HP Business Intelligence

6. 4. 2009 20:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové služby HP Business Intelligence nabízí lepší správu komplexnosti informací a snížení provozních nákladů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP oznámila dostupnost nových služeb, které pomohou firmám zlepšit řízení, přesnost informací, a prosazovat lepší podnikatelská rozhodnutí.
Firmy pro úspěšné podnikání a přijímání správných rozhodnutí potřebují spolehlivá a přesná data. Aby mohly fungovat efektivně, snižovat provozní náklady a předcházet rizikům, musí být schopny efektivně sdílet a spravovat informace napříč firemní infrastrukturou.
Nové služby Business Intelligence pomohou firmám vytvořit integrovaný pohled na veškeré informace ve firmě. Zároveň zvyšují kvalitu dat a vytvářejí modely řízení informací jako sdíleného majetku. Výsledná vylepšení v oblasti rozhodování, provozní efektivity a zmírňování rizik umožňují firmám využívat informace k přijímání lepších rozhodnutí podle podnikatelských potřeb.
Služby HP Business Intelligence odpovídají na toto složité a náročné prostředí třemi novými produkty:
• Master Data Management Services – umožňují zákazníkům konzistentně zachycovat, spravovat a používat prvky hlavních dat napříč organizací. S jediným zdrojem důvěryhodných dat mohou zákazníci vyhledávat informace napříč odděleními a získávat tak představu o komplexních vztazích mezi nimi. To umožňuje firmám maximálně pochopit vztahy se zákazníky, což se pozitivně odráží v možnostech prodeje souvisejících nebo vyšších produktů, dosahování vyšší účinnosti procesů nákupu a zmírňování obchodních rizik.
• Information Quality Management Services – pomohou zákazníkům zvýšit kvalitu jejich informací, aby byly přesné, konzistentní a úplné, prostřednictvím metodiky, která sladí iniciativy v oblasti kvality s podnikatelskými cíli a vytvoří potřebný program dozoru, rámec řízení kvality i správu metadat pro definování, monitorování a měření kvality daných informací.
• Information Governance Services – tyto služby poskytují společnostem platformu, která dokáže zajistit maximální konzistenci, dostupnost, přístupnost, auditovatelnost a bezpečnosti dat. Služby Information Governance Services pomohou zákazníkům chránit, spravovat a rozvíjet data jakožto cenné podnikové aktivum a zároveň snížit náklady na jejich správu.
„Význam náležité správy informací pro pohotovější adaptaci na dynamické nároky podnikání i počítačových systémů zvýšil zájem trhu o rozvoj spolehlivějších postupů zajištění kvality informací,“ řekla Sandra Rogers, programová ředitelka ve společnosti IDC. „Služby, které HP oznamuje, mají pomoci s řešením klíčových problémů současných firem a rozvojem jejich úsilí. Jejich součástí je mimo jiné i uplatňování důslednějších postupů pro hlavní data, což je základem systémů a jejich schopnosti efektivní interakce.“
Služby související s Master Data Managementem se mají podle IDC zdvojnásobit ze tří miliard dolarů v roce 2006 na 6 miliard v roce 2011.(1)
„S našimi novými službami mohou zákazníci lépe propojovat informace napříč jejich firmou a přijímat podnikatelská rozhodnutí s větší jistotou.“ řekla Kristina Robinson, viceprezidentka a ředitelka Business Intelligence Solutions ve společnosti HP. „Zvlášť v ekonomicky složité době se HP stoprocentně soustředí na to, aby pomáhalo firmám odpovídat na nejdůležitější výzvy v oblasti správy podnikových dat a plně realizovat hodnotu investic do podnikových informací.“
Nedávná tisková zpráva agentury Gartner shrnula výsledky loňského průzkumu jednotky Gartner Executive Programs (EXP) mezi IT řediteli, v němž více než 1 500 IT ředitelů uvedlo, že „technologické priority se soustředí na realizaci hodnoty ze stávajících aktiv.“
Podle Gartnera „IT ředitelé počítají s investicemi do aplikací pro analýzu a konsolidaci informací, aby zvýšili přehled o dění v podniku a organizační transparentnost, a to zejména v souvislosti s obchodní a provozní výkonností. Tyto investice by se měly zvlášť vyplatit díky tomu, že pomohou lépe reagovat na nové požadavky v oblasti předpisů a finančních výkazů.“(2)
„Potřebujeme být schopni strategicky využívat naše data k účinnějšímu, efektivnějšímu a konkurenceschopnějšímu provozu. Naším konečným cílem je zlepšování zdravotního stavu komunit, jimž sloužíme,“ řekl Darren Taylor, viceprezident divize přístupu k informacím organizace Modrý kříž a Modrý štít Kansas City. „Společnost HP nám pomohla vypracovat a realizovat strategický plán správy našich informací, takže nyní dodržujeme kázeň v oblasti správy podnikových dat, jež nám pomáhá lépe pracovat s komplikovanými informacemi a naplno využít hodnotu investic při řešení business intelligence.“
HP návrhem informační strategie Modrého kříže a Modrého štítu Kansas City ustavilo program řízení informací a implementovala podnikový datový sklad. HP tak svému zákazníkovi pomohlo realizovat značnou návratnost investice v průběhu několika let. Podívejte se na vyprávění Darrena Taylora z Modrého kříže a Modrého štítu Kansas City: hpbroadband.com/program.aspx?key=BIScustomers.
Další informace o nabídkách a službách HP Business Intelligence jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/bi.

Tiskové zprávy

Diskuse