ASUS obdržel ocenění Red Dot Design Award 2009

24. 3. 2009 19:49    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS Eee PC, notebooky a EeeKeyboard PC získaly nejvyšší ocenění za design

ASUS obdržel ocenění Red Dot Design Award 2009

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost ASUS obdržela prestižní ocenění Red Dot Design Award 2009, konkrétně za své Eee PC™ S101, EeeKeyboard PC, notebooky ASUS S121 a P30, a klávesnici pro notebooky ASUS Chocolate. Kromě toho získaly bezdrátový router ASUS RT-N17 s úložištěm a brašna pro laptop ASUS L-Series ocenění Red Dot Design Honourable Mention Award.

Mezinárodní soutěž Red Dot Design Award se řadí mezi největší a nejuznávanější soutěže na světě, které se zabývají zpracováním a designem produktů. Každým rokem hodnotí mezinárodní komise přihlášené produkty a posuzuje je podle přísných kritérií, jako jsou například míra inovace, funkčnost nebo celková kvalita produktu. Tento způsob organizace a hodnocení je zárukou serióznosti této soutěže, která je podporována a uznávána na celém světě.
Vítězové red dot award: Product Design 2009

Eee PC™ S101 je speciálně navrženým notebookem pro moderní uživatele, kteří považují eleganci za jeden z nejdůležitějších faktorů. Jeho kompletně přepracovaný zevnějšek ve čtyřech barvách – hnědé, champagne, grafitové nebo růžové – zvýrazňuje překrásné detaily povrchu vyrobeného technologií Infusion a křišťálově zářivých pantů. Kombinací těchto prvků se společnosti ASUS podařilo výborně začlenit vysokou funkčnost a moderní provedení do špičkového přenosného počítače.

Notebook ASUS S121 záměrně budí pozornost a může se pochlubit takřka dokonalou úpravou povrchu v leskle hnědé barvě se třpytivými vlákny, která zkrášlují víko LCD displeje. Nabídne také CRYSTALLIZED™ – doplňky Swarovski Elements mistrovsky zakomponované do důmyslných kovových pantů, které připomínají dvojici jemně vybroušených diamantových manžetových knoflíčků společenského obleku. Aby bylo spojení funkčnosti a moderního provedení pozvednuto na ještě vyšší úroveň, je tento počítač doplněn o nádherné podložky pro zápěstí vyrobené z pravé kůže a celý je ukryt v balení o síle pouhých 2,3 cm a s nepatrnou hmotností 1,45 kg. Díky svému 12,1" displeji, pevnému disku o kapacitě až 250 GB a 8hodinové výdrži baterie zajištěné exkluzivní technologií ASUS Super Hybrid Engine tak notebook S121 od společnosti ASUS opět mění význam pojmu „digitální luxus“.

EeeKeyboard PC: Nejvíce inovativní a vzrušující počítač, který je dostupný v současné době, šetří místo na vašem stole a je bezvadně přenosný. EeeKeyboard PC nabízí veškeré funkce klasického stolního PC v tenké a elegantní klávesnici s hmotností méně než 1 kg. Díky bezdrátovému připojení Ultra Wide Band Wireless bez problémů promění jakoukoliv velkoplošnou TV nebo LCD monitor v plně funkční PC nebo zařízení pro přehrávání audiovizuálního obsahu. Skvěle se proto hodí do každé moderní domácnosti. 5" dotykový displej nabízí uživatelům intuitivní a interaktivní způsob ovládání kurzoru.

Notebook ASUS P30 představuje ve světě přenosných počítačů kompletní řešení pro bezpečnou a spolehlivou práci. Je charakteristický mimořádnou energetickou účinností, kterou zajišťuje technologie ASUS Super Hybrid Engine (SHE). Funkce ASUS Xpress Charge se stará o velmi rychlé nabíjení notebooku. Dalšími přednostmi tohoto počítače jsou výborná přenosnost, tloušťka pouhých 2,54 cm (1 palec) a hmotnost jen 1,49 kg (3,3 liber). P30 zajistí také špičkovou ochranu vašich dat, a to díky následujícím částem: HDD ShockShield Protection (ochrana proti otřesům) – pohlcuje otřesy a chrání tak pevný disk před ztrátou dat; zvýšenému zabezpečení pomocí funkce ASUS AI Pre-Boot Finger Logon; funkci pro bezpečné mazání souborů AI Secure Delete; stejně jako technologii ochrany proti krádeži Anti-theft, jež pomáhá zjistit polohu notebooku v případě jeho odcizení. Kromě uvedeného vyniká P30 výjimečnou spolehlivostí, kterou zajišťuje odolný hořčíkový rám. Uživatelé si tak mohou být jisti, že jejich notebook odolá všem úskalím spojeným s prací na cestách.

Klávesnice ASUS Chocolate určená pro notebooky je typická nejen svým ergonomickým zpracováním, které zajišťuje pohodlí při práci, ale také lepší čitelností a rozložením kláves. Díky větší stykové ploše je výrazně zvýšen kontakt prstů, zatímco užší mezery mezi klávesami zabraňují usazování prachu. Lepšího rozlišení se dočkaly také alfanumerické a funkční klávesy – uživatelé tak budou moci psát plynuleji a téměř bez překlepů. Speciálně tvarované klávesy umožňují najít správnou a pohodlnou polohu prstů na klávesnici, zatímco klávesy pro rychlé spuštění nabízejí snadné spouštění aplikací jediným dotykem. Celá oblast klávesnice je rozdělena jinak, než bylo doposud obvyklé – střední část obsahující textové znaky je posunuta více do středu a uživatelé tak budou moci psát v poloze lépe zarovnané s umístěním displeje. Díky krásnému a zároveň ergonomickému zpracování má klávesnice ASUS Chocolate všechny předpoklady, aby uživatelům nabídla dosud nejlepší způsob zadávání textu na počítači.

ASUS RT-N17 je bezdrátový router s úložištěm, který nabízí jednoduché a pohodlné nastavení a použití zabezpečených bezdrátových sítí během několika minut. Funkce EZ Setup, kterou je tento router vybaven, dokáže automaticky zjistit nastavení většiny typů WAN připojení a bez větších zásahů uživatele zařízení snadno nakonfigurovat. Kromě toho využívá funkci Download and Upload Master, jež zajišťuje bezproblémový přenos dat mezi routerem a dalšími zařízeními – a to aniž by bylo třeba zapínat PC. RT-N17 navíc poskytuje řešení pro snadné zálohování jediným stiskem tlačítka a umožňuje uživatelům bez potíží nakonfigurovat a sdílet FTP / SAMBA / tiskárnu / MFP.

Brašny pro laptopy ASUS L-Series jsou součástí luxusní řady produktů • COLLECTION od společnosti ASUS, poprvé uvedené v roce 2008. K výrobě těchto brašen ve tvaru L byl použit velmi kvalitní nylon, brašny jsou proto lehké, ale současně odolají i náročným podmínkám a opotřebení při častém nošení. S perfektním střihem, luxusním uchem potaženým pravou kůží a nastavitelným pásem přes rameno jsou brašny L-Series mistrovským spojením elegance a funkčnosti – obstojí proto při jakékoliv příležitosti.
Více informací naleznete na webových stránkách www.asuscollection.com.
- Technické parametry mohou být bez předchozího upozornění změněny. Více informací naleznete na webových stránkách www.asus.com.
- Chcete-li se dozvědět více informací o vítězných produktech této soutěže, navštivte prosím webové stránky www.asus.com.

Tiskové zprávy

Diskuse