Foto tiskárna Canon PIXMA Pro9000 Mark II

26. 3. 2009 14:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Canon oznamuje uvedení nového řešení určeného pro zapálené fotografy, které umožňuje vytvářet výtisky výstavní kvality formátu až A3+ nebo šířky 14 palců – tiskárnu PIXMA Pro9000 Mark II. Ta nahrazuje model PIXMA Pro9000; představuje zdokonalení designu svého předchůdce a uživatelům nabízí rychlejší a kvalitnější tisk v šedé škále, širší řadu podporovaných médií a novou funkci korekce osvětlení prostředí.

Foto tiskárna Canon PIXMA Pro9000 Mark II

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Tisk pro galerie nebo sbírky
PIXMA Pro9000 Mark II plně využívá bohaté tradice společnosti Canon v oblasti zobrazování a pomáhá vytvářet živé tisky fotografií v profesionální kvalitě, vhodné do sbírek i pro výstavní účely. Výchozí rychlost černobílého tisku je nyní až třikrát vyšší a osm samostatných dye inkoustů zaručuje přesnou reprodukci barev napříč širokým barevným gamutem. Dodatečné zvýšení schopnosti tisku o 16 bitů na kanál s 276 miliony možných barev nabízí mimořádně jemné tonální gradace pro černobílý i barevný tisk.

Drobné kapičky inkoustu o velikosti 2 pl jsou s použitím technologie tiskových hlav Canon FINE umisťovány s precizní přesností a díky tomu, že PIXMA Pro9000 Mark II využívá systém jednotlivých samostatně vyměnitelných inkoustů, je plýtvání tonerem minimální.

Tisková média pro každou příležitost
PIXMA Pro9000 Mark II nabízí fotografům široké možnosti výběru tiskových médií. Vlastní řada Canon zahrnuje fotografické papíry Gloss, Semi-Gloss a Matte
a umělecká média Fine Art. Uživatelé také mohou použít různé druhy speciálních tiskových médií od třetích stran, jako například papíry typu Baryta, plátno a mnoho jiných dalších uměleckých médií od předních výrobců včetně společností Canson, Hahnem\xFChle, Innova, PCM Takeo a Pictorico. Plochá dráha papíru zaručuje, že média o tloušťce až 1,2 mm zůstanou bez poškození a nepomačkají se.

Přesná kontrola barev
Tiskárna PIXMA Pro9000 Mark II je dodávána se softwarem Easy-PhotoPrint – speciálním pluginem pro Adobe Photoshop, Canon Digital Photo Professional a Adobe Photoshop Elements. Easy-PhotoPrint Pro umožňuje hromadný tisk snímků z programů Photoshop nebo Digital Photo Professional a celý proces tisku zjednodušuje tím, že povoluje přístup k požadovaným nastavením tisku pro všechny soubory na jedné obrazovce. Při použití ve spojení se softwarem Digital Photo Professional tento plugin umožňuje majitelům fotoaparátů Canon EOS přímý tisk ze souborů typu RAW bez nutnosti je předem konvertovat na některý z přechodných formátů. Uživatelé jiných digitálních zrcadlovek mohou program Adobe Photoshop Elements využít ke konverzi a tisku RAW souborů.

Novinkou zařízení PIXMA Pro9000 Mark II je funkce korekce osvětlení prostředí (Ambient Light Correction), která využívá technologii Kuyanos společnosti Canon . Uživatelé si mohou zvolit typ osvětlení, ve kterém bude tisk zobrazen – barvy na finálním výtisku budou pak automaticky upraveny tak, aby zobrazený výsledek odpovídal záměrům fotografa.

„Vážní zájemci o fotografování chtějí, aby jejich obrazy vypadaly dobře, ať už jsou umístěny kdekoli, a aby si svůj vzhled dokázaly zachovat,“ řekla Linda Valová, Consumer Communications Professional Canon CZ. „Model PIXMA Pro9000 Mark II představuje komplexní řešení tohoto požadavku.“

Hlavní charakteristiky: PIXMA Pro9000 Mark II
• Profesionální inkoustová tiskárna pro formát A3+ a 14”
• Rozlišení až 4800 x 2400 dpi s velikostí kapiček 2 spl a technologií tiskových hlav FINE
• Osm samostatných dye inkoustů ChromaLife100
• Podpora širokého spektra médií Canon a jiných výrobců
• Obsahuje Adobe Photoshop Elements a plug-in software Canon Easy-PhotoPrint Pro
• Funkce korekce osvětlení prostředí
• Fotografický tisk s hloubkou barev 16 bitů na kanál
• Kompatibilita s PictBridge pro tisk bez počítače
• Tisk na DVD/CD

Tiskové zprávy

Diskuse