Norton 360 - řešení počítačové bezpečnosti

23. 3. 2009 19:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Norton 360 zvyšuje výkon počítače a rozšiřuje ochranu před online hrozbami pomocí Norton Safe Web

Norton 360 - řešení počítačové bezpečnosti

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Norton Safe Web díky 20 milionům členů komunity Norton Community Watch
zvyšuje ochranu proti online hrozbám

Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) dnes v České republice představila špičkové řešení počítačové bezpečnosti Norton 360 ve verzi 3.0. Norton 360 představuje kompletní bezpečnostní řešení, chránící osobní počítač i všechny typy online aktivit. Nejnovější verze Norton 360 obsahuje bezpečnostní a výkonnostní vylepšení, která neustále udržují osobní počítač ve špičkové kondici a která zvyšují pružnost online zálohování, čímž chrání důležité soubory. Norton 360 rozšiřuje online ochranu o kompletní verzi služby Norton Safe Web, která hodnotí bezpečí webových stránek.
Norton 360 přichází s rychlostí, která je charakteristickým rysem rodiny produktů Norton 2009. Průměrná doba instalace Norton 360 se pohybuje kolem minuty a využívá méně než 10 MB paměti. Norton 360 rovněž využívá dvě technologie známé z Norton Internet Security 2009: pulzními aktualizacemi každých 5 – 15 minut a Norton Insight, která díky databázi důvěryhodných souborů výrazně zrychluje kontrolu počítače.

Norton Safe Web
Norton 360 nyní obsahuje Norton Safe Web, službu navrženou pro zvýšení bezpečnosti práce v prostředí internetu, ať jde o prohlížení stránek, vyhledávání, nákupy nebo komunikaci. Vzhledem k nebezpečnosti dnešních online hrozeb dokáže Norton Safe Web informovat návštěvníka stránek o hrozbách ještě před tím, než na danou stránku přejde. Obsah téměř 60 % stránek, označených službou Norton Safe Web za nebezpečné, dokáže domácí počítač infikovat bez nutnosti stáhnout si z nich či instalovat jakékoli soubory. Norton Safe Web nabízí aktuální a přesné hodnocení stránek. Servery Symantec nepřetržitě analyzují bezpečnost webových stránek unikátním algoritmem Intelligent Aging Algorithm a zároveň využívají poznatky získané dvacetimilionovou komunitou Norton Community Watch.

„Norton 360 se stal během pouhých dvou let jedním z nejpopulárnějších bezpečnostních řešení Symantec pro domácí uživatele, jelikož obsahuje všechny potřebné nástroje pro zajištění bezpečnosti,“ říká Patrick Mueller, Consumer Sales Account Manager Symantec. „Verze 3.0 navíc ke kompletnímu zajištění bezpečnosti přidává úžasnou rychlost našich bezpečnostních produktů ve verzi 2009.“

Bezpečnost a ochrana identity
Norton 360 nabízí nejnovější inovace v oblasti bezpečnosti a poskytuje tak vždy aktuální ochranu před hrozbami pro osobní počítač. K technologiím jako je Norton Insight a špičkovému bezpečnostnímu jádru přidává Norton Identity Safe, sloužící k zabezpečení, ukládání a správě osobních dat – přhlašovacích jmen a hesel. Tím zvyšuje komfort i bezpečí při online nakupování, využívání internetového bankovnictví a celkově při procházení internetem. Zabraňuje v činnosti škodlivému kódu, jako jsou keyloggery, ke shromažďování osobních informací.

Zálohování
Novinkou Norton 360 je Norton Backup Drive. Ta nabízí v intuitivním rozhraní podobném Průzkumníku Windows snadnou správu zálohování. Navíc je možné zálohovat soubory na různá cílová zařízení jako jsou USB klíčenky, iPod, CD/DVD, Blue-Ray media nebo zabezpečené online úložiště.

Zvýšení výkonu počítače
Smart Startup Manager, další novinka v Norton 360 v 3.0, slouží ke správě programů spouštěných při zahájení činnosti systému Windows, které často zpomalují start počítače. Smart Startup Manager upozorňuje uživatele na nové programy spouštěné při startu a měří dopad každého z nich na výkon počítače. K ladění výkonu slouží i rozšířený Diagnostic Report s ukazatelem kompletního stavu počítače a doporučením pro jeho údržbu.

Podpora uživatelů
Uživatelé Norton 360 mohou využívat volně dostupnou podporu na webu, po telefonu i elektronickou poštou, a to i v češtině. V angličtině je dostupné rovněž Norton Users Discussion Forum, které slouží pro výměnu informací a zkušeností mezi uživateli, zaměstnanci Symantecu a dalšími diskutujícími. Počet jeho uživatelů se každý měsíc zyvšuje o zhruba 1200 a přibývá na něm přes 7000 nových příspěvků.

Cena a dostupnost
Norton 360 je v České republice dostupný od 1. dubna 009, doporučená cena pro koncového uživatele s roční podporou činí 1859 Kč. Standardní edice Norton 360 obsahuje 2GB dat na zabezpečeném online úložišti s možností dokoupit další prostor.
Norton 360 je dostupný rovněž v edici:
• Norton 360 Small Business Edition 5 User Pack – doporučená koncová cena 3444 Kč (včetně 10GB na zabezpečeném online úložišti)

Tiskové zprávy

Diskuse