Digitální videokamera s GPS Sony Handycam TG7VE

3. 4. 2009 14:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejmenší Full HD kamera s GPS na světě

Digitální  videokamera s GPS Sony Handycam TG7VE

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


• 6 hodin záznamu v rozlišení Full HD = 16GB interní paměti (možnost rozšíření pomocí paměťové karty Memory Stick™)
• Lehká a kompaktní konstrukce, pevné titanové tělo
• Automatický „geotagging“ pomocí GPS s režimem Map Index
• Jednoduché ovládání a rychlý start

Malá, lehká a krásná videokamera, kterou můžete mít vždy s sebou. Handycam® HDR-TG7VE od Sony, je nejmenší a nejlehčí Full HD videokamerou na světě*.

Elegantní TG7VE nově definuje pojem „HD na cesty“. Její stylový design, inteligentní záznamové funkce a jednoduché ovládání z ní dělají skutečně dokonalého společníka na cesty. Jdete-li večer do společnosti, když odjíždíte na víkend, na služební cestu nebo třeba na delší čas do zahraničí: schovaná v kapse nebo v tašce vás může všude doprovázet.

Odolné titanové tělo je opatřeno speciálním povrchem Premium Hard. Tato ochranná vrstva zabraňuje běžnému dennímu poškrábání a zajišťuje, aby si kamera déle uchovala svůj neporušený vzhled.

Pod uhlazenými liniemi modelu TG7VE se skrývá výjimečná obrazová kvalita a bohatá nabídka výkonných záznamových funkcí, které vám pomohou lépe pracovat s vašimi vzpomínkami. Dostatečně velká 16GB interní paměť pojme až 6 hodin kvalitního Full HD videa se stereo zvukem. Pokud potřebujete natáčet ještě déle, snadno paměť rozšíříte paměťovou kartou Memory Stick™. Na 16GB kartu dokáže kamera uložit dalších 6 hodin HD záznamu. Celkově tak můžete mít k dispozici až 12 hodin natáčecího času.

Pro nadšené cestovatele dokáže videokamera TG7VE kdekoli na světě zaznamenávat geografické informace. Uvnitř je ukryt citlivý GPS přijímač, který při cestování zaznamenává vaši polohu. Režim Map Index vám potom na displeji ukáže, kde byly videosekvence nebo statické snímky pořízeny, prostřednictvím špendlíků umístěných na mapě. Po návratu domů si svou cestu můžete znovu projít na počítači s využitím kvalitních online map v přiloženém programu Picture Motion Browser.

Ovládací prvky jsou omezeny na minimum, abyste měli vždy přehled o tom, co právě děláte. Přepínání mezi režimem natáčení videa a fotografováním je rychlé a jednoduché. Stačí palcem stisknout tlačítko REC Start/Stop pro video nebo vedle umístěné tlačítko PHOTO a jste připraveni na dokonalé 4megapixelové fotografie. Mezi natáčením videa a fotografováním není žádný rozdíl, žádné další ovladače, o které byste se museli starat. Je to v podstatě videokamera i digitální fotoaparát v jednom.

Inteligentní funkce detekce obličeje vám pomůže pořídit ostré a dobře exponované portréty na videu i na fotografiích. Detekce úsměvu automaticky fotografuje či zaznamenává na video smějící se obličeje. To vše pohodlně, aniž byste museli přepínat mezi režimy záznamu.
2,7palcový dotykový LCD displej o vysokém rozlišení má nový „bezešvý“ design. Velmi snadno se na něm pracuje prostřednictvím nově zjednodušeného systému nabídek. Otevřením displeje se kamera zapne a z režimu Standby rychleji nastartuje. Jednoduše odklopíte LCD displej a můžete začít natáčet. Spotřeba elektrické energie v režimu Standby byla snížena téměř na nulu, aby vám kamera dlouho vydržela v kapse nebo v tašce připravena k akci, aniž by se příliš vybíjela.

Když skončíte s natáčením, TG7VE vám nabídne spoustu dalších možností, jak s materiálem pracovat. Pomocí funkce Highlight Playback vytvoříte bez speciálních dovedností „minividea“. Jednoduše poklepete na ikonu na LCD displeji, kamera automaticky vybere sekvence a snímky z paměti, sestříhá je dohromady, zvolí hudební doprovod a některé ze stylových přechodových efektů. Je to zábavné, rychlé a snadné. Dokonalý způsob, jak se podělit o své vzpomínky, ať už na cestách, nebo doma na obrazovce HD televizoru.

Po připojení k počítači stačí pár kliknutí myší a můžete nahrávat data na webové stránky pro sdílení obrázků. Pomocí přiloženého jednoduchého programu Picture Motion Browser můžete spravovat a prohlížet videoklipy a fotografie v unikátním režimu kalendáře. Své snímky můžete snadno a rychle uploadovat na populární stránky jako YouTube™, Facebook, Flickr nebo Daily Motion: Picture Motion Browser všechnu komplikovanou práci udělá za vás.

K dispozici je také široká nabídka příslušenství od Sony. Jejich design a spolehlivé vlastnosti výborně doplní videokameru Handycam®. Volitelně se nabízí například širokoúhlá předsádka VCL-HGE07TB, která se jednoduchým způsobem nasune zepředu na objektiv. Tento adaptér rozšiřuje širokoúhlý záběr až na 30 mm, takže se vám do záběru vejde větší část krajinného panoramatu, více interiéru nebo zábavných scén z večírků. Vybrat si můžete také z nabídky ochranných pouzder. Mezi ně patří například speciálně navržená brašna LCM-TGA nebo měkké pouzdro LCS-TGB určené pro model TG7VE. Ideální brašnou-organizérem na cesty je LCS-STA s místem pro kameru, náhradní baterii, cestovní nabíječku (BC-TRP) a propojovací kabely (vše jako volitelné příslušenství).

Videokamera HDR-TG7VE Full HD Memory Stick™ Handycam® bude k dostání od května 2009.
- Konec –

*Mezi 1920x1080 AVCHD Full HD videokamerami, údaj k dubnu 2009 (průzkum Sony).

Handycam® HDR-TG7VE – přehled parametrů
Formát videa: HD: AVCHD, SD: MPEG2
Záznamové médium: 16 GB vnitřní paměti (možnost rozšíření kartou Memory Stick™, volitelně)
Snímač obrazu: 1/5” Exmor CMOS, ClearVid Array
Počet megapixelů (celkový): 2,3 megapixelu
Počet megapixelů (fotografování): 4 megapixely
Obrazový procesor: BIONZ
Objektiv: Carl Zeiss Vario-Tessar
Zoom: 10x optický, 120x digitální
Stabilizátor SteadyShot : ANO
Audio systém: Dolby Digital Stereo, zoom mikrofon
Automatický Geotagging prostřednictvím GPS: ANO
Detekce obličeje / Detekce úsměvu: ANO / ANO
Highlight Playback: ANO
Typ LCD: 2,7” širokoúhlý Clear Photo LCD plus
Velikost / Hmotnost těla *bez karty Memory Stick™/baterie (g): 62(H) x 117(V) x 30(Š) / 230 g

Tiskové zprávy

Diskuse