Gopas - Rafal Lukawiecki Business Inteligence Day

31. 3. 2009 18:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Rafal Lukawiecki: Business Inteligence Day

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Rafal Lukawiecki, hlavní hvězda Gopas & Microsoft TECHnical EDucation Conference 2009, potvrdil svoji účast. „Na konferenci vystoupí hned první den jejího trvání, tj. 27. dubna 2009, a připraveny má hned čtyři prezentace, které se všechny týkají jednoho tématu, a to jak z pouhých dat získat užitečné a hodnotné informace,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel počítačové školy Gopas, jež konferenci za podpory hlavního partnera společnosti Microsoft organizuje. „Jsme rádi, že se nám podařilo, Rafala Lukawieckiho pro vystoupení v Praze získat. Jeho semináře jsou mezi odbornou veřejností velmi populární po celém světě. I my předpokládáme, že z více než padesáti přednáškových bloků celotýdenní konference, budou mít prezentace pana Lukawieckiho nejsilnější účast.“

První den letošní technologické konference bude v režii Rafala Lukawieckiho, který ve svém jednodenním semináři předvede, jak s pomocí nástrojů systémů společnosti Microsoft mohou IT manažeři a vedoucí pracovníci zlepšit firemní procesy rozhodování a získat cenná obchodní data z datových zdrojů. „Posluchači získají kompletní přehled o možnostech tvorby a využívání Microsoft BI nástrojů, od datové integrace a konsolidace, až po tvorbu reportů a obchodních přehledů. Nástroje a metody „Business Intelligence“ pomáhají nastavovat a měřit parametry výkonnosti firem. Techniky „Data Mining“ umožňují moderním firmám získávat z datových zdrojů cenné informace potřebné pro podporu rozhodování,“ doplňuje Jan Dvořák.
Jako klíčová témata semináře lze označit:
• Důležitost metod BI a vyhodnocování výkonu
• Koncepty a terminologie
• Obvyklé scénáře a nástroje pro pracovníky zodpovědné za rozhodování
• Základní procesy pro datovou integraci a datovou správu
• Základy multidimenzionálního modelování a analýzy
• Využití prediktivních analýz v rámci Microsoft Excel a Microsoft SQL Server 2008 a dalších nástrojů

Profil Rafala Lukawieckiho:
Konzultant, ředitel a majitel společnosti Project Botticelli Ltd.
Jako hlavní konzultant a softwarový architekt má Rafal Lukawiecki ve své společnosti Project Botticelli Ltd na starosti analýzu a předpověď trendů v oblasti informačních technologií. Úzce spolupracuje s více než 150 softwarovými vývojáři, stejně jako s investory a jejich vedením, na využití co nejsprávnějších principů a postupů vycházejících z Microsoft Solutions Framework a Microsoft Operations Framework. Pomáhal budovat a modernizovat vývojářské a konzultantské firmy a kladl důraz na jejich co nejvyšší produktivitu a efektivitu při zachování příznivého ovzduší pro týmovou spolupráci uvnitř společnosti.
Zabývá se převážně těmito oblastmi: návrhem IT architektury, statistikou a získáváním klíčových informací v rámci vyhodnocování obchodních dat metodami „data mining“, bezpečností a šifrováním a řízením distribuce řešení.
Pan Lukawiecki je častým a populárním řečníkem na akcích pořádaných společností Microsoft a účastnil se i prestižních konferencí s Billem Gatesem a Stevem Ballmerem po celé Evropě, středním východě i Africe. Minulý rok oslavil 10 let v roli nejlepšího přednášejícího na konferencích Microsoft TechEd EMEA.
Jeho unikátně energický styl přednesu udrží vaši pozornost nezávisle na obtížnosti probírané látky.

Všechny prezentace Rafala Lukawieckiho budou vedeny v anglickém jazyce. Samozřejmostí bude simultánní překlad do českého jazyka.

Tiskové zprávy

Diskuse