Panasonic AG-HPG20 P2 - přenosný rekordér a přehrávač

9. 4. 2009 10:14    Rubrika: Tiskové zprávy

10-bitový záznam se vzorkováním 4:2:2 v kvalitě primárního záznamu MASTER je nyní cenově dostupnější

Panasonic AG-HPG20 P2 - přenosný rekordér a přehrávač

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Na trh přichází Panasonic AG-HPG20 P2 přenosný rekordér a přehrávač s funkcí kódování AVC-Intra. Práce s daty na P2 kartách je díky němu flexibilnější a jednodušší, a to i v případě, že pracujete se starším typem videokamer vybavených rozhraním HD-SDI.

S podporou formátů AVC-Intra, DVCPRO HD/50/25 a DV slouží HPG20 P2 Portable k nahrávaní 10-bitových záznamů se vzorkováním 4:2:2 v kvalitě primárního záznamu MASTER. Nahrávaní do souborů je tak rychlé a vysoce kvalitní, přičemž s vyměnitelnými paměťovými kartami dokáže rekordér vytvořit delší záznamy než zařízení, která zaznamenávají na pásku nebo optické disky. Díky zabudované funkci 10-bitového kódování AVC-Intra pro zaznamenávaní a přehrávaní představuje HPG20 cenově dostupné zařízení s kvalitou primárního záznamu MASTER s 10-bitovým zpracováním a vzorkováním 4:2:2.

Uživatelský komfort práce s AG-HPG20 zvyšuje 3,5-palcový LCD displej, na kterém můžete přehrávat a prohlížet obsah P2 karet. Manipulace s klipy a metadatami je velmi jednoduchá. Rekordér navíc umožňuje nahrávaní obsahu z různých typů videokamer značky Panasonic, jako i jiných značek přes vstupní konektor HD-SDI. Data mohou být zálohována na pevných diskových jednotkách. Se dvěma sloty pro P2 karty a napájením z baterie odpovídá toto zařízení se záznamem na pevná paměťová média potřebám produkce v terénu a současně jsou jeho malé rozměry a nízká hmotnost (1,1 kg) výhodné z hlediska pohodlného přenášení.

Model HPG20 podporuje široký rozsah záznamových formátů vysokého a standardního rozlišení. Záznam a přehrávaní zahrnuje formáty 1080/60i, 1080/50i, 720/60p, 720/50p s kódováním AVC-Intra a DVCPRO HD 4:2:2, nezávislé snímkové kodeky, jako i 480/60i, 576/50i s kódováním DVCPRO50, DVCPRO a DV. Obsah HD/SD přehrává automaticky (není potřeba měnit jeho nastavení) a pracuje s frekvencí 50 Hz nebo 60 Hz. Mnohostrannost HPG20 zvyšuje konverze nahoru, dolů a křížová konverze pro přenos signálů HD anebo SD. Model HPG20 také poskytuje zjednodušené „kontrolní“ přehrávání videoklipů formátu P2 uložených na pevné diskové jednotce.

Vstupní rozhraní HD/SD-SDI a IEEE 1394 rozšiřují oblast aplikací pro HD nebo SD produkci. Zařízení je možné připojit k videorekordérům formátů DVCPRO HD, DVCPRO50, DVCPRO a DV videorekordérům se záznamem na pásku prostřednictvím rozhraní IEEE 1394. To ocení uživatelé, kteří potřebují zálohovat záznam na pevné paměťové médium v terénu. Model HPG20 přijímá a nahrává signály (s metadaty) z libovolné videokamery, která má výstupní HD-SDI konektor, čím se tento model stává základním nástrojem pro televizní vysílání z terénu. Zároveň disponuje i funkcí vyznačení formátu 4:3, která se může zobrazit na přijímaném obrazu, aby se zabezpečily požadavky pro snímání.

Zařízení P2 Portable může přehrávat záznamy prostřednictvím velkých produkčních HD monitorů nebo přenášet nekomprimovaný obsah do zařízení vybavených rozhraním HD-SDI, postprodukčních systémů a paměťových serverů. Pokud se toto zařízení připojí k výstupnímu konektoru IEEE 1394 notebooku může sloužit na přehrávání sestřihaného videozáznamu v reálném čase. Když se použije USB konektor modelu HPG20 (v režimu Host), obsah se dá jednoduše přenášet na cenově výhodné USB pevné disky. Různé funkce přehrávání zahrnují přehrávání s automatickým nastavením formátu, zpomalené přehrávání, přehrávání dvojnásobnou rychlostí, přehrání jednoho klipu a opakované přehrávání.

Zařízení HPG20 nabízí množství časově úsporných funkcí pro manipulaci s klipy na P2 kartě. Kromě prohlížení zaznamenaných souborů prostřednictvím zobrazení mini-náhledů klipů je možné kopírovat nebo přenášet zvolené klipy z jedné P2 karty na druhou, kopírovat zvolené klipy z pevné diskové jednotky na P2 kartu, označovat vybrané klipy značkou Shot Mark, upravovat metadata klipů (zahrnutá je podpora pro více jazyků) a nebo vkládat textové poznámky k jednotlivým klipům při zaznamenávání nebo prohlížení. Karty P2 je možné vyměnit i během nahrávání (hot-swapping), díky tomu není potřeba přerušovat nahrávání. Nechybí slot pro paměťovou SD kartu na načítání metadat anebo ukládání uživatelských souborů, či další užitečné záznamové funkce, jako například zobrazení kontrolního osciloskopu resp. vektorskopu, záznam ve smyčce a příkazy automatického zaznamenávání doprovázejícími HD-SDI signál.

Zařízení má také 8-kanálový vstup a výstup pro zvuk, zabudovaný reproduktor a konektory pro sluchátka (M3 mini). Uživatel může zefektivnit používání přiřazením tří svých oblíbených funkcí třem tlačítkům na zařízení.

Při používání dvou P2 karet s kapacitou 64 GB ve dvou slotech může zařízení zaznamenávat 128 minut ve formátu AVC-Intra 100 nebo DVCPRO HD, 256 minut ve formátu AVC-Intra 50 anebo DVCPRO50 nebo 512 minut ve formátu DVCPRO.

Zařízení P2 HD
Zařízení P2 HD nabízejí výhody úžasné kvality obrazu, mimořádné spolehlivosti, nesrovnatelné flexibility a rychlého průběhu procesů zpracování záznamů. Poskytují záznamy s vysokým rozlišením na pevných paměťových médiích bez mechanického opotřebování a negativního vlivu pásků, pevných disků a systémů založených na optických discích na životní prostředí. P2 HD zaručují nejvyšší spolehlivost, a to hlavně v náročných podmínkách v extrémních teplotních rozpětích, při otřesech a vibracích. Tyto zařízení přinášejí značné snížení nákladů na údržbu, mají delší životnost a umožňují okamžitý přístup k uloženým videozáznamům (bez potřeby digitalizace, zpracování nebo vytvoření proxy videosouborů) a k metadatům. Zařízení P2 HD poskytují spolehlivost produkce s pevnými paměťovými médii, okamžité připojení k existujícím IT infrastrukturám, rychlost, jednoduchou obsluhu a přenosnost P2 karet, jako i spolupráci se špičkovými systémy nelineárního střihu (NLE).

AG-HPG20 P2 Portable je v nabídce od března za doporučenou cenu 119000kč a bude se na ní vztahovat 5-letá omezená záruka.

Tiskové zprávy

Diskuse