Ericsson uvádí síť pro LTE

3. 4. 2009 14:43    Rubrika: Tiskové zprávy

ERICSSON UVÁDÍ NEJSOFISTIKOVANĚJŠÍ CORE SÍŤ PRO LTE A DALŠÍ GENERACI BROADBANDU

Ericsson představil nejpokročilejší Evolved Packet Core (SAE/EPC) portfolio pro podporu zavádění LTE sítí. Portfolio je postaveno na již existujících produktech Packet Core firmy Ericsson. Nové funkčnosti je dosaženo díky jednoduchému upgradu software. Tento přístup minimalizuje zásadní investice ze strany operátorů a zajistí hladký přechod k nové přístupové technologii LTE.

Hlavním důvodem vývoje Evolved Packet Core (SAE/EPC)* je rychlý růst mobilního broadbandu, který vyžaduje vyšší výkon a zvýšenou efektivitu v Core síti.

Evolved Packet Core portfolio zahrnuje uzly SGSN/MME a Mobile Packet Gateway, nový software do již existujících produktů SGSN resp. GGSN, a nový Converged Packet Gateway (CPG), který byl vyvinut pro konvergovaný broadbandový segment, a který nenabízí žádný jiný dodavatel Packet Core. CPG je postaveno na platformě SmartEdge firmy Redback, dceřinné společnosti firmy Ericsson, a poskytuje vysoce kvalitní broadbandové služby jak pro fixní tak mobilní sítě.

Georges Antoun, viceprezident a produktový manažer pro oblast Packet Core sítí firmy Ericsson říká; "Ericsson posiluje svou nabídku v oblasti IP a urychluje přechod k nové generaci broadbandových sítí. Pomáháme operátorům stát se výkonnějšími a poskytovat ještě lepší služby svým zákazníkům pevných i mobilních broadbandových připojení.