Ericsson dodavatelem Managed Services pro T-Mobile UK a 3UK

24. 3. 2009 16:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Ericsson dodavatelem Managed Services pro T-Mobile UK a 3UK ke zrychlení konsolidace 3G sítě

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Mobile Broadband Network Limited (MBNL), společný projekt 50:50 joint venture 3 UK a T-Mobile UK k integraci a správu jejich 3G rádiové access sítě (RAN), si vybral Ericsson jako dodavatele managed services k dokončení konsolidace společné 3G infrastruktury. Na základě smluvních podmínek okolo 220 zaměstnanců T-Mobilu přejde pod Ericsson.

Ericsson bude zodpovědný za navržení sítě a požadavky na implementaci konsolidačního programu, který má vyústit ve vytvoření integrované 3G sítě poskytující pokrytí 3G službami téměř celé populaci Velké Británie. Také sníží počet rádiových stanic z cca. 18 000 na 13 000 zajišťující jak užitek pro životní prostředí, tak výrazné snížení nákladů při souběžném zlepšování pokrytí.

Vedle konsolidace a vyřazení z provozu některých stanic bude Ericsson také zodpovědný za pořízení a postavení nových stanic, plánovaní kapacit, výměnu zařízení a upgrade přenosových zařízení. Pětiletý kontrakt zahrnuje správu pokračujícího růstu sítě, optimalizaci 3G RAN stejně jako 2G přístupové sítě T-Mobilu.

Zhruba 220 provozních zaměstnanců T-Mobilu přešlo pod Ericsson, aby nadále posílili již existující spojení managed services s MBNL, 3 UK a T-Mobile UK.

V listopadu 2008 Ericsson získal kontrakt na managed services k provozu integrovaných 3G sítí a 2G sítě T-Mobilu.

Tento kontrakt je již sedmým Ericssonem ohlášeným managed services kontraktem ve Velké Británii.

Tiskové zprávy

Diskuse