YouTube a UMG vytvoří nový hudební portál Vevo

10. 4. 2009 19:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Universal Music Group a YouTube přijdou s převratnou novinkou v hudbě a videu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

YouTube a Universal Music Group společně vytvoří portál VEVO nabízející videoklipy z portfolia UMG. Oznámili to dnes Doug Morris, předseda představenstva a generální ředitel Universal Music Group (UMG), předního světového hudebního vydavatelství, a Eric Schmidt, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Google.

Kromě projektu VEVO obnovil portál YouTube svou smlouvu s UMG, na jejímž základě jsou uživatelům YouTube k dispozici nahrávky, na které UMG disponuje autorskými právy, takže uživatelé YouTube i nadále mohou své video klipy doprovázet hudbou od UMG. Obě společnosti se budou dělit o příjmy z reklamy jak na YouTube, tak na portálu VEVO.

Portál VEVO (vevo.com) bude uveden do provozu v průběhu letošního roku a bude určen pro uživatele, inzerenty i majitele digitálního obsahu. Uživatelům nabídne široký katalog předních světových umělců, kteří mají podepsaný kontrakt s UMG, a zároveň nejvyspělejší technologii, kterou vyvinulo YouTube pro sdílení obsahu napříč komunitou. YouTube dodá pro projekt technologickou infrastrukturu zajišťující obsluhu rozsáhlé knihovny profesionálně vytvořených videoklipů. Tento obsah bude nabízen exkluzivně přes portál VEVO a nový kanál VEVO na YouTube přes speciální integrovaný přehrávač VEVO.

Hned po spuštění portálu bude spotřebitelům k dispozici celý katalog prémiového hudebního obsahu UMG, a to včetně delších pořadů, nahrávek pořízených umělci i uživateli na YouTube. VEVO bude sloužit také jako syndikovaná platforma, čímž dále zvýší dosah značky VEVO. Záměrem nové platformy je poskytnout uživatelům to nejlepší v oblasti digitálního hudebního obsahu a posílit pozici UMG ve spotřebitelském segmentu.

Kanál UMG na YouTube v současné době registruje přes 3,5 miliardy shlédnutí, je to tedy nejsledovanější kanál na YouTube.

Tiskové zprávy

Diskuse