Novera virtuální fax

23. 3. 2009 19:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová služba Novera virtuální fax: moderní faxování

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Celonárodní telekomunikační operátor GTS Novera spustil od března novou službu Novera virtuální fax. Ta umožňuje rychlé a jednoduché odesílání i přijímání faxů přímo z e-mailového programu nebo pomocí webového rozhraní bez ohledu na místo, kde se uživatel zrovna nachází. Služba Novera virtuální fax umožňuje přehlednou archivaci faxů a přináší firmám úsporu času i nákladů. Samozřejmostí je možnost využití klasických faxových přístrojů, a to i v případě využívání technologie VoIP.

„Faxování je i přes svou dlouhodobou existenci v mnoha firmách a institucích stále využívaným a osvědčeným komunikačním kanálem. Proto jsme se jako první z velkých telekomunikačních operátorů v České republice rozhodli těmto zákazníkům nabídnout službu, která z tohoto nástroje dělá moderní způsob komunikace. Služba Novera virtuální fax představuje robustní zálohované řešení přímo určené pro firemní použití,“ řekl Pavel Brabenec, ředitel divize produktů a projektového řízení společnosti GTS Novera.

Fax jako e-mail
Faxy lze se službou Novera virtuální fax přijímat i odesílat pomocí kteréhokoliv e-mailového programu – fax přijde uživateli přímo do jeho e-mailové schránky stejně jako běžný e-mail. Sám se pak rozhodne, zda jej potřebuje vytisknout nebo zda mu stačí jeho elektronická podoba. Stejně jako s běžnou e-mailovou zprávou se s faxem i pracuje – je možné jej přeposlat kolegovi, přesunout do jiné složky nebo uložit. Při odesílání stačí jako příjemce zvolit požadovaná faxová čísla – díky možnosti zadání více příjemců je hromadné odesílání faxů velmi jednoduché. Pokud chce uživatel faxem poslat elektronický dokument, není tak nutné jej vůbec tisknout. Obdobným způsobem funguje i posílání faxu přes webové rozhraní. Významnou předností nabízené služby je možnost připojení stávajícího faxového přístroje, a to i v případě využívání technologie VoIP.

Výrazné snížení nákladů
Novera virtuální fax umožňuje díky svému jednoduchému ovládání rychlejší práci s dokumenty. Zákazníkům rovněž přináší úspory nákladů na tisk, na servis faxového přístroje i nižší telekomunikační poplatky za přenos – díky rychlosti faxového serveru je doba přenosu kratší. Všechny faxy – přijaté i odeslané – jsou uloženy na faxovém serveru a lze je tak kdykoliv znovu prohlédnout, přeposlat nebo vytisknout. Existující faxová čísla je možné do sítě GTS Novera převést bez jakýchkoli dalších nákladů nebo výpadku. Díky snadnému používání služby navíc může mít každý zaměstnanec firmy své vlastní faxové číslo.

Cena za využívání jednoho faxového čísla je 50 Kč měsíčně. Chce-li zákazník využívat standardní fax, získá převodník pro připojení standardního faxu v případě závazku na dva roky za 1 Kč. Pravidelná měsíční cena za používání převodníku je 200 Kč. Pokud zákazník využívá službu Novera IP komplet, získá podle velikosti řešení až čtyři faxová čísla a dva převodníky zdarma.

Více informací je k dispozici na www.gtsnovera.cz. Ceny uvedené v textu jsou bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse