Datové úložiště Dell EqualLogic PS6000

30. 3. 2009 20:57    Rubrika: Tiskové zprávy

SPOLEČNOST DELL PŘEDSTAVUJE NOVOU ŘADU DATOVÝCH ÚLOŽIŠŤ DELL EQUALLOGIC PS6000

Datové úložiště Dell EqualLogic PS6000

• Řada PS6000 nabízí SSD pole pro vyšší výkon databází a virtuálních desktopů.
• Nový software EqualLogic SAN HeadQuarters nabízí centralizovaný monitoring a hlášení událostí bez nutnosti jakýchkoli dalších nákladů.
• Integrace funkce Dell EqualLogic snapshot s technologií Hyper-V od Microsoftu umožňuje rychlou obnovu virtuálních strojů.
• Nové poradenské služby ProConsult Storage, které zákazníkům pomáhají zlepšit svou správu dat.

Společnost Dell uvedla na trh řadu úložišť Dell EqualLogic PS6000, která nabízejí vyšší výkon a rozšířené možnosti virtualizace storage systémů. Díky snadné integraci do stávajících SAN úložišť EqualLogic a vytváření virtualizovaných storage poolů řada EqualLogic PS6000 pomáhá podnikům zachovat a rozšířit stávající investice. Nový hardware a software Dell EqualLogic, jež je součástí širokého portfolia datových úložišť společnosti Dell zahrnující produktové řady PowerVault a Dell|EMC, umožňují podnikům snadno vylepšit své stávající instalace.

Kromě produktových zlepšení, jako jsou SSD disky a rozšířené, plně vybavené sady programů EqualLogic, Dell představil rovněž nové poradenské služby „Dell ProConsult“, které zákazníkům pomohou s plánováním a nasazením SAN EqualLogic inrastruktury.

Novinky:
• Společnost Dell představila pět nových úložišť řady EqualLogic PS6000 - PS6000E, PS6500E, PS6000X, PS6000XV a PS6000S. Všechny tyto nové produkty spojují virtualizovanou architekturu storage systémů a sofistikovaný software pro správu s novými mimořádně výkonnými hardwarovými komponenty. Ty jsou navrženy tak, aby zákazníkům pomáhaly snižovat náklady, zjednodušovat systém a uvolňovat systémové prostředky.
• Řada EqualLogic PS6000 společnosti Dell:
o Je až o 91 % rychlejší v případě sekvenčního zápisu a až o 29 % rychlejší v případě sekvenčního čtení v porovnání s předchozími generacemi.
o Je první generací EqualLogic, jejíž součástí je SSD pole. PS6000S přináší technologii SSD za příznivou cenu, což umožňuje více zákazníkům využít vysoký výkon tohoto úložiště. Na rozdíl od konkurenčních SAN s technologií SSD má každé pole PS6000S vyhrazené ovladače pro SSD disky a lze je slučovat za účelem lineárního škálování výkonu.
o Podporuje kapacitu úložiště až 576 TB na jednu skupinu polí řady PS.

• Společnost Dell výrazně vylepšuje svou “all-inclusive“ sadu programů pro storage systémy EqualLogic. Nová podpora pro Hyper-V Smart Copysnapshots společnosti Microsoft staví na stávající integraci řady PS s produkty Microsoft Exchange, Microsoft SQL, VMware a Citrix XenCenter. Umožňuje tak rychlou obnovu virtuálních prostředí v řádu vteřin. Společnost Dell je rovněž mezi prvními, kdo uskutečnil integraci s iniciativou vStorage společnosti VMware, jejímž cílem je efektivnější využití storage, síťových a hypervizorových prostředků virtuálními stroji.

• Společnost Dell představila rovněž SAN Headquarters, centralizovaný dashboard, který monitoruje výkon a události v desítkách skupin polí řady PS. SAN HeadQuarters je bez jakýchkoli dalších nákladů k dispozici všem smluvním zákazníkům využívajícím disková pole EqualLogic.

• K dispozici jsou nyní možnosti nové služby ProConsult a rozšířené služby ProSupport, které v rámci poradenství pomáhají zákazníkům a partnerům s plánováním, implementací a ochranou investic do storage systémů. Společnost Dell nyní kromě stávajících služeb posouzení a migrace storage systémů uvádí na trh čtyři nové služby ProConsult v oblasti návrhů a implementace, jež zákazníkům pomohou maximálně zužitkovat svou investici do diskových polí EqualLogic.

Citace:
• „Společnost Dell s novou řadou EqualLogic PS6000 přináší rozvoj v oblasti správy platforem a informací, který našim zákazníkům umožní splnit rostoucí nároky na ukládání dat jednoduchým a hospodárným způsobem,“ uvedl Robin Kuepers, vedoucí marketingu storage systémů společnosti Dell v oblasti EMEA. „Funkce jako SSD disky, plně vybavené nástroje monitoringu jako SAN Headquarters a snadná integrace s předchozími generacemi SAN odlišují Dell od ostatních dodavatelů storage systémů a plníme tak svůj slib poskytnout jednoduché a výkonné ukládání dat za příznivou cenu.“