LCD HD monitor Panasonic BT-LH2550

9. 4. 2009 10:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Panasonic představuje nový produkční LCD HD monitor BT- LH2550 s plným rozlišením 1920 x 1200 pixelů a panelů s technologií In-Plane Switching (IPS). S těmito technologiemi poskytuje 25,5 LCD monitor rozšířené barevné podání výrazně převyšující NTSC standard, avšak za podstatně nižší cenu, než mají drahé refenční monitory. Panasonic nabízí šest možností nastavení barevného prostoru - SMPTE, EBU, ITU-R BT.709, Adobe 2.2, Adobe 1.8 a D-Cinema předurčuje monitor na širokspektrálnímu využití od tisku až po digitální grafiku a postprodukci.

LCD HD monitor Panasonic BT-LH2550

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Pro zpracování obrazu má procesor monitoru zakomponovanou trojrozměrnou tabulku LUT, která ho kalibruje tak, aby se obsah přenášel podle specifických standardů pro zvolený barevný systém. S pokrokovým IPS panelem s rozlišením 1920 x 1200 a blokem 10-bitového zpracování reprodukuje monitor LH2550 mimořádně věrné barvy a úžasně jasné detaily v libovolném videoformátu. Vysoký kontrast a jas spolu s vynikajícím zpracováním a zobrazením pohybu, širokým až 178 stupňovým úhlem v horizontálním i vertikálním směru tvoří z tohoto modelu cenově příznivou alternativu drahých monitorů. Špičkové schopnosti reprodukce barev jsou znásobené vybavením monitoru neocenitelnými nástroji pro produkci, včetně zabudované funkce zobrazení kontrolního osciloskopu a vektorskopu, které slouží na zobrazování všech řádků obrazu při monitorování úrovní signálů.

Naistalovaný kalibrační software umožňuje, aby se monitor kalibroval přímo bez použití počítače a to prostřednictvím analyzátoru barev. Zobrazit obraz vedle sebe ze dvou videozdrojů umožňuje funkce rozdělení zobrazení. Monitor je vybavený i kompenzační funkcí Cine-gamma Film-Rec - určenou pro současnou činnost s kompatibilními videokamerami - ke kterým patří i nové modely P2HD VariCam videokamer AJ-HPX3700 a AJ-HPX2700 a VariCam HD Cinema kamera AJ-HDC27. Mezi další monitorovací nástroje zařazujeme zobrazování/zmrazení, zobrazení (živý vstup, resp. zmražené snímky), standardní vyznačení oblasti, modré zobrazení, zobrazení H/V zpoždění, monochromatické zobrazení a zobrazení přeložené mřížkou.

Model LH2550 sa vyznačuje novým, lehkým a prostorově úsporným konstrukčním řešením. V porovnání s předcházejícím modelem BT-LH2600W je až o třetinu lehčí. Na tom má zásluhu tenký rám zadního panelu vyrobeného z hlinikové platiny. Vybavení monitoru zahrnuje kopletní sestavu profesionálních konektorů, včetně vstupního DVI-D konektoru, dvou automaticky přepínaných vstupních konektorů SDI (HD/SD) (s přepínajícím výstupem), konektorem pro komponentní a RGE signál, ale také standardním 9-pinovým RS-232C konektorem a 9-pinovým GPI konektorem pro dálkové ovládání. Monitor je nejen vybaven konektorem pro sluchátka, ale i zelenou a červenou kontrolkou na předním panelu. Audiodekodér (přístupný přes konektor pro sluchátka), zobrazení časového kódu, skryté titulky (pouze přes videovstup), zobrazení měření úrovně zvuku až v šesti kanálech jsou součástí vybavení monitoru. Pohodlné ovládání ulehčuje 5 tlačítek na předním panelu. K tlačítkům je možné přiřadit různé zobrazovací režimy a nastavení pro rychlou, přímou úpravu a nastavení prostřednictvím jednoho tlačítka.

LH2550 pracuje bez chladícího ventilátoru, tudíž je jeho převod nehlučný. Zpravidla je vybavený stojanem na stůl a je slučitelný se standardem VESA. Součástí výroby je adaptér pro 24V střídavého nabíjení ale také přívod střídavého nabíjení s 3-pinovým konektorem
a 4-pinovým XLR kabelem jednosměrného napájení.

Model LH2550 je možné zakoupit od března 2009 za doporučenou cenu 149 000Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse