Eee PC 1004DN - netbook s optickou mechanikou

31. 3. 2009 17:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Eee PC 1004DN – ultrapřenosný netbook s optickou mechanikou

Eee PC 1004DN - netbook s optickou mechanikou

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Netbook Eee PC™ 1004DN je první z řady počítačů Eee PC™, který je vybaven optickou mechanikou Super-Multi, jež umožňuje uživatelům přehrávat a vypalovat CD a DVD. Navíc slot pro kartu Express Card nabízí široké možnosti rozšíření, je kompatibilní se standardem plug-and-play a umožňuje automatické nastavení přístupu. Ergonomická klávesnice poskytuje uživatelům pohodlí i při delším psaní a technologie ASUS Super Hybrid Engine (SHE) prodlužuje výdrž baterie až na téměř 6 hodin.

Elegantní design s ohledem na funkčnost a možnosti rozšíření
Uvnitř lesklého UV víka se nachází 10" LCD displej, který podporuje vysoké rozlišení 720p a nabízí živý a ostrý obraz. Netbook Eee PC™ 1004DN je první Eee PC™ vybavený optickou mechanikou Super-Multi (ODD), která dokáže číst a zapisovat data na DVD či CD, a přitom si zachovává výjimečně malé rozměry zajišťující velmi dobrou přenosnost. Rozšiřující slot Express Card je kompatibilní s USB 2.0 a PCI Express a nabízí uživatelům možnost tenčího, rychlejšího a lehčího modulárního rozšíření.

Navržen s ohledem na uživatele, intuitivní ovládání, konektivitu a pohodlné použití
Ergonomická klávesnice nabízí uživatelům 92 % prostoru obvyklé klávesnice stolních počítačů a je také vybavena větší klávesou Shift, což zajišťuje pohodlnější psaní. Netbook Eee PC™ 1004DN je vybaven vícedotykovým touchpadem, jenž nabízí intuitivní a interaktivní způsob ovládání multimedií a surfování po internetu bez použití myši. Směrový mikrofon a vestavěná webová kamera s rozlišením 1,3 Mpx umožňují uživatelům snadnou komunikaci s přáteli a rodinou, zatímco balíček intuitivního softwaru, obsahující například aplikaci EzMessenger, pomáhá uživatelům synchronizovat data a komunikovat s přáteli bez připojení k internetu. Aplikace Data Sync umožňuje uživatelům velmi snadno synchronizovat jejich Eee PC™ 1004DN se stolním počítačem a technologie Eee Splendid jim pak nabízí 4 různé režimy zobrazení, které jsou zárukou příjemné podívané při současné úspoře baterie zajišťující zábavu po celý den. Opomenout rozhodně nelze aplikaci Font Resizer, která umožňuje uživatelům pohodlně nastavit velikost fontu zobrazovaného na displeji a díky tomu bez problémů prohlížet dokumenty a brouzdat po Internetu.

Celodenní společník s bezdrátovým připojením a zabezpečením pomocí otisků prstů
Eee PC™ 1004DN využívá ASUS Data Security System (ADSM), který umožňuje uživatelům přihlásit se k počítači pomocí otisku prstů. Bezdrátové připojení 802.11b/g/n a Bluetooth® nabízejí rychlejší přístup k internetu a párování s dalšími zařízeními podporujícími technologii Bluetooth®. Dalším pomocníkem pro zábavu a surfování po internetu je technologie SHE, jež inteligentně monitoruje spotřebu energie a pomáhá prodloužit výdrž baterie až na 5,9 hodiny.*
* Závisí na konfiguraci systému a způsobu použití.

Technické parametry
Displej: 10" širokoúhlý active matrix TFT displej s LED podsvícením,
rozlišení WSVGA 1024\xD7600 pixelů, max. 252 tisíc barev
Rozměry: 277 mm \xD7 194 mm \xD7 27,4–34 mm
Hmotnost: 1,45 kg s HDD (včetně 6článkové baterie a optické mechaniky)
Baterie: Li-Ion 57,72 Wh – 6 článků, 5200 mAh
Procesor : Procesor Intel® N280 1,66GHz s 512 kb L2 Cache,
FSB 667 MHz 2,5W TBP
Čipová sada: • Intel GN40
• ICH9Mb (integrované grafické jádro GMA 4500M)
Operační paměť: 1 x SODIMM patice pro rozšíření až na 2 GB DDRII DRAM
Úložiště: Až 1,8" PATA 120 GB, 4200 ot/min
Komunikace: • Vestavěný Bluetooth® v2.1 modul
• 802.11n
• Podpůrná anténa x 2
Kamera: 1,3Mpx video kamera
Mikrofon: Směrový mikrofon
Klávesnice: Klávesnice: Š: 254 mm typ chiclet
Audio: Hi-Definition Audio CODEC
Vestavěné velmi kvalitní stereo reproduktory
Technické parametry mohou být bez předchozího upozornění změněny. Více informací naleznete na webových stránkách www.asus.com.

Tiskové zprávy

Diskuse