HP Performance Center 9.5

24. 3. 2009 20:00    Rubrika: Tiskové zprávy

HP zdokonalilo řešení pro testování výkonu, které pomůže zákazníkům snížit náklady a zvýšit úroveň služeb

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP oznámila uvedení nové klíčové verze softwaru a služeb, které mají pomoci IT organizacím lépe spravovat výkon v průběhu celého životního cyklu aplikací.
HP oznámilo dostupnost sady podnikového softwaru pro testování výkonu HP Performance Center 9.5, jež obsahuje zásadní nástroj pro zátěžové testování na trhu HP LoadRunner. Pomocí sady HP Performance Center mohou zákazníci ověřovat výkon aplikací proti podnikovým požadavkům a zmírňovat rizika spojená s nasazováním a upgradem aplikací.
Společnost HP zároveň zlepšila své služby Application Lifecycle Management, aby tím ještě více usnadnily organizacím maximální sladění IT procesů s podnikovými prioritami. Klíčovým pracovníkům nyní poskytují přehled o aplikacích, na nichž běží podnikové procesy.
Nové HP produkty pomohou firmám osvojit si pohled na životní cyklus aplikací, v jehož centru stojí požadavky podniku, nikoli hlediska vývoje. Mnohé společnosti uvolňují aplikace do produkčního provozu s minimálním posouzením podnikových požadavků, což jim následně komplikuje snahy o naplnění očekávání ohledně kvality služeb.
„Mezi výkonem aplikací a spokojeností zákazníků je silná vazba,“ řekla Theresa Lanowitz, zakladatelka analytické agentury voke inc. „Firmy mohou zvyšovat svou konkurenční výhodu, pokud začlení hlediska výkonu do celého životního cyklu aplikace – nadefinují požadavky na výkon hned v počátku, testováním odladí výkonové defekty před uvolněním aplikací do produkce, a potom monitorují výkon v ostrém provozu.“
Centrum excelence šetří peníze a zvyšuje kvalitu
Ve snaze o zlepšení výkonu služeb zavádějí mnozí zákazníci produktů HP Performance Center model tzv. centra excelence. Nedávná studie(1) agentury voke inc. přinesla zjištění, že organizace, které přešly na centrum excelence, získaly vyšší efektivitu zdrojů, zlepšily celkovou kvalitu a zároveň mají příležitosti sdílet odbornost a udržet si nadané pracovníky.
„Náš tým Central Performance Testing Service používá software HP Performance Center a HP Quality Center v rámci robustního a auditovatelného řešení testování,“ řekl Peter J. Pinto, manažer testování výkonu v britské finanční společnosti Friends Provident. „Pomohlo nám to posílit spolupráci mezi týmy, snížit administrativu spojenou s testováním, zkrátit cykly a dosáhnout výjimečné úrovně služeb, což přineslo firmě jasný užitek.“
Nezávislá analytická agentura Yphise ve své nedávné zprávě(2) vyhodnotila HP Performance Center jako nejlepší řešení. Yphise popisuje HP Performance Center jako ideální nástroj pro rozsáhlé podnikové implementace.
Optimalizujte výkon při modernizaci aplikací
V reakci na měnící se potřeby podniků si firmy stále častěji osvojují nové technologie webu 2.0, aby zajistily ještě vyšší funkčnost. K urychlení dodávek navíc využívají i nové procesy, jako je agilní vývoj. Tyto technologie a procesy však bohužel mohou generovat problémy s výkonem aplikací.
Nový software HP Performance Center 9.5 a služby HP Application Lifecycle Management pomohou organizacím překonat výzvy spojené s novými, funkčně bohatými internetovými aplikacemi. Nové produkty navíc umožňují pracovním týmům efektivně spolupracovat na zajištění, aby aplikace fungovaly a bylo je možné škálovat podle podnikových požadavků.
Software HP Performance Center 9.5 pomůže zákazníkům:
• Konsolidovat funkce testování výkonu v centru excelence s funkcemi pro sdílení testovacích prostředků a novými funkcemi pro sledování trendů. Ty pomohou zákazníkům sledovat změny ve výkonu mezi opakovanými testy, aby mohli rychle nakonfigurovat aplikaci pro optimální výkon.
• Vyhledávat a opravovat problémy s výkonem aplikací webu 2.0 pomocí zdokonalené podpory nových technologií a platforem včetně Adobe® Action Message Format (AMF). To pomůže firmám vytvářet funkčně bohaté internetové aplikace, jež poskytnou koncovým uživatelům kvalitnější zážitky a zvýší jejich spokojenost.
• Zkrátit dobu testování mezi opakovanými cykly na podporu agilních vývojových procesů pomocí nového nástroje Protocol Advisor, který zkracuje dobu přípravy testu automatickým určením protokolů, jež se v aplikaci používají.
Nové služby HP Software Professional Services for Application Lifecycle Management pomohou zákazníkům:
• Snížit náklady a zlepšit kvalitu prostřednictvím modelu vyspělosti, který zajistí návrh a implementaci úspěšného centra excelence.
• Snížit rizika a urychlit návratnost investic do softwaru pomocí hotových služeb zaměřených na rychlé uvedení řešení u zákazníka do provozu.
Nové služby HP SaaS Project Services for Performance Center pomohou zákazníkům:
• Začít rychle používat HP Performance Center formou webové služby pro podporu distribuovaných testovacích týmů a získání flexibility k pokrytí období maximálních nároků na testování. Zákazníci mohou využít odborné poradce HP při řešení rozsáhlých projektů, jako je například zátěžové testování implementací ERP/CRM.
• Rozvíjet postupy centra excelence pomocí vyhrazeného zdroje HP, který zajistí průběžný mentoring. To zákazníkům pomůže rozvíjet centrum excelence od plánování, realizace a výkaznictví až po jeho samotnou implementaci.
„Současná vlna modernizace aplikací usiluje o zvýšení agilnosti a snížení nákladů prostřednictvím nových technologií a procesů,“ řekl Jonathan Rende, viceprezident a ředitel HP Business Technology Optimization Applications, Software and Solutions. „HP pomůže organizacím uspět v těchto snahách a dodávat aplikace, které plní přesně to, co firma opravdu potřebuje.“
HP Performance Center 9.5 je nabízen jako licencovaný softwarový produkt a také formou služby HP Software as a Service. Služba HP SaaS umožňuje zákazníkům rychle a finančně efektivně vytvořit komplexní program řízení kvality pro ověřování funkčnosti, výkonu a zabezpečení aplikací.
Řízené výkonnostní testování a modelování prostřednictvím globální sítě testovacích center nabízejí dále služby EDS Testing and Quality Assurance Services, poskytované dceřinou společností HP. Zajišťují, aby podnikové systémy a aplikace fungovaly podle očekávání firem.

Tiskové zprávy

Diskuse