Notebook Acer Aspire Timeline

10. 4. 2009 19:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer Aspire Timeline

Notebook Acer Aspire Timeline

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Baterie patřily vždy k největším slabinám mobilních počítačů. Uživatelé notebooků si museli vybrat: buď baterii s delší výdrží, a tedy těžší počítač, anebo lehčí počítač, avšak s kratší výdrží.

To však dnes už neplatí. U notebooků nové řady Aspire Timeline se společnosti Acer podařilo dosáhnout křehké rovnováhy mezi nízkou hmotností počítačů a dlouhou výdrží baterie. Výsledkem je řada neobyčejně lehkých mobilních počítačů, s nimiž můžete na jedno nabití pracovat celý den.

Tyto notebooky jsou navrženy přímo pro dlouhý provoz na baterie. Delší výdrže však není dosaženo většími a těžšími bateriemi, nýbrž změnou způsobu využívání energie, který umožňuje zvýšit účinnost a současně snížit hmotnost i zatížení životního prostředí a navíc zaručuje až osm hodin provozu v dokonalém pohodlí na jediné nabití baterie.

To ale není všechno. Notebooky Aspire Timeline jsou vybaveny klávesou Acer Smart Power, která zajišťuje přístup k „energii na vyžádání“. Tato klávesa ponechává na uživateli rozhodnutí, jak dlouho má baterie vydržet: Jediným stisknutím klávesy Smart Power lze aktivovat funkce pro úsporu energie, a tak výrazně zvýšit nezávislost na elektrické síti. Acer Smart Power prodlouží výdrž baterie využitím progresivního nastavení a opatření na snížení spotřeby energie.

V nejtenčím místě má počítač Acer Aspire Timeline tloušťku pouhých 24 mm (méně než jeden palec) a v nejvyšším místě měří jen o 5 mm více. Víko z kartáčovaného hliníku se zrcadlově lesklým kovovým logem Acer dodává notebooku nejen elegantní vzhled, ale přispívá i k neobyčejně nízké hmotnosti pouhých 1,6 kg 13,3” modelu, resp. 2,4 kg 15,6” modelu. Je tedy mnohem jednodušší nosit ho stále s sebou, než, než cestovat s běžným notebookem.

Jeden z nejčastějších problémů, na něž si uživatelé notebooků stěžují, představuje teplo, které vzniká v notebooku a při delší práci s počítačem položeným na klíně je nepříjemné. Notebooky Acer Aspire Timeline využívají technologii chlazení, která nabízí uživatelům vyšší pohodlí. Řešení Laminar Wall Jet, vyvinuté ve spolupráci se společností Intel, je založeno na technologii, která se osvědčila při chlazení lopatek turbín. Kryty, jimiž jsou opatřeny vstupní nasávací otvory, směrují proud chladicího vzduchu do spodní části šasi notebooku a přivádějí čerstvý vzduch přesně tam, kde je zajištěno nejúčinnější chlazení pláště počítače.

Notebooky Aspire Timeline však pracují neméně úsporně i po připojení k elektrické síti. Síťový adaptér Acer Power Smart zajišťuje až o 66 % nižší spotřebu notebooků Aspire Timeline, než požaduje standard Energy Star: To odpovídá úspoře 1752 wattů ročně, což je dostatečné množství energie na svícení 15wattové žárovky po dobu 116 dnů. Jakmile je baterie zcela nabita, síťový adapter Power Smart přejde automaticky do režimu adaptivního nabíjení, v němž neodebírá energii a současně snižuje opotřebení baterie.

Minimalistický vzhled notebooků Aspire Timeline skrývá nespočet detailů, které usnadňují ovládání často používaných funkcí. Funkční dotekové klávesy se nacházejí na horní ploše, a tedy zaručují okamžitý přístup k funkcím, jako např. WiFi, zálohování a Power Smart. Na snadném ovládání se podílí i umístění vysouvacího tlačítka optické machaniky nahoře (u modelů 14” a 15,6”).

Lesklá klávesnice FineTip s většími klávesami, umístěnými dále od sebe, zajišťuje pohodlné psaní, k němuž přispívá i jedinečné řešení ukazovacího zařízení se zámkem zabraňujícím náhodnému dotyku při psaní a stupňovité provedení, podle něhož ho snadno najdete, aniž byste se museli dívat na klávesnici. Vícedotykové ukazovací zařízení navíc zaručuje snadnější navigaci: Krouživým pohybem prstu ve směru nebo proti směru pohybu hodinových ruček můžete přetáčet webové stránky, seznamy souborů, playlisty nebo fotografie, sevřením prstů lze ve zlomku sekundy zvětšit nebo zmenšit detaily v různých aplikacích anebo klouzavým pohybem dvou prstů ve vodorovném směru prohlížet snímky, webové stránky, dokumenty PDF či alba médií.

Notebooky řady Aspire Timeline, nabízené ve třech velikostech 13,3”, 14” a 15,6, zaručují jasné realistické podání obrazu a lepší čitelnost i v nedostatečně osvětlených prostředích. Displej Acer CineCrystal™ s podsvícením LED diodami, skutečným poměrem stran 16:9, vysokým rozlišením 1366x768, vysokým jasem a krátkou dobou odezvy navíc dokáže zprostředkovat i výjimečný zážitek při sledování médií. Notebooky řady Aspire Timeline jsou dále vybaveny zvukovým systémem Dolby® Sound Room®, který dokáže vytvořit výjimečný prostorový zvuk s dvojicí reproduktorů či v běžných sluchátkách, a tak přispívá k dokonalé zábavě.

Notebooky řady Aspire Timeline, které nabízejí ultramobilitu a naprostou volnost bez jakýchkoli omezení, jsou vybaveny nejmodernějšími komunikačními funkcemi, které vám zajistí spojení s přáteli a obchodními partnery: Vestavěné funkce Wi-Fi® s podporou Acer SignalUp™ poskytují úplnou připojitelnost a zcela bezkonkurenční mobilitu. Z notebooků Aspire Timelines můžete vytvořit dokonalého průvodce bezdrátovým životem, pokud si zvolíte konfiguraci s modulem 3G . Vestavěná webová kamera Acer Crystal Eye, která je optimalizována pro zhoršené světelné podmínky a podporuje technologii Acer PrimaLite™, umožňuje jednoduše sestavit videokonferenční hovor s obchodními partnery anebo on-line komunikovat s přáteli.

Notebooky řady Aspire Timeline vybavené nejmodernějším procesorem Intel Core 2 Duo s velmi nízkým napětím, volitelnou sdílenou nebo vyhrazenou pamětí VGA a systémovou pamětí DDR3 snadno zvládnou veškeré nároky na multitasking. Pro ukládání dat nabízí více než dostatečnou kapacitu až 500GB pevný disk, avšak notebook podporuje také disky SSD s kapacitou až 64 GB.

Pro ochranu dat je určeno řešení Acer Backup, které spojuje utilitu Acer Backup Manager s klávesou Easy Launch Backup a umožňuje vyvolat zálohování jediným pohybem. Acer Backup Manger představuje způsob flexibilního řízení zálohování dat, které lze provádět efektivně a naprosto jednoduše. V Acer Backup Manageru je možné zvolit zálohování v určitých intervalech, komprimování souborů při zálohování, které ušetří vzácné místo na disku, nastavení hesla pro ochranu dat anebo vybrat média, na něž chcete soubory zálohovat - externí pevný disk, USB flash disk anebo optický disk.

Tiskové zprávy

Diskuse