Přenosná herní konzole Nintendo DSi

3. 4. 2009 14:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Nintendo DSi přináší více zábavy v pohybu

Přenosná herní konzole Nintendo DSi

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Již dnes, 3. dubna 2009, uvádí společnost Nintendo na evropský trh novou verzi své přenosné herní konzole pod názvem Nintendo DSi. Tato konzole obsahuje oproti svým předchůdcům řadu zajímavých novinek, které nadchnou stávající fanoušky i nováčky ve světě Nintenda. Nové Nintendo DSi vám umožní vytvořit, upravit nebo sdílet fotografie s přáteli i členy rodiny, poslouchat svou oblíbenou hudbou nebo si hrát se zvuky a tóny a namixovat si svou vlastní kompilaci. Ale primárně tu jde samozřejmě o hraní více než 1000 již existujících Nintendo DS her, které si můžete vychutnat na větších obrazovkách Nintenda DSi. V neposlední řadě je tu novinka v podobě stahování nových her přímo do své konzole.

Nintendo DSi je třetí modifikací v řadě Nintendo DS konzolí, které si v současné době našly již více než 100 milionů majitelů po celém světě. Hlavním klíčem k oblibě u fanoušků je dvojitá obrazovka a jednoduché ovládání. Díky dotekové obrazovce, nyní větší a širší než kdykoli předtím, je používání softwaru i ovládání her snadné a intuitivní.

Nicméně teprve s Nintendem DSi si mohou uživatelé poprvé stahovat a ukládat hry, které si koupili přes Nintendo DSi Shop, přímo do své konzole Nintendo DSi. Obrázky a hudební soubory je tedy možné skladovat přímo v konzoli Nintendo DSi, čímž si majitelé DSi zajistí tu správnou zábavu na dlouhé cesty, dovolené ale i na párty s přáteli. Nintendo DSi navíc již automaticky obsahuje webový prohlížeč, díky němuž mohou být uživatelé jednoduše připojeni, i když jsou v pohybu!

Hrajte si s obrázky
Nintendo DSi má dvě kamerky: jednu umístěnou zvenku a jednu uvnitř, takže uživatelé se mohou sami vyfotit nebo vyfotit své přátele a členy rodiny.

To, co však kamery Nintenda DSi odlišuje od běžných zabudovaných kamer či fotoaparátů, je jejich softwarová výbava, která umožňuje použití 11 fotografický efektů. Uživatelé tak mohou přetvářet své snímky za použití řady speciálních efektů: deformovací nástroj slouží k vytvoření karikatur přátel nebo členů rodiny (můžete je potom s nimi sdílet), přidat můžete i komické prvky jako jsou knírky či jiné kreslené efekty. Digitální fotografování nebylo nikdy tak zábavné jako s Nintendem DSi.

Software fotoaparátu může být využit k vytvoření fotografického deníčku, který slouží jako album vzpomínek. Konzole může být posléze použita jako digitální fotorámeček pro prohlížení a sdílení těchto fotografií.

A co víc, Nintendo DSi kamerka může být použita k hraní her, které budou přicházet s detekcí pohybu. To znamená, že hráči mohou používat pohyby rukou a hlavy k hraní her, což přinese novou dimenzi do hraní Nintendo DSi titulů.

Stahování her přímo do vaší konzole
Poprvé přichází Nintendo DS konzole s vlastní zabudovanou pamětí, takže její majitelé mohou přidávat svou hudbu a fotografie a vzít si je kamkoliv jdou. A co víc, vlastníci budou schopni stáhnout si nové hry přímo do svého Nintenda DSi (je nutný přístup k bezdrátovému širokopásmovému internetu) z Nintendo DSi Shopu a skladovat nový software přímo ve své konzoli.

Tato řada softwaru se bude jmenovat Nintendo DSiWare a bude nabízet řadu zábavných her a nástrojů pro Nintendo DSi. Na ukázku uvádíme něco ze atraktivního softwaru, který bude obsažen v Nintendo DSiWare:

• Nintendo DSi Browser: volně stáhnutelný software, který značí, že uživatelé Nintenda DSi budou moci brouzdat po internetu a navštěvovat své oblíbené stránky.
• Paper Plane: jednoduchá, ale naprosto návyková akční hra, ve které budou muset hráči provést své papírové letadlo skrz bludiště, ve kterém bude stále těžší a těžší navigovat.
• Pyoro: hráči převezmou kontrolu nad Pyorem – roztomilým ptáčkem, který se snaží do svého zobáčku chytat ovoce padající z vrchní části obrazovky! Hráč ovšem brzy zjistí, že pokud ovoce dopadne na zem, vytvoří se díra a Pyoro tak má stále menší a menší prostor, ve kterém se může pohybovat. Navíc musí být opatrný - pokud kousek ovoce přistane na Pyorově hlavě, znamená to, že hra končí!
• WarioWare: Snapped!: Tato hra používá vnitřní kameru jako doplněk ovládání. Za použití možností této kamery ke snímání pohybů musí hráči plnit šílené a zábavné úkoly během stanoveného časového limitu pohybováním svých rukou a obličeje před obrazovkou. Hráči musí vyřešit úkoly určené záchytným bodem na začátku každé hry.
• Art Style: CODE – držte své Nintendo DSi bokem, jako byste drželi otevřenou knihu. Vaším cílem je pohybovat se rychle po obrazovce, přeskupit číslice a pak je seskupovat dohromady tak, aby jejich součet byl 10. Pokud je jednou vyberete, číslice dávající součet 10 zmizí. Různé variace herních módů a jednoduchá návyková pravidla zajišťují hodiny drtící početní zábavy!

Hry a software přes Nintendo DSiWare si budete moci pořídit prostřednictvím tzv. Nintendo DSi bodů. Tyto body si buď můžete zakoupit jako předplacenou Nintendo Points Card v obchodě nebo můžete tyto body nakoupit přímo přes kreditní kartu Nintendo DSi Shopu. Každý, kdo zaregistruje své Nintendo DSi na Nintendo DSi Shopu, obdrží 1000 Nintendo DSi bodů jako dárek, které může využít k volnému stažení nového software.

Hrajte si se zvukem
Stejně jako si přinášíte přenosnou hudbu do konzole Nintendo DSi (konzole přehrává pouze soubory ve formátu ACC), Nintendo DSi zvuk představuje nový způsob pro uživatele Nintenda DSi k experimentování a hraní se zvukem a hudbou – změnou stupně, rychlosti a dokonce použitých efektů u zvukových souborů, které jsou přehrávány na konzoli.

Nintendo DSi vychází v Evropě 3. dubna 2009 v matné černé nebo bílé barvě jako doposud nejužší a nejlehčí člen Nintendo DS rodiny.

Tiskové zprávy

Diskuse