Ericsson vyzkoušel služby rich communication

26. 3. 2009 14:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Ericsson vyzkoušel služby rich communication v živé síti ve španělsku

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Ericsson vyzkoušel multimediální aplikace založené na Rich Communication Suite (RCS) standardu ve spolupráci s Telefónicou, jednou z největších telekomunikačních společností na světě. Jde o světovou premiéru, kdy se naživo představí mezioperační služby Rich Communication.

Zákazníci účastnící se zkoušky si mohli vyzkoušet sérii integrovaných a pokročilých telekomunikačních aplikací jako je rozšířený a aktivní adresář umožňující zákazníkům vidět fotku a status jejich kontaktů. Nová rozšířená kapacita zpráv dovoluje jedno vytvoření pro SMS a MMS s více početnými konverzacemi a hitorií konverzačního vlákna. Schopnost okamžitých zpráv zahrnuje chat s přidanou kapacitou umožňující zasílání velkých souborů. Uživatelé také budou mít možnost sdílet multimediální obsah během telefonátu.

Všechny tyto aplikace, které jsou postaveny na RCS standardech, se již ukázaly být úspěšné mezi zákazníky, kteří je již využívají na svých osobních počítačích a kteří je chtějí mít také ve svých mobilních telefonech.

RCS Iniciativa je společnou snahou hlavních hráčů v telekomunikačním průmyslu k urychlení a usnadnění přijetí aplikací a služeb, které poskytují mezioperační, konvergovanou a bohatou komunikační zkušenost. Účastníci se společně dohodli na sadě vlastností vycházejících z IP Multimedia Subsystem (IMS) standardů, stejně tak jako na implementačních standardech s účelem zajistit dostupnost mezioperačních služeb rich communication v roce 2009.

Zkouška byla podpořena Ericssonem a dalšími telekomunikačními dodavateli zahrnujícími Sony Ericsson. Navíc živá demonstrace byla vystavena Telefónicou na 2009 GSMA Mobile World Congress v Barceloně, ve Španělsku v únoru.

Ericsson je světovým lídrem v poskytování technologií a služeb pro operátory. Zaujímá vedoucí pozici v oblasti technologií 2G a 3G, je dodavatelem komunikačních služeb a spravuje sítě pro více jak 185 milionů uživatelů. Portfolio společnosti zahrnuje infrastrukturu mobilních a pevných sítí, širokopásmové a multimediální řešení pro operátory, podniky a vývojáře. Společnost Sony Ericsson poskytuje spotřebitelům plně vybavené mobilní telefony a další příslušná zařízení.

Ericsson podporuje svou vizi “komunikace pro každého”prostřednictvím inovace, technologie a stálých obchodních řešení. Více než 70 000 zaměstnanců působících ve 175 zemích dosáhlo v roce 2007 tržeb ve výši 27.9mld. USD (189 mld. SEK). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876 s hlavním sídlem ve Stockholmu, Švédsko. Akcie společnosti Ericsson jsou kótovány na burze ve Stockholmu a na burze NASDAQ.

Tiskové zprávy

Diskuse