Symantec ohlašuje službu Norton Online Backup

27. 3. 2009 13:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Zabezpečená služba online nabízí automatickou funkci zálohování a obnovení souborů pro více počítačů kdykoli a kdekoli

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC), výrobce bezpečnostního softwaru Norton, oznámila dostupnost zabezpečené snadno použitelné služby zálohování online Norton Online Backup, která automaticky zajišťuje bezpečnost a snadnou přístupnost souborů a digitálních materiálů. Řídicí panel chráněný heslem zjednodušuje správu zálohování. Zákazníkům kdykoli a kdekoli umožňuje správu a přístup ke všem jejich záložním souborům a jejich obnovení z libovolného podporovaného prohlížeče internetu.

Prostřednictvím jediného centrálního vzdáleně přístupného účtu lze bezpečně zálohovat, spravovat a obnovit až pět počítačů v domácnosti. Uživatelé služby Norton Online Backup mají také snadný přístup k souborům podle potřeby doma, v práci nebo ve vzdálené internetové kavárně během cesty.

Podle nedávného průzkumu provedeného společností Harris Interactive se respondenti obávají ztráty všech dat, která mají v počítači, jako jsou fotografie, hudba a dokumenty, více než kontroly finančního úřadu. Přesto si byla pouze polovina respondentů jistá, že důležité soubory zálohují správně. Ti, kdo zálohují na externí média nebo pevné disky, jsou navíc nadále vystaveni riziku selhání disku, krádeže, ztráty nebo přírodní katastrofy. Služba Norton Online Backup zaručuje, že nikdy nedojde ke ztrátě cenných souborů, protože automaticky ukládá kopie každého zálohovaného a zašifrovaného souboru na samostatné zabezpečené a profesionálně spravované replikované servery.

„V počítačích je uloženo stále více našich nejcennějších materiálů, od drahocenných sbírek hudby přes finanční dokumenty a digitální fotografie až po archivované e-maily,“ řekl Rowan Trollope, senior vice president, Consumer Products, společnost Symantec. „Služba Norton Online Backup nabízí uživatelům možnost používat počítač bez obav. Toto komplexní řešení zálohování se snadnou správou nejen chrání data uživatelů před ztrátou, ale také umožňuje přístup k cenným materiálům z libovolného počítače na světě, který je připojený k Internetu.“

Hlavní rysy služby Norton Online Backup
- Zabezpečení cenných souborů proti ztrátě dat, poškození a jiným nehodám.
- Zajištění rychlého přístupu k souborům z libovolného počítače s přístupem na web, včetně obnovení ztracených nebo odstraněných souborů.
- Slouží jako centrální a zabezpečené úložiště všech fotografií a souborů z několika počítačů.
- Provádí automatické zálohování v době nečinnosti nebo podle uživatelem definovaného plánu.
- Poskytuje úložiště online o velikosti 25 gigabajtů (GB), což je přibližně prostor, který umožňuje uložení více než 6 000 skladeb, 7 000 digitálních fotografií, 100 hodin videa nebo 200 000 tabulek tabulkového kalkulátoru.
- Zrychluje přenosy pomocí pokročilé komprese dat a přírůstkových záloh na úrovni bloku.
- Nabízí vzdálenou správu nastavení zálohování z libovolného počítače s přístupem na web.
- Přenosy všech souborů jsou zabezpečené šifrováním na vysoké úrovni. Vše poskytuje nejuznávanější jméno v oblasti zabezpečení počítačů.
Cena a dostupnost na trhu

Službu Norton Online Backup je možno zakoupit okamžitě v USA prostřednictvím obchodu společnosti Symantec online na adrese www.symantecstore.com a prostřednictvím různých maloobchodů a online.

Doporučená maloobchodní cena služby Norton Online Backup je 49,99 USD ročně. Zahrnuje úložiště online o velikosti 25 GB. Další úložný prostor je možno zakoupit v přírůstcích po 10, 25, 50 nebo 100 GB.

Tiskové zprávy

Diskuse