutěže zaslání příběhu na téma "Jak mi mobilní internet usnadní život". Organizace pak mohou přihlásit konkrétní projekt, který je v současné době realizován a kde hlavní roli hraje mobilní internet a jeho přínos pro klienty.

Jednotlivé soutěžní příspěvky bude posuzovat nezávislá komise složena s odborníků na problematiku osob se zdravotním postižením. Mobilní internet nové generace na 24 měsíců zdarma a USB stick pro připojení k internetu si odnesou majitele třech nejlepších příběhů a tři vítězné projekty, které úspěšně fungují více než 1 rok a jsou zaměřeny na širší skupinu handicapovaných. Detailní podmínky soutěže budou k dispozici od 1. dubna na www. plzen.eu/socialnisluzby.

Přinášíme Plzni něco navíc
Od 20. března do 31. března 2009 mohou navíc Plzeňané využít speciální zvýhodněnou nabídku mobilního připojení k internetu. Všichni, kteří si nově aktivují speciální datový tarif určený pro obyvatele Plzně, budou platit pouhých 600 Kč s DPH měsíčně. Oproti standardní ceně tarifu ve výši 832 Kč s DPH, tak ušetří celých 232 Kčměsíčně. Při uzavření smlouvy s časovým závazkem na 24 měsíců, pak získají novinku v nabídce datových modemů v podobě malého kompaktního USB sticku za 1 Kč. Jeho standardní cena činí 1 895 Kč včetně DPH.

V ulicích Plzně bude také v období od 20. do 31. března 2009 probíhat speciální soutěž o hodnotné ceny, do které se bude moci zapojit každý, kdo vstoupí do Zóny budoucnosti. Zóna budoucnosti se bude pohybovat po celém městě a jejím úkolem bude mimo jiné prezentovat mobilní internet. Její lokaci zájemci naleznou na www.budoucnostprichazi.cz. Soutěž spočívá v odehrání jednoduché flashové hry, která je rozdělena na 6 časových etap, jež připomínají zásadní momenty na českém mobilním trhu. Úkolem hráče je pak v co nejkratším čase přiřadit vybrané výrobky, služby či události ke správné časové etapě. Každý den získají nejlepší hráči zajímavé ceny. Na toho, kdo dosáhne nejrychlejší čas za celou dobu trvání soutěže, čeká hlavní cena v podobě mini notebooku HP a speciálního datového tarifu na 2 roky zdarma.

Nový modem USB Stick Huawei E160
Současně s rozšířením pokrytí mobilní sítí nové generace přichází Telefónica O2 také s nabídkou nového datového modemu v podobě USB sticku. Ten funguje ve všech GSM sítích O2 (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA) a stejně jako Combo modem sám rozpozná nejrychlejší dostupnou technologii v dané oblasti a tu použije pro připojení k internetu. Další nespornou výhodou jsou velmi malé rozměry modemu a jednoduchá instalace, k níž není zapotřebí žádné instalační CD a kterou zvládnou i úplní začátečníci. Pro připojení k internetu slouží aplikace O2 Mobilní internet. Ta se po instalaci zákazníkovi automaticky otevře. Pak jen stačí kliknout na "Připojit".

Základní informace o modemu
- GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA
- Podpora OS Windows 2000 SP4, Windows XP SP2, Windows Vista, Mac OS 10.4
- USB rozhraní 2.0

Minimální požadavky na systém
- Minimálně 128 MB RAM
- 50 MB volného místa na pevném disku

Společnost Telefónica O2 v současné době jako jediný operátor na českém trhu přináší svým zákazníkům mobilní připojení s nejvyšší přenosovou rychlostí až 3,6 Mbit/s. V horizontu dvou let se mohou těšit na navýšení této rychlosti až na 7,2 Mbit/s. Díky mobilní síti nové generace se tak uživatele mohou připojit k internetu a prohlížet webové stránky, stahovat a posílat emaily či streamovat mnohem rychleji než v jiných sítích.

Tiskové zprávy

Diskuse