Digitální fotorámečky Toshiba

3. 4. 2009 14:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové přírůstky do rodiny digitálních fotorámečků se dokáží bezdrátově připojit na Internet

Digitální fotorámečky Toshiba

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Digitální fotorámečky Toshiba JournE air nabízejí přímý přístup k RSS kanálům, serverům Flickr, Picasa a IP rádiím

Společnost Toshiba Europe oznámila uvedení dvou nových bezdrátových digitálních fotorámečků. Modely Toshiba JournE air 1000 a JournE air 801 nabízejí možnost bezdrátového připojení k internetovým komunitním serverům zaměřeným na sdílení fotografií, jako například Flickr a Picasa, a okamžitý přístup k RSS kanálům.

„V koncepci nových digitálních fotorámečků JournE air Toshiba vystihla pracovní návyky a způsoby používání Internetu typické pro uživatele zaměřené na zábavu a informace,“ říká Marco Perino, generální ředitel divize doplňků pro PC, periférií a služeb společnosti Toshiba Europe GmbH. „Nové fotorámečky byly vytvořeny s cílem tyto potřeby uspokojit díky možnosti přímého přístupu na Internet bez obtížných komplikací.“

Digitální fotorámečky JournE air podporují připojení pomocí Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g) pro přímý přístup na Internet. Uživatelé mají k dispozici RSS kanály přes rozhraní digitálního fotorámečku a mohou se přímo připojit k webovým portálům určeným pro sdílení fotografií, jako například Flickr a Picasa.

JournE air 1000: Nabízí internetová rádia a dálkové ovládání
Model JournE air 1000 zobrazuje fotografie a videoklipy na LCD displeji s technologií TFT a úhlopříčkou 10" (25,4 cm) s poměrem stran 16:9, které lze ukládat do vnitřní paměti typu flash s kapacitou 1 GB. Fotorámeček nabízí možnost poslechu internetových rádií – k dispozici je 30-50 předvoleb na SHOUTcast, což je internetový katalog rádií od DJs a vysílacích společností z celého světa. Vysoce kvalitního zvuku se dosahuje díky dvěma vestavěným stereo reproduktorům o výkonu 0,5 wattu.

Aby obsluha byla ještě komfortnější, je možné upravovat nastavení pomocí intuitivního infračerveného dálkového ovladače. Fotorámeček má vestavěné čidlo otočení, díky kterému dokáže fotografie automaticky natáčet a upravovat jejich velikost tak, aby se co nejlépe využil rozměr displeje. Model JournE air 1000 může být napájen z elektrické sítě nebo z vnitřní baterie, jejíž kapacita vydrží asi na 30 minut provozu.

Fotorámeček se vyznačuje vymezenou plochou na obrazovce, která umožňuje ovládání dotykem, což znamená, že z rámečku nevystupují rušivě žádná tlačítka. Díky tomu má toto zařízení čistý a elegantní design, který bude harmonicky ladit s interiérem každé domácnosti.

JournE air 801: Ideální pro práci a zábavu
JournE air 801 má LCD TFT displej s úhlopříčkou 8,4" (21,3 cm) s poměrem stran 4:3, dva stereo reproduktory o výkonu 0,5 wattu, výměnný kovově stříbrný rámeček a vnitřní paměť typu flash s kapacitou 1 GB. Tuto kapacitu je možné snadno rozšířit díky možnosti použití paměťových karet (SD, SDHC, MMC, Memory Stick, Memory Stick pro, xD), a to až na hodnotu 4 GB.

Aplikace pro pomocné zobrazení (sub-view) praktickým způsobem rozšiřuje plochu monitoru PC a umožňuje zobrazovat vybrané programy, jakmile se fotorámeček připojí k PC pomocí USB kabelu. Uživatelé si mohou například otevřít svou e-mailovou schránku a současně na hlavním monitoru počítače mohou pracovat s jinými aplikacemi.

Model JournE air 801 může být napájen z elektrické sítě nebo z vnitřní baterie, jejíž kapacita vydrží asi na 50 minut provozu. Fotorámeček má vestavěné čidlo otočení, díky kterému dokáže fotografie automaticky natáčet a upravovat jejich velikost tak, aby se co nejlépe využil rozměr displeje.

Tiskové zprávy

Diskuse