Lenovo ThinkCentre A58

31. 3. 2009 18:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo nabízí levnější verze svých profesionálních desktopů

Lenovo ThinkCentre A58

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Lenovo rozšiřuje své portfolio profesionálních stolních počítačů o dva menší a levnější modely. Nové počítače Lenovo ThinkCentre A58 přinášejí zákazníkům z řad středních a malých firem spolehlivé, bezpečné a cenově dostupné řešení v novém atraktivním designu. Požadavky větších firem a velkých koncernů na produktivitu a efektivitu řeší zase řada ThinkCentre M58e, která nabízí nové technologie s ekologicky šetrnými prvky. Vzhledem k tomu, že stále více zákazníků dnes žádá malé stolní počítače, nové počítače jsou k dispozici jak v kompaktním provedení, tak ve verzi tower.

„Naši zákazníci pociťují obtížnou finanční situaci a vyžadují takové počítače, které jim nabídnou nejlepší poměr cena/výkon,“ říká výkonný ředitel marketingu stolních počítačů Lenovo Dilip Bhatia. „V nejnovějších stolních počítačích Lenovo ThinkCentre najdete technologie, zajišťující produktivitu a spolehlivost.“

Bezpečnost, spolehlivost, výkonnost
Uživatelé nových počítačů Lenovo mají k dispozici nástroj Rescue&Recovery pro obnovení ztracených dat. Nové desktopy přirozeně poskytují i běžně požadované bezpečnostní prvky, jako jsou čtečka otisků prstů na klávesnicích Lenovo (díky čtečce otisků prstů odpadají problémy s hesly), dále je k dispozici možnost vypnutí I/O portů a detekce otevření skříně.

Některé modely řady M58e splňují kritéria EPEAT Gold a dokonce vyhovují i standardu Energy Star 5.0, který vstoupí v platnost v červenci tohoto roku. Díky těmto certifikátům si uživatelé z řad velkých firem mohou být jisti, že jejich nové počítače patří k ekologicky nejšetrnějším a energeticky nejúspornějším modelům na trhu. Je evidentní, že v případě společností provozujících velké počty osobních počítačů, jsou takto dosažené úspory značné. Stolní počítač ThinkCentre M58e v kombinaci s monitorem ThinkVision L1940pW uspoří firmě – v porovnání s předchozími modely a monitory Lenovo – zhruba 800 Kč ročně.1 ThinkCentre M58e i ThinkCentre A58 jsou navíc nositeli certifikace GREENGUARD, to znamená, že testy potvrdily, že nevylučují ani jednu ze dvou tisícovek nebezpečných chemikálií.

Nástroje s přidanou hodnotou pomáhají řídit investici do PC
Většina firem si kupuje počítačové vybavení jako investici na několik let. Nicméně podle nedávné studie zveřejněné agenturou Gartner2 se ukazuje, že počáteční hardwarové náklady tvoří pouze 13-16 % celkových nákladů na vlastnictví PC (TCO) během životního cyklu počítače, zbytek tvoří náklady na software a údržbu. Nové počítače ThinkCentre A58 a M58e pomáhají firmám řešit jak náklady spojené s pořízením hardwaru, tak náklady na údržbu, a to hned několika způsoby.

Počítače řady ThinkCentre M58e i A58 jsou vybaveny jedinečnou sadou technologií ThinkVantage, které jsou zahrnuty v ceně počítače. Tyto technologie pomahají malým a středním společnostem ušetřit náklady za IT oddělení a těmto oddělením ve velkých společnostech zase ušetří čas a náklady, protože jim odpadnou starosti ohledně resetování hesel a správy majetku.

Lenovo své stolní počítače vybavuje řadou nástrojů typu Rescue&Recovery, které pomáhá obnovit ztracená data, nebo utilitou Power Manager, díky které lze snadno řídit energetickou spotřebu počítače, a to dokonce i ve vypnutém stavu. Součástí těchto řešení je i Client Security Solution, Client Security Password Manager a další.

„Každý z našich klientů má na počítač jiné požadavky, nicméně díky technologiím Lenovo ThinkVantage můžeme uspokojit všechny jejich požadavky a poskytnout jim náležitý servis, ať jsou jejich potřeby jakékoli,“ prohlásil regionální viceprezident pro prodej Andrew Shannon. „Lenovo ThinkVantage používáme prakticky u každého klienta k tvorbě a instalaci image. Máme přes 40 klientů, jimž jsme ThinkVantage pomáhali instalovat v posledních několika měsících, a to zejména nástroje ImageUltra, Rescue&Recovery, Access Connections (pouze pro notebooky) a Power Manager. Snažíme se našim klientům šetřit čas i peníze.“

IT administrátoři mohou s technologiemi ThinkVantage ovládat i velká množství osobních počítačů, a to prostřednictvím softwaru LANDesk (lze přikoupit). Kromě toho nabízí firemním zákazníkům počítač ThinkCentre M58e až 15měsíční stálost platformy, kteří mohou tuto technologii instalovat v delším časovém horizontu.

Hlavní technologie
V případě těchto stolních počítačů mají zákazníci na výběr z následujících technologií:
• procesory Intel Core2Quad a Core2Duo
• podpora grafiky Onboard Direct X10
• podpora až 1 TB úložného prostoru
• až 4 GB paměti
• vypalovací mechanika Blu-ray disků nebo DVD

Ceny a dostupnost3
Stolní počítače ThinkCentre A58 a M58e budou uvedeny na trh počátkem dubna, přičemž cena nejlevnějších modelů bude začínat na 10.990,- Kč. Počítače bude možné koupit u obchodních partnerů společnosti Lenovo.

1) Výpočet byl proveden za použití online energetické kalkulačky Lenovo, přičemž porovnávanými modely byly ThinkCentre M58e v provedení tower a monitor ThinkVision L1940pW a počítač ThinkCentre M52 v provedení a monitor ThinkVision C170 v profesionálním režimu použití a se zapnutou funkcí power management. Výsledky vycházejí z hypotetických scénářů, přičemž individuální výsledky se samozřejmě mohou lišit. Ceny elektřiny vychází z webové stránky U.S. EIA při tarifu 0,1033 dolaru za kilowathodinu.
2) Gartner: Desktop Total Cost of Ownership: 2008 Update. 24. ledna 2008, #600153705
3) Ceny nezahrnují daň a dopravu, změna cen vyhrazena bez oznámení. Cena se může lišit v závislosti na různých podmínkách. Ceny koncových prodejců se mohou lišit. Lenovo si vyhrazuje právo měnit produktovou nabídku a specifikace kdykoli bez předchozího upozornění.

Tiskové zprávy

Diskuse