Nokia - aktualizace software pro Nokia 5800 XM

1. 4. 2009 20:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Aktualizace přináší širokou škálu nových funkcí a také mnohá vylepšení

Nokia - aktualizace software pro Nokia 5800 XM

Společnost Nokia oznámila uvedení nové softwarové aktualizace pro telefon Nokia 5800 XpressMusic, která výrazně zlepší jeho výkonnost a přidá nové funkce. Aktualizace je okamžitě k dispozici ke stažení na webových stránkách Nokia Software Update
(http://www.nokia.com/softwareupdate) a to zdarma (zpoplatněna mohou být jen datová spojení).

Mezi významná vylepšení, která přináší nová verze softwaru, patří rychlejší stahování dat z internetu, vylepšená práce s e-maily a také propracovanější vyhledávání s integrovaným vyhledávačem. Kromě toho zahrnuje aktualizace softwaru telefonu také několik nových funkcí:

- Rychlejší uživatelského rozhraní a rychlejší stahování

- Nové funkce videokamery: přední kamera pro videohovory nyní slouží i pro pořizování fotografií. Hlavní fotoaparát navíc s novým softwarem disponuje funkcí několikanásobného snímku – telefon pořídí sekvenci po sobě následujících fotografií na jedno stisknutí spouště

- Mobilní slovník: vestavěný slovník s funkcí hlasového přehrávání slov využívá technologii pro převod textu na řeč a podporuje 38 jazyků

- Aktualizace aplikací: s touto funkcí budou mít uživatelé stále dostupné nejnovější aktualizace pro aplikace a navíc je provedou jednoduše přímo v telefonu. Tyto aktualizace mohou probíhat i automaticky

"Nová aktualizace softwaru znamená pro telefon Nokia 5800 XpressMusic výrazné vylepšení. Tím, jak se mobilní přístroje stávají stále více a více pokročilými, lze je snadno aktualizovat novými funkcemi a zdokonalovat jejich vlastnosti. Doporučujeme proto lidem využívat výhody nových funkcí díky novému softwaru pro jejich telefon Nokia 5800 XpressMusic. Díky aktualizaci programového vybavení totiž získají ještě více ze svého stávajícího přístroje," řekl Soren Petersen, Senior Vice President, zařízení Nokia.

Nokia pravidelně uvádí aktualizace firmware pro mnoho modelů, které tak průběžně vylepšuje přidáním nových funkcí a zvyšováním jejich výkonu.